Во Ремедика уште не пуштаат со придружба за преглед? Во петок треба да одам да знам да му кажам на мм да не се надева за џабе.
Добро поминав на царскиот. Боли оваа инекцијата за контракции да си ебе векот аналгин поштено си побарав во инфузијата. @JuLleE ме притискаа на матката да почне да тече крв, не ме болеше дека анестезија веројатно имав. Иначе тоа боли корне знам
Кај мене послаба анестезија дадао, јас одма имав болки кога очи отворив. Тоа ми е најтрауматичниот дел, среќа неколку часа стискаат само да знаеш, може нема да осетиш. На едната бабица од што и ја фатив раката модринка има. Инаку трет ден, веќе сум многу добра. И дете пресоблекувам сама, и се шетам низ болница. Уште седењто е мака, ама закпренувам. Изненадена сум колку брзо.
Многу на душманите, ти е гајле колку изела. Да не сум гојазна и склона на поправање сеа ќе офукав пола пакетче домаќински со сирење, ама њама. И мене многу ме болеше инекцијата за контракции, ме умре, и јас побарав инекција. Првиот пат ми стави во инфузија а вториот пат се направи паметна сестрата мускулно, Нифлам мислам беше, Господ у пижами го видов, многу болеше ама бар престана да боли стомак, иначе ми скокаше поштено. А тоа стискање само на второ се прави? Јас на првото не памтам такво нешто. Јас трет ден уште кофа и џогер што не побарав да си зачистам, Јегени ме грабна под мишка и ко мечка на вашар ме шеташе да ме покажува дека сум била многу силна, а до мене имаше една трет ден не можеше ни да стане бараше помош и неа посебно и викаше, Гледаш, можело...
Така кај мене испадна, ама јас еве и физиотерапет си имам редовно, нега, што знам дали игра и тоа улога. Ама да, првиот пат некако ми требаше многу време да се опоравам. Таа инекцијата пред пораѓај за контракции јас многу не ја осетив оти бев преплашена, после осетив грчење и собирање на матката. Мислам дека на почетокот и анелгетикот не ми делуваше доволно. Сепак стискањто е врвот. И јас за првото не се сеќавам, а може дека и повеќе траеше анестезијата, па стискале, јас пола ден бев како зашаматена. Овде од сала скроз свесна.
Дааа, дефинитивно Многу свежо се осеќав уште во. шок соба. И која разлика од 2ри и 3ти ден по операција. Вториот ден се тетеравиш да станеш, али стамуваш, третирот немав гајле, си се бањав, си се шетав.