Тука пишуваа за некој суплемент што им го давале на трудници со скратен цервикс во Србија, а и во Ремедика мислам го препорачуваат. Не ми текнува кој имаше пишувано. @macalavica @Joraa можеби.
Цервикс може да се скрати за два дена , две недели е долг период и се гледа на абдоминално ехо ако е скратен така што тогаш не ти бил.
Жени ме боли заб. Како и секогаш мене во недела ми се случува кога не работи никој. Него ајде ќе трпам до утре некако со парацетамоли, ама утре смеам да го правам? 12+5 сум.
Девојки вие што имавте ниска постелка и крварење, колку дена имавте исцедок? Јас во вторникот имав сабајлето повеќе крварење и бев на доктор да ме видат, но уште имам исцедок на одење во вц, на бришење на тоалетната, најчесто бледо розево, или малку потемна како конец некој ми е. Не знам дали е нормално уште да се исцедува, од една страна не појачува, но не е ни прекинато, не знам што да мислам веќе. За Скопје не ми се оди зошто има доста возење, да не испадне да направам поголема беља, а треба на дежурен да одам зошто викенд и можно е и многу да си имаат поврзано ради празников. Ве молам споделете искуства што и како ви било?
Јас имам ниска постелка но фала му на господ немам крварење сакав да ти кажам дека без разлика на празникот мора да има дежурен за да не ти е на мисла иди нека те видат. Која недела си сега?
Јас да кажам дека влегов во 8ми месец, не верував дека ќе ја истерам оваа бременост,со толку компликации бев, веќе сум поопуштена.. уште 2 месеци и ќе ја запознаеме даде
Од вторник сум 16та недела. Да бев во Ск до сега ќе одев сигурно, но вака повеќе од 1h имам возење до таму и назад, да не си направам повеќе беља ми е страв.
Јас да си се пожалам имам бледо кафеав исцедок вчера и денес. Не е обилен ама колку да го приметам Прекинавме аспирин само клексан остаивме и пијам дабростон по 1 на 8 саати. Се надевам се ќе биде добро, 5 недела сум. Вчера и денес си лежам ама утре ќе морам на ГАК да одам за клексани И така да си ја олеснам душава чисто
Јас имав крварење од ниска постелка. Ми се јави уште во прво тромесечие и тогаш имав исцедоци долго време, речиси секој ден во рок од еден месец. После се смири и во 14та недела ми се случи пак, ми се јави кафеав исцедок два пати преку еден ден и после се смири пак. Мене ме предупредија тогаш дека може да имам исцедок подолг период, ама за тоа време бев под зголемен надзор од лекар, ме гледаше на неколку дена. Ако имаш можност отиди сепак на дежурен, или барем исконтактирај го докторот што ти ја води бременоста да ти даде совет. Јас на почетокот кога почна да ми се счучува тоа трчав на дежурен при секој исцедок, ама после дека ми ја следеа ситуацијата одев на договорени термини (на 5 дена). Секое добро
Јас имав кафеав исцедок поради ниска постелка. Ми траеше еден ден и толку. Добростан, магнезиум си пијам сеуште. Мислам дека не е страшно кога е кафеав исцедокот, ама сепак треба консултација и преглед кај лекар.
Jas piev Ferona apcinja i kaj mene stavrno ima mnogu efekt pred da gi pocna niv i posle serklaz cerviksot mi se skratuvase od koga gi pocnav niv mi se napraj od 10 cm na 22cm za 3 nedeli i dur go izvajv serklazot tolku mi sedese
Здраво, девојки примив Флостерон вчера и завчера, сега многу ретко го осеќам бебево со мрдање, има некоја слично искуство? 32+3 сум
Ахаа значи сепак има врска, дека прашувам докторов што да очекуваш пример реакција, ништо вика, јас од сабајле преплашена Фала ти малку ми олесна