@Cloverrrr @Erika.greeneyes Теоријата и мене така ми вика дека од времето, башка веќе и неможат толку акробации да прават. Инаку после ручек си поигра, ама мајка сака сега да си игра а тоа не и нормално паника левел 100
@Grateful провери си тотален, директен и индиректен билирубин во крв. Најверојатно те чеша од ширење на кожата, ама провери ги овие случајно да не е од жолчката. @V.N. Кога сакам да се играм земам го мачкам мешето со уље против стрии и почнува да се шири бебуш за кратко.
Леле ке проберам обавезно, не верувам дека е од ширање на кожата пошто буквално све ме чеша,цело тело на сите места кај што ке се допрам. Дај боже да не е нешто сериозно едвај го чекам бебето
А Може да те чеша кожата после туширање, може од топло, може од стрес, од некоја козметика, од прашок,од некој лек, од недоволно пиење вода,и ред др банални причини, или расне бебе и кожата се шири, не се трча одма на лекар, следи ситуација ако со денови не поминува, имаш црвенила или осип тогаш оди,инаку не брзај не се мешај со болни по болници.
Па баш овде имам читано многу членки се жалеа на тоа ненормално чешање. Без црвенило без ништо. Ама премногу се чешале. Изгледа е некој симптом на бременоста.
мила одамна почна да ме чеше ама реално ич не ми текна дека може да е нешто друго освен комарци..дури и вегите,окото носот внатре, прстите значи све буквално. Овие 3 последни дена значи страшно чешање имам станувам од спиење и ми се плаче,цел ден само се чешам едвај заспив малце вчера, вака не можам да трпам веке,мислам дека може да е некоја алергија од јадење. А иначе ич не ми се оди никаде одобено по доктори се трудам да се чувам максимално, се плашам да не фатам корона па да не можам да се породам во систина.
Исто и јас така, пошто јас се чешам грубо на некои места ми се прави црвено,ке се потрудам да чекам до понеделник дали ке помине,да знам дека е нормално немс што да правам ке трпам само да е све во ред. btw дали стварно помага пешачење за да се отвориш. 37+4 сум,бебето е веке за 40 недели мислев дека ке излезд порано, едвај го чекам сакам да излезе веке. Пред 3 дена беше 3.530,др рече нека излезе до кај 38-39 максимално пошто големо бебе ке биде па ке треба да те породам царски
Mene me cesaja mesta kaj sto imav otoci pretezno 8mi 9ti mesec.. Ako imash otoci noze race i rramenja lice sekade se shirime otekuvame mozi i od toa da e
Ставај ладни облоги кога ќе си легнеш, би требало да се смири. Иначе и мене ме чешаа бутовите и нозете, без некоја посебна причина. Може и да имаш пројавено алергија на детергент/омекнувач. Јас не сум алергична на јагоди, ама кога каснав пред некој месец, се исфрлив.
@Grateful кај 8 месец и мене ме чешаше цело тело раце, нозе а ни осип ни ништо. Сите дијагнози ги пројдов од што читав и по форумов и по нет, докторот онака лајт нормална појава само во викаше. Јас се корнев мислам дека влакно фалеше рани да почнам да се правам. Почнав да се мачкам со бекутан најобично хидратантно млеко ме смири. Дали тоа ме смири дали му дојде денот незнам
Мој ме инсекат не вара, али во случајов ме превари јако. Бејби е батко, Супер Марио стиже за 5м. Цел ден го спремам големиот батко дека може да биде и женско, да не се разочара, дека и дадичка да е ќе си ја сакаме, дека ќе ја брани... Ако, нека е дадичка, ама машко ќе биде ќе видите... И се местиме да се сликаме нели прво, да се спремиме и синко само напраи пуф и летнаа балоните и конфетите плави. И ни вика Па јас ви кажав дека ќе биде машко. Демек џабе 500ден си ги дадовте, требаше да ми верувате Едино он беше убеден дека е машко, другите сите женско, женско, женско... Аха, ете сите не излажа. Не сум разочарана стварно, желбата за второ бебе е толку голема што апсолутно не сум разочарана, напротив, особено бидејќи се исполни најголемата желба на баткото голем. Утре е голем ден, свадба во блиска фамилија, ама обврските на мама се малку поголеми, главен и одговорен декор мајстор, ама не е страшно, ќе се издржи. Уживам во таа работа, така да не ми претставува проблем воопшто. Едвај чекам! Со стил го завршувам четвртиот месец, со 2 свадби едно по друго, во 5ти ќе влеземе веројатно со малку повеќе елан за работа и само 1 свадба најавена Добра ноќ мешиња!
Мојава џубокс прави неколку дена веке. Ама пред 3-4 дена ја немаше никаде и страшно паничев и еве ми враќа
Какви симптоми имаше? Инаку бев на преглед кај Котларова, ме гледаше се е супер, бебето, плацентата, протоците се. Е сега ме буни тоа што ме праша последен пат колку сме измериле цервикс и пиша толку колку што и кажав. А мерењето беше пред 4 недели. Дали да одам пак кај матичниот да го прашам дали има врска нешто или би видела таа и на ехото да не е нешто добро?
Приметив косата почна повеќе да ми паѓа повеќе последниве недела дена. Очекував после пораѓај, освен ако не се митарам од жешко.
Еее двајца батковции ќе си се дружат здрави живи само. Па можда изненадно третото ќе биде девојче и желбата на мама ќе се оствари. Хахахх малиот интересен кога рекол па ви кажав јас, знаев Со лесно да е до крај на бременоста.
И мене. Мислњв од фарбата е, пошто се фарбав пред 3 недели, прв пат после 4 години, ама очигледно штом и ти гледаш промени може и од хормони е.
Obavezno da odish da ti izmerat. Imav bolku vo dolniot del od stomakot sekoj den. Na site im kazav doktori site me ignoriraa i na kraj ete. Osobeno toa shto dimcev me gledashe pred 2 nedeli i nishto ne vide, toj e kriv za se. Da videse on ke imav vreme i za serklaz i za se. Mnogu sum razocarana. Gospod e golem, se nadevam ke bide se vo red deka ke izdrzam bar do 30ta nedela ako nisjto drugo. Se molam da e se sobro
Izvini kakvi se bolkite? Intenzivni, silni? Mene 2-3 dena me naboluva dolu vo stomakot ama od vreme na vreme. Sega se zamisliv a na pregled sum za 2 nedeli.... Do koga najkasno pravat serklaz, cisto informativno da si prasam?