Направи уринокултура, а за 2 недели ќе правиш брисеви и ќе знаеш на што си. А до тогаш Пиј брусница. Одмивај се со камилица.
2 недели нели е долг период за да се види и реагира? Некако како од преладеност се осеќам или па од држење мочка подолго време, не беше којзнае колку долго. Што ако од чекање нешто се искомплицира А за уринокултура тек понеделник да доставам примерок. Пак ми е доцна ако не помине чувствово. Се изморив од мисли.
Симптомите што ги имаш се за уринарна инфекција евентуално преладеност или баш од држење мокрача подолго, немаат врска со брисевите. Тие се за инфекции во вагина и цервикс и пред 12 недела не ги прават, за во случај да треба терапија да е поминато прво тромесечие. Пиј течности повеќе и чај од брусница.
Decki mnogu losi vesti. 24ta nedela sum, cervixot e samo 11mm, me pratija so iten upat ma klinika. Ima li nekoja uteha, nekoj neshto da mi kaze
Јави се кај матичниот консултирај се со него. Ако може порано да ги направиш брисевите. Јас во 11+ ги правев. Ама обично тогаш ги прават во 12та.
Не се потресувај толку... Јас имав лутење и пред бременост, додека се решив да одам уринокултура да направм во меѓувреме изнастинав пиев антибиотици а не ни знаев дека сум бремена. До 12 недела имав лутење и освен чај од брусница друго не пиев. На брисевите имав уреаплазма, со една доза антибиотик се исчисти еве ме 36та недела. Направи си сега уринокултура, па после во 12 недела ќе си појдиш за брисеви
Не е, ќе се среди за брзо. Може и ништо да не е, неколку пати така ми се има направено, се ми беше чисто до сега.
Фала ви на утеха. Со чашата мокрача одам во лабораторија, по пат сум. И едно црп ќе побарам. Шо да прам, не се додржува од црвчево шо копка
На утринска мокрача требаше да правиш уринокултура, вака не е баш веродостојно, сепак многу пати си била во тоалет досега.
Ген не може да застане, може само кај вас да не е доминантен. Друга работа еве недај боже и да дознаеш има такво нарушување, што ке правиш? Ке абортираш во 20 и некоја недела? Мислам дека треба сама да си размислиш и да одлучиш што добиваш и што губиш, што би било кога би било... Генот можеш после бременост да испиташ дали ти си носител или не и да си бидеш на чисто. Сега за сега мој совет ти е да си уживаш во бременоста... Да е некоја рана бременост кога уште можеш да делуваш е ок, ама вака да лупаш пари за испитувања е но сенс.
Ама ако одела толку често како што кажува, не знам дали ќе и покаже, може зависи и од тоа колку е размножена бактеријата, ако воопшто ја има.
Сега правам онаква обична анализа на мокрача. Не ми се чека, ќе треба до понеделник. Инаку, да од течности ептен светла беше. Чекам резултати па ќе пишам.
Пак ќе треба уринокултура со антибиограм ако треба терапија. Не паничи, ништо нема да се случи во 2 дена, има трудници цела бременост не можат бактерии да исчистат.
На приватно правам, само на државно прават уринокултура. Ако работат утре, па да повторам. Работат во државно за анализи во вашите градови?