Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    za zal nekogas nemame drug izbor osven da se prepustime vo racete na lekarite,no mislam deka stom nesi zadrzana vo bolnica ili predupredena za mozni komlikacii togas sigurno nema mesto za panika,samo sto ne e dosol denot,ehee kolku gi ima sto se porodile dve nedeli posle terminot pa se e vo red na kraj,moe licno mislenje samo trpenie i ke te iznenadi bebus naskoro:inlove:

2. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Знаете ли што можам да се напијам против главоболки?Ми се плаче од главава три дена,и кај тоа и крв од носот секој ден дури мислам до крај на бременост тоа ќе ме трае..
    А главата како да ми врие,ме мачи некако тешко,едвај гледам само прилегнувам од што ми е тешко

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.668
    Допаѓања:
    76.942
    Abe znam imam drugarka 42 se porodi, ama pa bebeto 3500 bese. Moeto sega e 3500, jas mislam vo Pon kje me zadrzat... :) Epten sum vo iscekuvanje, eden saat mi e cela vecnost :)

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.668
    Допаѓања:
    76.942
    Mene mojata maticna mi rece kafetin moze, mene mi pomagase kafetinot. Apcinja za glava kako aspirin ne smees... a za drugi ne sum slusnala..

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    mariz ти машко ли носиш

6. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    mozes i paracetamol,jas prvite mececi imav strasni glavobolki i samo masaza mi pomagase

7. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    вторите брисеви за бактери нешто во која недела се

8. verena

verena Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    101
    премногу ме боли заб дали можи да ми кажите шо смејам да пијам или некој друг лек

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.668
    Допаѓања:
    76.942
    Da da :)

10. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Mariz ne se nerviraj.vo cetvrtokot koga bev na ctg imase edna devojkA, prvo i e i so nadminat termin.mi viks ni bolki imam ni znaci i vise nemozela da uzdrzi rece deka ke ja zadrzat pa so provokacii..taka da ako nisto drugo resi se na toa i olesnisi se.
    Kaj mene mirno, izgleda nekni samo ispaniciv.kicma ne me boli bolki si ima od vreme na vreme ama ne se strasni.edino me zagrizi ova sto mi rece deka e dve nedeli pomalo bebce.do dusa ona ne mi rece jas sporediv:(..i planiram vtoro mislenje da baram.i samo tamo mi e pametot

11. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Добро утро!@mariz , ти верувам дека едвај чекаш утре(ако веќе не си породена:), ама ете барем знаеш дека утре ќе одиш и ќе си се видиш со бебушот, милина :). Јас станав со мала главоболка, и болка во јајниви ама сосем ниско кај срамната коска.Некако и чудно ми е движењево на бебето, некако помрзеливо,млитаво,како да се лизга ,а не на едно место како што правеше планински испакнатини :) Може и уште спие, амаа мене ме фаќа страв...Има некои вакви искуства?

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.668
    Допаѓања:
    76.942
    A kade toa? vo koja bolnica odis ti? :)

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.668
    Допаѓања:
    76.942
    Pa nema mesto i da saka mnogu da mrda :D jas eve so nadminat termin panika me fakja 3,4 dena sekoe sabajle, koga kje stanam si lezam obicno pola saat i toj pola saat abe nikade go nema bebce, tek koga kje stanam koga kje jadam, togas pocnuva da si mrdka :)

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  14. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Ај и овде да пишам, веќе сигурно имате испрано алиштињата...Јас поделив шарени бели, две машини шарени исправ со Персил сензитив без омекнувач на 40 степени.Сега се мислам тетра пелениве, беливе бенкички ,се бело што е со кој прашак,сакам на вриење 90 да ставам ,како исправте вие?

15. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    @mariz jas so prvoto se porodiv posle terminot 7 dena, so provokacija.
    Nemav voopsto bolki, demek bev dva prsta otvorena, ama nisto od bolki ne osetiv. Na kraj maticniot me prati vo bolnica, izgleda ne mozese vekje da me gleda, :D pa tamu cekajki da me fatat bolki koi ne se slucija mi vklucija provokacija okolu 11 saatot pretpladne, vo 3 popladne bev porodena. Mnogu brzo se otvoriv, doktorka ne veruvase duri deka prvorotka bev, pa i bez bolki, ama ete pominav ekspresno. A site mi velea bebeto kje e golemo, i maticniot i vo bolnica, a ono se rodi 2950 :)

Mislam deka drzavnite bolnici imaat nekoja procedura, te cekaat najmnogu sedum dena posle terminot, i togas ti stavat provokacija ako ne se otvaras prirodno. Sekako ako e se vo red.
    Za plodova voda bi trebalo da znaat, toa go gledat i na eho i duri vaginalno.

@tweety26 slobodno mozes paracetamol, toj e bezbeden vo bremenosta, pa ako e bolkata neizdrzljiva mozes duri i analgin, ama ete konsultiraj se so svojot doktor. Pij bedoksin, magnezium, lezi vo temna soba. I jas imav mnogu glavobolki vo prvoto tromesecje vo ovaa bremenost.

Za perenje obleka... jas perev se so malku prasok, ne specijalen, ama sekogas stavav na dvapati ispiranje.

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.668
    Допаѓања:
    76.942
    Da ama valjda ako e pogolemo bebeto nema da me cekaat 7 dena, pred 3 nedeli bese 3000g, posle toa ne mi go imaat izmereno, spored procenkata togas od maticnata ona rece do 40ta nedela 3500 kje ima... Nemozam i jas vekje se macam mnogu, nemozam da dostojam na noze, mi tezi, me tegne stomakov pa i da sedam ko covek nemozam :/

17. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    Ti velam mene duri mi kazaa deka mozebi treba da baram za carski od sto kje e golemo bebeto, oni taka go gledaa, bidejki sin mi e taka sega povisok i pokrupan, vo meseto bese poslab a koski dolgi, pa vrz osnova na dolzina na koskite im izgleda i so pogolema kilaza.
    Ete mene me cekaa, ama toa zavisi od doktorite sto kje odlucat.
    Ne se grizi, sega si epten nestrpljiva pred kraj, mene mi bea tie denovi najteski, jas pa vo bolnica, cekam bolki, site sto dojdoa posle mene vekje se i porodija, samo jas ko da nesto ne e vo red so mene. Psihata me mavase. Podobro zemi odmori se sega najmnogu sto mozes, opusti se maksimalno bidejki kje ti treba sila :)

На makedonkamak, PUPICA, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Znaci za goleminata nemaat vrska mene vo ist den dvajca doktori mi rekoa razlicno edniot malo mi vika 2800-2900, za da drugiot po tri saati mi vika 3200:D epa sega videte. Inaku ja neznam sto da pravam denes sum 39 znaci ja sitnam 40. Posleden pat bev na kontrola minatiot cetvrtok pred 10 dena. Bolki nemam bebus mrdka i me ufilmaa sum trebala da odam na ctg, a tek vo cetvrtok sum na redoven pregled vo klinika zosto taka mi rece doktorot kontrola za dve nedeli. I sega sto da pravam sto da cinam da odam da neodam neznam ama pa do cetvrtok ke se mrdnam:D

На makedonkamak и Ivanushkaa им се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.668
    Допаѓања:
    76.942
    Sakav i da ve prasam, bev do apteka i sakav aspirstorce za nos da zemam za bebe i aptekarkata mi rece deka nema da mi bide moze potrebno... Sega neznam dali da kupam ili ne, kako moze da ne mi treba toa? :/ Da kupam ili ne? :/ isto i za toplomer me predomisli...

20. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Kako nema potreba,pa nose so sto ke mu cistis? Bog da cuva...Isto i toplomer.Moj sovet,nikako pumpica,ic ne vrsi rabota.P.S.mozebi mislela vo prvo vreme deka malo pa ne ti treba aspirator,mada so vnimatelno koristenje nemas gajle.Mozes da stavas fizioloski rastvor za cistenje na noseto a uste poubavo Akva maris kapki

На Kiflicka05, zalosna, Kitten и 1 друга личност им се допаѓа ова.