Девојки ајде помош. Препораките з ослободување од работа на бремените се продолжија до 27ми( до утре) Што значи тоа?седам дома уште утре и Четврток се вракам на работа или утре се вракам на рБота?
Ги гледаш мерките од денес? Ако не спомнале ништо дека отстапува од нормала, подобро не си качувај притисок и на гуглај. Мислам дека тука негде бевме јас и ти со термини, веќе не ни можат убаво да ги измерат. Пр, во петок ми го измери матичната 2.500, за денес да е 2.900. Сигурно не ставило 400гр за 4 дена. @macalavica не знам што се подразбира за нив ризична бременост. Со метилдопа сум за притисок, плус на диета за гестациски дијабет. Додади на тоа дека сум и страшна паничарка, и некако си мислам во раце кога ќе ми е да го гледам, полесно ќе е. А сите викаат грижите тек почнуваат тогаш. А и жешково више не се трпи.
да ги гледам мерките исто све ми е збунувачки, да блиску се со термини и кај мене се тоа мерките, ќе земам ќе ставам у папка - не можу више само стресови. Нек се раѓа зашто тој е!
Епа ја по тебе ке се водам, пошо моиве се смотани ,везе немаат ...како сум сакала јас...ЈАС сакам на пример на Малдиви да сум сеа ама не сум
Жени како сте со стрии? Наеднаш ми излегоа и преку ноќ се проширија. Бутовите ми се лом. Немав, немав и после 8ми никнаја...
Нема врска изгледа мачкањето. Јас еуцерин масло мачкав, некогаш и путер алверде, сега на веледа маслото. Џабе се. А баш ми е криво. Убаво тело имав сега овие стрииве ме уништија.
Не се грижи ❤️ и тоа е убавина на женското тело, мене колковите ми се лом од тинејџерски години и градите ❤️
Сте го начекале некаде? Не можам да го најдам секаде ми нудат од истава фирма но како кесички. Ама не ги поднесувам прашоците.
Не се секирај, ќе избледат стриите, мене секако овие ми се подраги него тие од пубертетот. А знаев дека ќе испукам, таква кожа имам, а уште кога дознав дека сум бремена почнав со мачкање и редовно по 2-3 пати дневно.
@Freckles. Иста сум. 36+4 прв пат земав да анализирам мерки и гледам главата малце понапред, одма филм како ќе искочи
Побарај ги на Now во зегин би требало да ги има, ако ги немаат овие, исти се како овие капсули без вкус. Јас нив ги пијам и топ ми се.