nemoj mnogu edna dnevno, pa i preku eden den, jas taka pravam, mislam ne e stetno sekoj den, ama sto si e posigurno, preku eden den..
И јас сум тука... 16ти мај... Се ми се чини далеку е времето, немам ни едно парталче разгледано, а не купено... Што ќе е најнеопходно да се купи знаете ли?
Dobro utro, kako ste ponedelnicki so ,,prekrasnovo,, vreme?Jas nekako kako vremevo mrzeliva, flegmaticna, a i bebevo isto taka...Ja sitnam 38 nedela, pa sakav da ve prasam dali vas ve zaboluvaat jajnici od vreme na vreme, i kakov vo e stomakot.Mene do pred dva dena mi bese kamen tvrd, ovie dva dena nekako mn.pomek mi e, bebevo po mlitavko mi mrtka, kako da se lizga vo vodava....neznam dali me razbravte, ako ima nekoja slicno iskustvo neka pise...Dali bebeto smenilo polozba, ama me zagrizuva. Imajte prijatna nedela, site sto si cekame do Veligden da si se olesnime Se nadevam i @mariz, ke se olesni denes.
Јас се спремам за во болница... Сабајлево кога се бришев ми испадна нешто лигаво, кафено и малку крв. А немам болки. Чепот ќе да е
Лелеј блазеси ви, јас едвај чекам да дојде крајот да си го видам бебчето Јас сум 12+3. Мачнините конечно престанаа, ама сега почнаа киселините Инаку си ги купив првиот пар труднички фармерки со ластик горе, ама неможам да ги поднесам. Постојано ми се смкнати кај задникот. Нормално е или едноставно не сум го погодила моделот? Дајте некој совет поискусни мамички ?
Jas od taa tema,, za novorodence,, si napraviv epten dobar spisok i se sum si kupila po nego, barem ne mislev
И јас имав труднички со ластик ама само два пати ги облеков, ме нервитаа,јас сум склет неможев над стомак да ги трпам.До 7 месец само хеланки носев најудобно се чувствував, а после си купив од Стружанка памучни тренерки панталони не за трудници под стомак и уште едни труднички со ластик ама мн.комотен и тие си ги носам сега...удобно ми е
Добро утро на сите и убава растечка недела! За облеката ептен си патам, амбициозно пробав едни панталони што ги носев претходно и ми се слоши од што ме стискаа, иако ги закопчав. Купив 2 пара труднички за на работа ама ептен тешки се за носење, само паѓаат и си ко смкнат. Сега ќе им барам некакво решение или трегери И мене ми е удобно во хеланки одозгора фустанче, ама ако се стопли не знам што ќе правам, хулахопки никогаш не сум носела, ептен сум напната за летово - ако дојде
nemam kirilica od tel. sum. se izvinuvam. Jas vcera bev za nigde, od sabajle glavobolki i losenje, kraj 15:00 bese nelizdzliva glavobolkata, meram protisok pokacem, zakaciv vtor bedoksin , pa ko fativ da povtakam, i zaminavme na dezurna primiv dve inekcii , analgin i apaurin , pa se se smiri ko sum legnala doma da spijam ko vo koma
Да, јас еве цел ден ги поткревам. Во автобус само се фаќам по газот да видам дали ми се смкнати, ќе помислат луѓево манијак сум Сега си барам друга опција за на работа. Не можам со хеланки на работа, а баш би сакала. А не сум тип што носи фустани. Незнам оние фармеркине со прерамки нагоре колку се ,,модерни" :/
Nisto od poragjanje deneska, bev na ctg i eho pregled... Plodova voda ima, kalcifikati i zrela postelka, mi zakazaa kontrola za 2 dena, kje puknam vekje...
Zdravo zalosna,dobri sme,fala na prasanje,turkame nekao,vcera malku ptitisokot me zafrakavase,88 so 49,ama eve denes sim dobro,pozdravce,imaj ubav den
Ako ti e terminot za porajgaj probajte so odnosi mazti neka svr..vo tebe..i jas isto ko tebe se iznamaciv pogotovo poslednite 10 dena ..probavme so odnos i po nekolku sati mi pukna vodejnakot
Eleni ajde samo so lesnoooooi da si pomines mariz i jas ete imam uste edna nedela do kraj pa me faka poveke psiha kako sto ke bide i se sekiram za bebus od minatiot cetvrtok ne ne sum bila na kontrola ama porucek mislam deka ke odam na ctg veke mesto ne me faka. A za obleka sto prasuvate ja si imav kupeno pletena suknja i taa se siri kolku sakas cela zima ja nosev a sega deka zatopluva moze da si kupite od onie ko pamucni sukni ja i takva imav nekoi 300 denari ja kupiv bese dolga samo ja skrativ abe ko nisto da ne nosis e mn lesna
Pa da so pominat sum... 04.04 mi bese termin, inaku imame odnosi, ama sega ne sme imale 3,4 dena... Strav mu bilo na mm malku, a i se pazevme poradi bakterija, nemavme mesecov mnogu cesto... Nedelava sakalo nejkelo mora da izleze, nemozam da stojam vekje, 3500 mi go izmerija deneska...
Manicki, so ovie terminive aman veke... Maticnite go smetaat terminot spored prviot den od poslednata menstruacija, a najcesto oploduvanje nastanuva 14den od menstruacijata. sto znaci nekade realno 1-2 nedeli plus od presmetaniot termin od maticnata. sekoj organizam e razlicen, no odprilika toa e. Mene termin mi e 7 maj, a spored mene jas do kaj 17 maj ke odam, togas mi pagja tocno taa 40 nedela.