Nikoj ne znaeme sto geni nosime, ni nemisli sega na toa veke e kasno. Toa mozes da ispitas na imunologija ako gi pravat dali go noses ti, vo nifti ne veruvam deka bi imalo takvi nesto bidejki tamu se drugi ali si trebala da prasas. Tos sto pominalo pominalo ss ke bide bo red, sleden pat kazi i na doktorkata deka ti e panika za toa sa vidi ubavo( neznam za sto stanuva zbor dali e poslratena nogata). Te razbiram i jas se plasam za sve i samo prasuvam ali potoa raet sumKe bide se vo red
Јас си легнувам околу 12, секоја ноќ се будам во 5 па после во 7 и станувам,легнувањето навечер ми варира ама затоа будењето во 5 не промашува.Предходно не трудна се будев во 3 точно секоја вечер сега поместив во 5.
Јас на почеток само со витамините пиев вода. Сега како камила сум. Се навикнав на оваа флашираната Изворска. Маж ми на 3 дена ми купува по 1 штека. И само се шегува со мене.
Имате бодежи во вагината? значи не во стомакот ниско туку баш доле во вагина. На моменти некад знае да ме спецка, не знам дали е од движењево на бебево.
Прв ми е, имав лани лапараскопија, мислев нешто така ќе е но подруго било и затоа изненадена сум.. мм вика не памтиш иста беше а јас вистина мислам лесно беше
22+ сум и пешачам секоја вечер редовно. Последната недела после пешачење имам болки од половина надолу до под задникот и меѓу нозе, секако. Нормално е или не е нормално? Од една страна си викам бебе расте и натежнува ваљда а друга страна си правам некои филмови да не е нешто лошо И сега да видам стручното жири тука што ќе каже
Мене мислам уште веднаш почна почесто да ми се пди, ама последниве 2 месеца баш станувам често. Додуше јас и многу вода си пијам, ама секако многу почесто станувам сега. Па бебчо кога ќе притисне на бешика
Мене ми почнаа вакви болки некаде во осми месец кога пешачев. Во задникот и одма под задникот. На моменти ќе ме пресечеше како кинење на лигамент, како струја да ме фаќа не можам да објаснам. Морав да застанам да ја протресам ногата, мене ми личеше како некоја жила да сум преметнала. Ама матичниот ми вика од тежината на бебето дека е.
Мене не ме пресекува, туку баш си трае болката, како да сум се преморила. Пешачам само навечер, преку ден сум дома, не е дека до толку се уморувам
Не ми е константна болката мене. Некогаш на моменти. И тогаш тешко ми е движењето. Ма да јас цела бременост(освен првите 3 месеци) пешачев и пред бременост дека секогаш бев активна навикната сум.
И јас сум од мочлите Бодежи имам последниве недели да. Некогаш ми се случува и кога сум во вц.. не можам да станам од што имам бодежи, грдо чувство
Na moja odgovornost do ponedelnik. Doma maliov ima 11 meseci, ne mozev da go ostavam. Osobeno posto mi rekoa nema da ti pravime ispituvanja nisto, vikend e tek od ponedelnik. Si vikam so ke lezam tamu mozam i doma. Lele ne znam kolku ke izdrzi, mi vikaat kasno e za serklaz, samo placam ne znam kako da si pomognam, sto da napravam da e se dobro samo, da e ziva i zdrava.