Да, ама ако и' е помината изолацијата од 7 дена и има после негативен тест, не гледам зашто не би ја примиле. Се зависи кога ќе ти се фати да треба да те примат.
Така би ја примиле. Ама ако треба прием утре, а пцр денес е позитивен дури и да го повтори тестот и да е негативен нема да ја примат.
Значи не ми се верува ако ова мене ми се дешава цело време на ова се плашев и еве на крај сака нешто да ме најде.. ке видам ке направам сега еден тест од аптека па утре сабајле ке направам пцр , сите што ги знам беа по 1 ден до дијаера ама само по 1 ден. Се надевам ке имам среќа да не е ковид
А само ради дијареа уствари ковид? Не верувам. Иначе брз домашен не го фаќа овој омикрон со дијареа, проверено ми е инфово од докториве.
@Grateful и мене првиот ден симптом ми беше дијареа и мн нагони на повраќање кога бев позитивна, од вториот ден почнаа болки во телото температура затнат нос… да не те плашам, ама об прави тест @JuLleE честиткии мајкаа, жива и здрава да е, брзо опоравување да имате
Кај мене бебето беше поголемо 2 недели последна менструација ми беше 21.12 термин 27.09 а корегиран 08.09 и пак се породив на 27.09 така да кај мене не се роди порано него точно на термин.
Не, притискаа од горе врз стомак, да почнам да крварам, да проверат кај е матката. Вака немав со првото. Тебе не те притискаа?
Може ти е од храна, од премногу овошје... Не се секирај, сега за се најлесно им е а ковид е. Имаш договорен ден за прием или за случај да ти треба?
Една девојка додека чекав цтг ми рече дека имала блиска врска кај родилките горе, било преполно и наводно сите ги враќаат максимум што можат за да не е преоптеретено горе поради вирусот. Секако си над термин, ако имаш доктор кој те води побарај го прашај дали би те примиле за пораѓај и кога за да си на чисто.
Абе молев, колев, кукав… џабе, ќе си чекаш ми рече, ризици ми наброја од стимулации и стрес на матка од контракции, ама на крајот на денот и да не почне спонтан пораѓај истите ризици ќе бидат и пак ќе ја применат таа процедура. Денес цел ден сум лута, бесна на се и така ми е расположението уништено и тоа што морам да се мачам уште… ама реков доста кукам веќе, ќе стегнам заби и ајт налет нек им биде уште неделава…
Немам договорено ништо јас му пишав на докторката да ја прашам што да земам против дијареја она одма ми рече да направам пцр тест,многу ми се плаче .. Иначе овошје вчера да цел ден сум јадела,денеска од кога станав ме фати
Читав искуства по групиве на фб. Имаше и такви што имале осип.. навистина не знам, еве за ќере памперс пантс користам пропуштаат многу, и само се нафрлува долу од се нешто,ептен нежна кожа има.. и бејби лов ги пробав исто пропуштаа и многу крути ми беа во споредба со памперс, пуфис ги пробав,пропуштаа.. уште виолета и кан бебе ми останаа.. сакав и за ќеркичкава да сменам , а и за бебе да купам.
Јас одев на 4 недели, освен ко ќе имав и приватно за скрининг закажано и еднаш итно ко се онесвестив, ама сега на крај ми е страв и мислам последните недели мора на недела најмногу да се следи. Бев пред 4 дена во Плодност и сега ми е мисла дали утре пак да одам поради промена на движењата. Макар што каснав благо сега и се размрда па може ќе почекам до наредна недела ако е вака. Реално многу прегледи се, да израчунам сигурно повеќе од 10 пати сум била на ехо.