Прочитај мислења и во групата за серклаж. Мислам имаше членки што покасно ставаа ама на приватно. Исто мислам имаше и некои витамини баш за скратен цервикс што ги збореа таму, можеш и тие да ги пробаш. Мораш да мируваш, станување само за до вц. Магнезиум и внесувај повеќе течности.
Како успевате да не станувате за мочање навечер, како? Јас дур прочитам Фемина навечер мочам 2 пати, дур заспијам уште еднаш, уште 2 до 3 пати дур се раздени и само што ќе пукне сонцето ја ме ја, одма станувам. Мочла прва класа. Е јас пијам вода обилно, по 2 литра само на работа, дома уште најмалку 2 литра, ако излезам надвор литар не ми бега, на гости ме научија ми купуваат Књаз милош, да не пијам сокови. Фемибионот, дека се 2 апчиња, брусницата, витЦ и магнезиум, тоа се крка со најмалку 2 чаши вода. И ај да не мочам после. Фрижидерот ми има танкерче за 2ипол литри вода, коа сум дома цел ден на 2 пати го празнам, само јас пијам ладна. Ама вкусна ми е страшно многу. Мене ми почнаа струите во вагината, особено навечер, почна таман седнам да ме клоца, легнато е водорамно и осеќам кога клоца кога се тегне таман. Седнам ли одма се јавува, во акција кога сум мирно бубачка. Иначе постара, потешко ќе ми било, тикви со расол, многу ми е лесно, многу ми е убаво, буквално летам. Е многу качувам килажа и се нервирам, на мене не личи така, ама скоро имам веќе 5 качени, што е многу. Си активирам овесот пак, си активирам овошјето, лебот што си го почнав пак ќе го џитнам и ајт. Божем цело време протеински ќе терав, ама се опуштив. Не за друго, да не наштетам на бебули, друго не ми е мака, јас еднаш нели симнав, ќе симнам пак и повеќе од тоа. Добра ноќ мешиња!
На државно не прават серклаж после 23та недела ама затоа на приватно прават до 26та мислам, можеш да се распрашаш за таа опција.
Од пред неколку години имам проширување на вена во едната нога, меѓутоа освен крем за повремена масажа немав потреба од друга терапија. Сега последните 2 дена баш во таа нога околу колено чувствувам болка повремено. Да напоменам дека работата ми е со седење и се обидувам повеќе пати во ден да се движам. 10+5 недели и од позитивен тест земам аспирин. Често се замислувам дали случајно постои можност од создавање на тромбови или аспиринот е доволен да се спречи тоа? Крвна слика правам за една недела, меѓутоа на упатот нема пишано испитување на д-димери. Размислувам тоа да го испитам приватно.
Со упат од матичен гинеколог можеш димери и хемостаза да испиташ бесплатно на трансфузиологија и да се консултираш со трансфузиолог. Ако има потреба ќе ти препишат и клексани. Можеш хепатромбин да мачкаш, дозволено е во бременост.
Обавезно консултирај си трансфузиолог. Тој ќе те упати понатаму што да правиш. Јас имам на двете нозе испуштени вени и сум со мутации. Примам клексан и аспирин ама др. Јани ми ги проверува и вените кога одам на контрола. Мачкај Хепатромбин или Лиотон гел, јас ги чувам во фрижидер и кога ќе се намачкам многу убаво ми доаѓа. Жешкото е ужас за луѓе со проблематични вени.
Еве ме пак, одморена и освежена Фала ви девојки на сите за честитките! Ја дочекав Котларова од одмор, она ме породи До вчера бев многу опуштена на тема пораѓај, ама вечерта наеднаш ме фати некоја паника и му се изнаплакав на мм дека нема да издржам и ќе се измачам, многу реално ми стана зашто ми беше термин. Па со саати се убедувавме дека ќе преживеам И во глобала мислам дека релативно брзо поминав, од почеток на контракции до завршување на пораѓај поминаа точно 5 саати. Ми се исполни желбата за природно, иако беше неизвесно зашто сум со висок крвен притисок, ама ми го следеа цело време и успеав! Брзо и го истуркав бебето и мислам дека се преродив, бев зен со саати после тоа Лесно, убаво, вратена на себеси, со бебуш до мене На сите ви посакувам да си поминете брзо и лесно и што поскоро да си ги запознаете малечките! Фала ви за сите одговори на моите прашања на темава, ве читав редовно 9 месеци иако не бев некој многу активен член, па и дека со прва бременост не си дозволував да делам многу совети на други, освен ако за нешто не бев ептен сигурна дека е така зашто во моментот можеби и јас сум поминувала низ истото. И јас како и други породени ќе си останам на темава уште некое време, па ако имате прашања за докторката или пораѓајот слободно прашувајте
Јас се разбудив наспана после два дена и да видам како сте. Бебе ми фати некоја инфекција па ќе бидеме тука уште некој ден, искрено не се ни осеќам спремно да си одам од замор и болки. Штедете се и лечете хемороиди на време, со цимеркава пекол видовме, особено јас поради напонот со големо бебе, се плашам да јадам од што се огромни и болат, јас болка на рана од нив не осеќам значиии страшно. Сега ќе куцам породилно искуство во другата тема за да не се повторувам па која ќе е со желба да види ете да знаете барајте ме во таа тема. Ве гушкам и ви посакувам побрзо олеснување без страв. БОЛИ, ама е единствена болка што вреди да се трпи во животот! Мајки паничарки, се читаме во бебешки теми, ќе ве проверувам и тука од време на време, ќе фалите
Девојки пак јас. Го мислам скринингот од вчера.... Ги гледам мерењата пак....јас сум 21ва недела а мал мозок е пишано одговара за 20та недела. Иако Котларова не рече ништо ,веројатно е нормално,сепак го мислам... Искуства некој со ова?
Ако нешто не е во ред, ќе ти кажат. Особено за таков екстремно битен орган, ако не се развива како што треба, сигурно ќе ти кажат. Ехото не е 100% прецизна метода, секогаш постојат отстапки. Ако земеш да се нервираш и стресираш на секое, што ќе постигнеш?
Нормално е да има отстапки од неколку дена, дури мислам дека толерираат и до 2 недели максимум. Ако имало нешто ќе ти кажала докторката. Првото секогаш имаше поголема глава за една недела, а со меше доцнеше 2 недели во еден момент. И стварно се роди слабичко, со голема глава. Како лижавче беше.
Девојки добро утро денес ми појде денот, изедов хумус за доручек а тој да бил со поминат рок повеќе од еден месец, страв ми е да повраќам да не напрвам контракции. Здробив две активни јагленчиња и ги испив сега растворени во вода, ваљда нема да добијм некое труење, па уште и пржев некои тортиљи со киснати снегулки семиња и секакви глупости. Ке се напијам и пробиотик, незнам што друго да напрвам, дали да и ѕвонам на матичната?
Мислам дека од хумусот ништо нема да ти биде. Ако ти е мисла, консултирај ја матичната ама ти веќе презеде тоа што треба т.е јаглен и пробиотиок. Само смирено, ќе бидеш добра.
Обично има уште неколку месеци рок од тоа што е пишано ама ако се чувствуваш посигурно консултирај се со матичната
Девојки и јас да се пожалам икао мојата бременост е многу мала 5 +1 недела сум,сабајле имам една точка розева крв и толку на бришење.Симтоми некогаш ми се на максимум некогаш како да немам никаков дали сето ова е нормално,инаку имам два спонтани се имам испитано терапија примам утрогестан и прогестерон витами пијам додека да одам на контрола ќе се шекнам и незнам како би издржала недај боже трет спонтан.