@pineapple93 @GoldenFrida кај Корнелија бевте денес? Во која недела прв пат ве прегледа вагинално? И двете сте за спонтано?
Zenski edno prasanje dali ste bile na odmor vo 8 nedela se mi e uredno pa se mislam da otidam do ohrid na nekolku dena sano bez banjanje zasto ke bide ladno idna ili poidna nedela ili mislite mn e rano za odmor?
Како некој гласник сум и за магнезиумот Пред некој ден го купивме од Виола кај Тобако 2 Аеродром, имаа и некоја акција на него. Провери таму ако не го најдеш на друго место.
Да јас сум кај Корнелија, денес сум 36+6, значи 37ма да речеме. Прв пат ме прегледа вагинално, се надеваме на спонтано ама тоа не се знае нели, од многу фактори зависи. Инаку јас имам болки во кичма и долу и го кажав тоа, па можеби најверојатно заради тоа ме прегледа. Не е воопшто болно искрено.
Ајде и јас денес со едно прашање. Дали големина на глава на бебе може да влијае на природен пораѓај? Нели 10цм се отвараме и по некои табели 10цм е глава на бебе во 41-42 недела. Мене сега во 36та ми измерија како за во 38ма тоа не ми е толку битно колку дали се прилагодуваме на бебето и се отвараме колку треба Може ли да надмине 10цм главата? Никој ништо не ми спомна дека е проблем, мерките сама скришно ги земав зашто тука не ги ни даваат баш заради овие паранои ама ете им налетав јас.
Ако е големо бебето а нешто им е сомнително у однос на твоето тело. Матичниот ми кажуваше дека ја мерат карлицата за да видат колку е у однос на плодот дали ќе може за природно.
Јас ги имам пробано и двата. Првиот е многу тврд и сув и доста тешко се аплицира,ми ја иритираше кожата од стискање а немам трпение да чекам да омекне да го држам така под пазува... Вториот не држи воопшто. Задоволна сум од ваков тврд стик од зелен бадем на Pulp de vie, а најзадоволна од рол он и крема против потење на Lavera,natural and strong со портокалово... Ги има на сајтот на Belina
На влажна кожа си пробала. Мене така убабо ми се нанесува. Инаку и јас потврдувам за тој на пулп, полесно се нанесува. Ама цената му е повисока, а поврзо се троши. Од тие на Лавера имам и јас, ама тие не ми направија ќеиф.
Јас го користам на Forever Living, на база на алое вера и сум презадоволна. Долго трae, природен е, воопшто не мириса потта. Претходно имав купено од Бен енд Ана, од Yves Rocher… воопшто не бев задоволна.
Мене уште не ми се појавиле , се надевам ќе изгурам така , а се мислев дека ќе испукам зошто имам тук таму некоја на градите и бутките од помлада кога бев
Не знам дали на апла влажна, после туширање ставав... Не се потрудив да го пробувам на разни начини брзо го баталив затоа што од триењето си направив беља... Фаворит ми е ова