Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.668
    Допаѓања:
    76.942
    Sega eve kje odam do Apteka pa zatoa prasuvam, rastvor zemav fizioloski, ama pa bas razmisliv kako moze da ne mi treba aspiratorce... Kje mu se zatne noseto pa togas li da se trca po Apteki. A mi rekoa pumpica nikako site, samo takvo so cevce za vlecenje... Toa e poprakticnoto taka?

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  2. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    So toa letaat kako od sala :) moeto e od Zegin,Nose Frida okolu 550 den bese

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  3. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Да,да сите го препорачуваат Носе Фрида, баш го видов во аптека во Систина,толку е 560 денари и му го ставив на список на маж ми ,кога ќе бидам во болница,од аптека да купи ;)

На Kiflicka05 и Ivanushkaa им се допаѓа ова.
  4. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Jas Espana gi isprav site zaedno i onie podebeli peleni kako za pokiranje i alistenca i onie tetra na 30 stepeni, taka im pisuvase na alistencata.....za pocetok belite ne se tolku prlavi za vrienje...jas taka mislam....posle ke gi vrijam, a alistencata se neli belo- sarenki i sl. pa posle na 40 moze, so malku duel prasak za bebcinja i malku chicco staviv omeknuvach :)

Последна измена: 5 април 2015
    На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Eve i jas pocnuvam od utre 40 i daj boze da pocne samo denovive....edvaj cekam....a bebcevo gore mnogu mi e uste :/ me tepa vo zeludnik odma do rebrata... ako ne so provokacii i jas sigurno.... mora da se olesnam i radi bubrezive i besikata.... @mariz ke bide denovive sigurno kaj tebe, cim nemas strav od bolki nemash gajle...samo da bide brzo i so lesno :) pa da ne izraduvash pobrzo
    @menelele jas i ti sme epten blisku i daj boze da bide i denovive neli :) jas vo vtornik sum tek na kontrola i daj boze da pocne i do togash...:Dsakam da go gushnam i da se oslobodam malku od pritisokot na bubrezive epten si trpam...:/ a kamceto sto trgnalo izgleda mi e zaglaveno vo besika epten me bocka :(

На Maceto123, menelele и galapce им се допаѓа ова.
  6. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Леле, @Ivanushkaa , @mariz , не ми се верува до 40 си терате, а јас па си мислам поранко кај мене , а како гледам сите до крај тераат....:) Јас сум среда на контрола, баш да видам што ќе ми рече докторов...

На Maceto123 и Ivanushkaa им се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.668
    Допаѓања:
    76.942
    A koga ti bese tebe posledna menstruacija? jas i pocnuvam da mislam da ne mi utnale na lekar nesto so terminov... :/

8. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Mene mi beshe 06.07.2014.... i demek kraen termin 12.04.15 daj boze da ne go prejdam i jas....edvaj cekam da se olesnam i za bebceto i za mene.... :) a tebe koga ti e?

На menelele му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Vo GAK

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.668
    Допаѓања:
    76.942
    28.06.2014.... Tolku razlika sme edna nedela i nekoj den, dva... Mislev da ne e utnato nesto, ama tocno si e. Si pravam filmcinja sega malce :D ne me fakja mesto i samo mislam gluposti. Ajde ne ste baksuzi kako mene, barem da ne mi obekjaa deka kje se porodam porano, se nadevav dzabe...

На menelele и Ivanushkaa им се допаѓа ова.
  11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @menelele @mariz @Ivanushkaa alal da vi e kako izdrzuvate.
    Jas mn brzo se izmoruvam,a odam do ctg odma sum i premorena i mi e ladno odozdola.:worried:
    Koga lezam bolki i vo zeludnik i na meskoto i na preponi.Za potenje i sklet da ne zboruvam.:envy: Spienjeto tesko na kaj ic,a sum celi tri cetiri nedeli posle vas.Mada so bebus sme ponapred z dve nedeli.Pred desetina dena bese 2700.
    Da vi dade Gospod trpene i da se olesnite so pobrzo i so lesno.A bebuskite zivi zdravi.:inlove:
    Da gi pozdravam uspat i @danichap @espana @bella.s i site idni mamicki.
    Citam i za aspiratorceto za nos i prv pat slusam.
    Jas od strav edvan nesto obleka kupiv samo.Nisto drugo.

На SpangeBob, Ivanushkaa, espana и 2 други им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.668
    Допаѓања:
    76.942
    Ajde valjda i ovie vo Cair imaat oset pa kje mi predlozat da ostanam, valjda nema da me vratat doma :/

На menelele и bella.s им се допаѓа ова.
  13. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @galapce , благодарам за поздравот, јас до ЦТГ со радост одам не сум уморна тогаш :) а вака , се движам како успорена снимка...инаку имав период кога баш како што кажуваш осеќав како да ми иде ладен воздух вагинално, ама помина,сега сум цела мокра, само нешто тече. Тоа што видов дамка крв , ми пукнало капиларче...а ти ајде малку поооуштено(најде кој совет да ти дава) ама ајде купувај си време е :)

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Nemoj da se grizis, ke bide denovive sigurno ili ke dojde samo ili ke te zadrzat pa provokacija, nemoj da se sekirash doktorite znaat...ima mnogi sto odat i do 42...ti napomeni da ti vidat kakva e plodovata voda, ma da bi trebalo da si vidat i se si znaat dok. ke bide daj boze so lesno kaj sekoja od nas....:*
    @galapce blagodaram i mora a izdrzime se sto ni se slucuva, samo da bide se vo red kaj site i ke bideme najsrekni :* odma ke ti letnat nedelite i tebe hebeh jas prosto nemozam da veruvam koja nedela sum :D

На galapce и espana им се допаѓа ова.
  15. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Galapce ti koja nedela si,ako nese lazam dva dena bevme razlika,jas 13 ti 15 maj terminot?jas denes se iznasetav,3kilometri ama onaka poleka odenje,i bas ubavo mi dojde,a nekogas sum i jas taka,omalaksana,i preponite me bolat stalno,a od kupuvanje samo kolicka zedovme nisto drugo,sega zdravje sledniot vikend ,taa nedela sakam da si zemam se sto ke mi treba za vo torbica za vo bolnicata,da bidam spremna,rano e,no taka pomirna ke bidam,pa i garderoba veke ke gledam za bebcevo da ispazaruvam,se si velam ima vreme no vremeto si leta,pozdravce i do tebe,drzi se:l::)

На SpangeBob, galapce и espana им се допаѓа ова.
  16. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @bella.s 11.05 no neli imav komplikacii i baska sme dve nedeli napred a i pravevme zreenje,taka da moze ke odam na carski.Ke kaze maticniot.
    Inace od sube ne mi se kipuva.Pogolemite raboti mi se odbrani pa prvo da se porodam,mm ke kipuva.
    Tuku ovie sitnickite kako toplomer,sisence,cucla... takvo nisto nemam.Nemam ni sila da
    odam da kupuvam.
    Najmnogu me plasat klockanjata dolu nosko,koga cuvstvuvam kako edvaj da go zadrzuvam mokrenjeto.

17. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Mene posledna menstruacija mi e 05.07 a kraen termin tocno so Ivanuska :) inaku jas mozam se da pravam nisto ne me boli osven preponite koga mn odam. Ama me faka nekoja panika kaj od porgaj kaj za bebus samo cekam da mrdne :(;(:sweat: Inaku nisto nemam spremeno ama bas nisto duri ni za mene za vo bolnica, ni isprano za bebus nisto, pa ako dojde vreme ke mi spremat se:D

На Ivanushkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас денес си го видов стомаков мн.ми се спуштил надолу, баш цела дланка на рамно од под гради ставам ;) и некако и бебево долу се спуштило,таму под папок само ме клоцка..а осеќам и некои топлини во стомаков...па земав да си ги средам алиштињата, испеглав ,сресив, само шарените, ама се изнервирав три комплетлиња ми се офарбале, некое пуштило боја :(
    За мене не сум спремила, ама во глава си знам што ќе носам, новите раб што си ги купив....некако осеќам поранко ќе биде... ;)

На makedonkamak, danichap, menelele и 2 други им се допаѓа ова.
  19. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Galapce,ako nemozes da se dvizis,ne se zamaraj so nisto,napravi si spisok i ko sto kaza, ili mas ti ili nekoj dr ke pratis ke ti zavrsat rabota,abe normalno deka se plasis i mislis sve i svasta no i jas nekogas go osekam taka,abe skroz dolu cinis gotovo izleguva,e togas nemozam nitu da odam nitu da rabotam nesto,si legnuvam i odmaram,zatoa ti velam,ne misli tolku,se si e vo red ke vidis..

На danichap, menelele, espana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Стравовите не исчезнуваат, еве и јас се мислам дали се ќе биде во ред, земам да купувам за бебето среќна сум, па после ќе ме фати страв, па дури плачам....ако мрда помалку или нешто ми е чудно, одма сум депресивна, лежам и филмови правам...и мене долу често ме клоца, баш како да тргнало да излезе и одма легнувам, мирувам...иако е крај, сепак хаос ми е во главава....ама ете,се тешам , се надевам, се молам се да биде во ред,да дојде и тој убав ден ....

На makedonkamak, SpangeBob, danichap и 3 други им се допаѓа ова.