@JuLleE овде не се диши се распаѓам со клима јас, не се издржува готово. Ништо немам спремено за бебето од што не можам да излезам на времево, а 2 недели максимум имам до пораѓај.
Во породилиште беше ладно, да, вчера и денес е околу 30 степени, врнеше па разлади. Ама најавија нов топлотен бран, па патронажната ми кажа дека мора и нејзе да ја соблечам, битно е само чорапи да има. @kristina.k најди начин и спремај се, јас ми останаа уште гаќи за мене и еве проблем испадна Значи спремајте си се, не знам, се мислам накај среда до маркет да идам барем.
Јас бев одлучена во фустанче да го вадам. Ама се предомислив гарант ќе и биде големо а и не сакам бебе што туку родено да го малтретирам со фустан со повеќе слоеви материјал баш е елегантен и тежок. Ќе се изгуби во него. Тој ќе и го облечам за крштевка. Сега се мислам од некои од комплетите доле по долги а горе или кратки или долги како ќе го облечат сестрите така. За себе ништо не сум купила и не се замарам многу. Најверојатно ќе биде хеланки и кошула или евентуално некој фустан.
Јас сум решена за фустан, земав јас меко памучно. Може да земам едно боди на долги под него ако решат да и стават и чорапчиња.
И овде од кај нив и по долги оти е ладно реално. Ладно е внатре мислев. Не знам, мојава е мала плус. Ама да, со зимско бебе си се знае. Со летниве мака.
Уште едно прашање, кај се чуваат инекциите против згрутчување, пишува до 25 степени, ама јас не сум сигурна дека дома е баш толку
На собна подалеку од сонце, јас во кутија ги чував кај што чував реквизити за бебе и мене во спална а спалната ми е вечито затемнета.
Мајонез јадев со поминат па ништо не ми стана. Ако бил расипан ќе се осети, рокот може да е поминат ама не значи дека е расипан.
Мораш да најдеш нешто за да се дефокусираш, вака до крај на бременост ако тераш не е добро ни за тебе ни за бебе. Најди друга занимација и исполни си го денот, наместо со вакви оптеретувања. Се надевам и дека овертинкинг имаш од превише слободно време. Најдобронамерен совет.
Ај јас пак да си направам паника Како ви се денес бебушките? Мојава е успорен снимак! Неколку пати само денес и толку. Сега еве сладолед, кафе, кока кола и чекам да уклучи пропелерот ама абер нема и мајка одма 300 филма у глава
Топло им е И моево не е како претходните денови ама пак си мрда. Еве го и во моментов. Чекај денот уште не завршил навечер најактивни се.
Кажете ми чаре за чешање на целото тело Вчера не можев да заспијам цел ноќ, цело време цело тело ме чеша,мислев дека е од комарци ама не, не знам дали е алергија некоја или што е Ми се смачи да одам по доктори цело време веке не знам што да правам