Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Добар ден и од мене. Денес сум онака понаспана и спремна за шетање :) . Јас да си продолжам да се мачкам со павловичева или пак да купам бадемово масло. Оффф колку се нервирам за тоа, се надевам дека нема да имам никакви проблеми.

2. busavka88

busavka88 Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    7
    МЕшиња јас денес се јавив во ГАК да закажам за скринингот што е за Даунов синдром и ми закажаа уште денес ќе имало некои професори од Полска што ќе ги воделе прегледите. Се надевам се ќе биде добро

3. Katalea

Katalea Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    200
    Во која недела се прави тој скринингза Даунов синдром и како се прави? Јас бев на преглед пред две недели и ми зимаа мерки, едно, друго но врска немам дали и тој ми го направија а и единствено нешто што слушав од докторот беше - во ред е, одговара на неделата... И тоа ми беше најбитно зашто многу бев возбудена за да се концентрирам... Ми закажа контрола за 4 недели и толку.

4. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Каталеа, скринингот за Даун се прави од 11-13 недела, на ехо се мери вратчето, т.е. нухалната туба на ембрионот и не треба да биде подолго од 2 мм и потоа се прави анализа на крв и преку крвта се одредува дали ембрионот има или нема шанси за Даунов синдром, ма да тие мерки преку крвта не се многу веродостојни бидејќи се зема во предвид годините на мајката,дали си пушач или не и според тие некои податоци се одредува дали постои можнст за Даунов синдром.

На Katalea му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Micika80

Micika80 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    296
    Мила првиот скриниг е 12-13 недела. Со оглед на тоа дека всушност скринингот е детален ехо преглед, веројатно последниот преглед кога си била всушност бил скрининг и докторот измерил се што треба, само не те замарал со вишок информации. Ич не се секирај, штом во 12 недела ти рекле дека се е во ред, тогаш до следниот преглед можеш да си свиркаш ;)

На Katalea му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Katalea

Katalea Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    200
    Да, се секавам дека ми измери нухален набор кој беше 1.6мм и рече дека е во ред.. А за тоа приска ми рече дека нема потреба да правам бидејки сум била под 30 години (демек до таа возраст не морало) и не ми направи.. А микробиологија исто правев и беше во ред... Ви благодарам, малку се збунив сега кога прочитав па се засекирав да не не сум направила нешто... Како и да е, ви благодарам :* :*

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    meu мене мајками ми ги донесе , мислам дека ги има купено од аптека Спазмексот а Тродонот од работа некаде, инаку тие ја намалуваат болката, и помагаат е сега зависи кај кого како , една имаше си пиеше и ги осеќаше само оние големите болки , другите и не толку... Инаку се земаат кога ке ти почнат болките..

На meU му/ѝ се допаѓа ова.
  8. busavka88

busavka88 Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    7
    Ете помина и прегледов, вака се беше добро, со тоа што малку сме помали според неделите ама др ми рекоа дека е се во ред, го изнагледав бебушот. Но бидејќи сум била 17 недела и неколку дена, ми рекоа дека скринингот за аномалии ќе треба да го направам после 3 недели сега било рано. Поздрав

9. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    баш ми е мило што се е во ред :)
    инаку и јас само што се вратив од на лекар, е сега кај мене пак јас требаше да сум 22 недела и 3 дена, според ехото, нели по тоа се раководам, затоа што не ми се совпаѓаат неделите, ама бебушко си растит и сега сме 23 недела и 2 дена, а тежиме 750 грама :D
    Е сега сакам да ве прашам дали имате вие правено тест за жолтица?? јас утре ке одам да правам, ми рече докторката дека ова било најново испитување ;)

10. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Јас мислам дека со Х е поубаво 8)

11. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Драги мамицки сегасни и идни се надевам дека ке ми дозволите да се друзам со вас...Јас сум многу малку трудно :lol: :lol: :lol: ( како сто вели мојата другарка малку си трудно )
    сега сакам да ве прасам да ми предлозите несто за киселина знаци млеко не помага ....знам дека е рано да ме факаат киселини но посто имам утрински мацнини ( си ја повракам и кеселината од зе,удникот дури ) извините така директно сто писав.....

од витамини зимам фемибион 1 и магнезиум а и ставам Утрогест 3 по 2 од по 100 мг вагиналетки.....мислам дека сега за сега тоа е доволно....витамините и вагиналетите ми се преписани од гинекологот а магнезиум земав на своја рака по препорака на многу луге .....не се стетни нели :?: :?: :?:

Синјорита Ломбарди тебе мила ти ја посакувам најголемата срека на светот да си го доцекас најубавото бебенце и се друго да биде само еден лос спомен....вцера незнаев сто да писам знаејки дека секој збор е излисен за болката но како е бог никој не е.....
    Ви посакувам пријатна вецер и ке се друзиме поцесто веке :$ :*

извинете за никаквата кирилица но на овој ком добро е и да ја има :lol:

На Forko и senjorita.lombardi им се допаѓа ова.
  12. ancetupance

ancetupance Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    164
    Со среќа и со лесно нека ти е бременоста, добредојде. За киселините не знам што да кажам никогаш сум ги немала, а за магнезиумот да секако дека не си згрешила што си го земала. позз

13. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    Добре дојде sabatini имај си лесна бременост со прекрасни спомени :*

Сега со 25 полни недели кој месец сум? Како се рачунаше тоа? влезена сум во 7ми или не? Не научив од коа недела како почнуваа месеците :tmi:

14. ceki89

ceki89 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    71
    Zdravo decki kako ste site? mn mi e mili sto se zdruviv vo forumov:) jas sum veke 26 nedela...na 24 go napraviv skriningot na moeto bebence i tezinata mu e 587gr. dali e slabicko ili pak normalnmo e?citav na nett za nekoi drugi bebencinja i site tie imaa nad 600gr i jas se zagriziv malce si rekov da ne e slabo bebencevo moe sto mislite vie....

15. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Да не се замараш ќе ти биде најпаметно.
    Ако има нешто проблематично ќе ти кажеле.
    Олабави се и уживај :clap:

16. ceki89

ceki89 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    71
    Fala ti mnogu ali takva stanav posledno vreme;( brzo se nerviram brzo se rastazuvam:( mnogu razmisluvam:)

17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.696
    Допаѓања:
    106.930

не се секирај во врска со тежината и ехо апаратите не се многу точни , а и мојата керка кога правев скрининг 4д 23 недела , беше 510 грама , и мене ми беше малку но ете сега си е со нормална тежина здрава и права :)

18. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    еххее и јас кажав дека се бунам стално со неделите ама според тоа што го гледам на интернет и ти си како мене 6 месец ;)
    еве види :
    1 месец: 1-5 недели
    2 месец: 6-9 недели
    3 месец: 10-13 недели
    4 месец: 14-17 недели
    5 месец: 18-21 недели
    6 месец: 22-26 недели
    7 месец: 27-31 недели
    8 месец: 32-36 недели
    9 месец: 37-40 недели

http://tvoebebe.com/BREMENOST/bremenost.php

19. ancetupance

ancetupance Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    164
    Лелеееее..некој ме опишал мене..хаха :D :D

20. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    фала многу ljubicaaa ова треба некаде да го запишам оти многу се бунам, јас рачунам дека еден месец е 4 недели и од последна менст. и ми излева дека бременоста трае 10 месеци а не 9 :lol: