Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.675
    Допаѓања:
    76.952
    Nisto i od moevo bebce, eve denes nisto ne mi e :D aj do vecer ima vreme... Ubavo mi pisuva na stikercevo na Femina dole, kje si posedi uste malku zatoa sto mu e udobno :D

На SpangeBob, SelinaKyle и espana им се допаѓа ова.
  2. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Еве ме и мене, ја ситнам 38 недела :) и мн.ми е тешко.Ноќеска не спиев воопшто, неможев да најдам соодветна позиција, хаос....Инаку долен дел на половинава ме боли само што проодев низ собиве,како тешко се движам,ужас...а бебево од тежина што притиска вагиналниов секрет си тече...

На SpangeBob и makedonkamak им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.675
    Допаѓања:
    76.952
    Kjuti jas sabajle koga stanav lom, sekojdnevnata so isecok pozolt ligav, a od strana na gakite kako vodicka, no i mnogu se potam kaj preponite moze i pot e toa... A jas sto da kazam za tezinava na bebeto vekje, ko pingvince odam mislam deka kje se prevrtam nazacki vo sekoj moment :D a od stuga strana nervozna sum i baska nervozi i tenzii mi stvaraat lugevo sto se bez oset, jas kao bozem kje se porodam pa nema nikoj da im kaze.... Sekoj den mi se javuvaat dali sum se porodila kao bozem jas od bolnica kje im krenam odma kje im recam da be eve na boks sum -.- Kje se doznae toa odma... Znaat deka i jas cekam i pak me nerviraat... :/

На Maceto123, SpangeBob, danichap и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Идни мајкички, ги читате ли малку темите за доење? Гледам тука сте си активни бидејќи сте си во таа фаза, но не е лошо малку да се "припремите" за наредниот чекор. Мене доењето ми дојде како шок. Толку не бев запознаена со многу работи, психички голем стрес ми беше, поголем од пораѓањето. Кога ми надојде млеко вториот ден, градите камен, големи како силикони да сум ставила, си плачев од мака. Едвај чекав да си дојдам од болница за да може некој да ми помогне и советува.

На PUPICA му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.675
    Допаѓања:
    76.952
    Jas se imam peikluceno vo grupata Soba za doenje na Facebook, ima korisni soveti, a i moze da se prasa nesto sto ne interesira i odgovara doktorka, a i drugi mamicki so iskustvo :)

На espana и Kitten им се допаѓа ова.
  6. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Секоја тазе мајка треба да е во групава. Неверојатна поддршка за доењето, најдобра е! :)

На PUPICA, joy1 и mariz им се допаѓа ова.
  7. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Мешиња, еве конечно ја посетив Стружанка да докупам се што има на списоков...полека, полека, отидовме, купивме.Единствено што не најдов е постелнина, т..е.јорганче барав без страничници,ама мн.се шарени....така да си земав за душечето навлаки(тие со ластиче)си купив три кебенца,различни по дебелина и сега за сега и немора јорганче....барам еднобојно,никаде нема...

На Angel.Heart, Sky-butterfly, mami blue и 2 други им се допаѓа ова.
  8. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Мешиња, како сте? Знае ли некој колку пати треба да се пие чај од брусница? Имам покачени леукоцити во мокрача и некој ми препорача чај, но не знам колку треба... Може ли нешто друго да се направи покрај чајот?

9. Dreams11

Dreams11 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    782
    Може ли линк од таа "соба за доење" на фб никако неможам да ја најдам?!:headbang:

10. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    треба да си направиш и уринокултура, за да знаеш дали имаш бактерија и каква е, и ако има потреба се лечи со антибиотик, ако се леукоцитите благо покачени и немора да имаш бактерија, пиј чај од брусница колку можеш, не е штетен,
    а за доењјето незнам како ке биде... уште сегаме фаќа страв... нормално ли е на почеток од 8ми месец да се лачи колострум? јас денес приметив влажни брадавици,кога претиснав ми се појви како прозирен исцедок... малку, ама сепак го има

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  11. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.342
    Допаѓања:
    28.355
    Групата е направија тајна затоа треба некој што е веќе член,да ти е пријател на фб па да те покани,па чекаш да ти одобрат.Ама мислам никого не одбиле а стварно има мн корисни совети,благодарение на др.Јулија еве успешно се доиме 4 месеци засега....

12. Dreams11

Dreams11 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    782
    :( Ете зошто неможам да ја најдам,мммм тешко дека влезам во собата немам никој кој е зачленет!
    Фала во секој случај!

13. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.342
    Допаѓања:
    28.355
    Ако сакаш прати во лп име и презиме ќе пробам да те додадам.

На Dreams11 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Mislam deka e normalno , mene pocetok na 6ti mi se pojavi pri stiskanje na gradata vo spienje :*
    no neka kazat poiskusnite :)

15. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.342
    Допаѓања:
    28.355
    И јас рано го добив клострумот 6-7 месец ми течеше на стискање така како водичка малку и на градникот заприметував.

16. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    nemozam da sfatam kako edna grupa koja e formirana da im pomaga na onie cija pomos im e potrebna,zosto togas da se krijam od niv i da im go oteznuvam zaclenuvanjeto,nemie logicno i nekako mi doaga navredlivo..mislam na ovaa grupata sto ja spomnuvate za doenje:?:

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    Povekjeto postovi se postaveni anonimno. Jas toa ne go razbiram. Prakjat poraki vo inbox i zamoluvaat da bidat anonimni. A plus zatvorena grupa i plus so takva namena.
    A vo drugite grupi se zboruvaa i pisuvaat sekakvi gluposti pa ne gi gajle dal se anonimni ili ne :D

Iskreno, ne mi se gleda mnogu od polza grupava, licno mene, mozebi za nekoi opsti prasanja, od tipot moze li nesto da se konzumira vo tekot na doenje i slicno. Licno jas odam po druga teorija za doenje, ne "poddrzuvam" bebeto da "visi" na grada po cel den, a doktorkata ja tera taa filozofija, koj se soglasuva ok, jas licno ne.

Pred da se porodam so prvoto, gledav duri i jutjub videa kako da se postavi bebeto na grada, teorija ja znaev sovrseno, ne deka ne mi se najdoa nekoi od informaciite, ama koga dojde vreme za vo praksa da se stavi naucenoto, nikako ne mi odese. Barem ne prvite nekolku dena. Posle sekoj vleze vo sema, i bebe i majka ;) Samo treba opustenost. Toa e najbitno. Se kje se nauci, ako ne prv den, togas vtor, tret. Jas si staviv pritisok vrz sebe pa bese uste potesko.

Denes bebeto me posteno iskloca. Cel den mi go tegne stomakot i vistinski boli :doh:
    Imam cuvstvo ko da ima pet kila, tolku mu e silata cinam. Prvoto, masko, mi bese ponezno mislam, ova devojce ne me stedi :D

@SpangeBob mislam deka pokraj brusnica moze da pies i uvin caj, ama do dve solji dnevno. Tska barem mene mi ima kazano maticna i taka pravev.
    Sekogas koga mi se pokaceni pravam urinokultura, a vo megjuvreme dodeka gi cekam rezultatite pijam od caevive.

Последна измена: 5 април 2015
    На makedonkamak, espana, m.i.g и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.675
    Допаѓања:
    76.952
    Abe ima pricina sto e secret group stavena sigurno. Nie od fakultet imame grupa i porano bese otvorena i vleguvase vo grupata koj stigne... i ja smenivme isto vo sokriena grupa vo koja samo clenovite moze da dodavaat drugi... isto i tuka e taka samo majki mozat da pokanat drugi majki, mene posigurno mi izgleda taka. Sepak doktorka odgovara na prasanjata... ova moe mislenje :)
    Inace jas izgleda kje si se poragjam so provokacii, ako ne bide utre vo Pon sum na kontrola vo Cair i neznam sto kje mi pravat. Dali ima majka koja se ima porodeno nad 40ta nedela? Me interesira nesto da ja prasam... :/

19. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Kako i da e mariz,neka si teraat kako im odgovara,ke se snajdeme i nie sto ne sme clenovi,denes na google mozes da najdes informacii za se:P,inaku za ova sto velis za provokacija,sestrami se ima porodeno taka,duri tri provokacii i imaa pusteno,i veli dela nee nisto strasno deka pominala dobro,taka da kako i da e ne mu ja misli ke se izdrzi i toa:muscle:

На Ivanushkaa и mariz им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.675
    Допаѓања:
    76.952
    Mu se isplakav na mm pred malku... Prva bremenost i strav me fati da ne ne e nesto vo red, bidejki 3 nedeli sum so zrela postelka, maticnata rece za brzo kje se porodam, a jas eve terminot go nadminav. Za bolki i poragaj nemam strav, samo za bebus mi e da e dobro... Minatiot pat onie vo Cair pa ni na eho ne mi vidoa i sega 300 cuda vo glava mi se vrtat, da ne e zamatena plodovata voda, da ne nema dovolno :/ Do ponedelnik mislam kje zbesnam doma :/