Мешиња веќе скоро недела имам менструални болки и стврднувања на стомакот како контракции. Некна на прегледот и кажав на докторката рече не е страшно се додека не ми се мн болни. Јас имам висок праг на толеранција на болка и се плашам дека нема да знам ако се мн болни. Претпоставувам дека не ми мереше цервикс, ме гледаше и вагинално заради плацентата ама не спомна ништо за цервикс. Кој се симптомите на кратење на цервиксот, се осеќа ли болка некоја? Не знам ама ме плаши ова, а некако имам чувство како докторката да не го сфати сериозно, или може јас претерувам. Нормално ли е? 30та сум
Јас примив Четврток и Петок, исто поретко мрда и понежно ама ми рекоа дека е нормално, битно го осеќам по неколку пати во денот и веќе ми се смачи да паничам. Иначе вчера ми беше претопло незнаев дека може да е од инекциите.
Jas imav prvo tapa menstrualna bolka, potoa se zasili mnogu nekolku dena vo dolniot del od stomakot, bolka megju preponi tapa i vo kicma. Visok prag na tolerancija na bolka bidejki bev so strashno bolni menstruacii i ne smeev da primam nikakvi apcinja za bolka radi alergii. Poubavo odi da ti izmerat cervix. Jas se zalev na 3ca razlicni doktori, site vikaa nema nisto nema nisto i op, vo petokot na hospitalizacija cervix 10mm
Јас имав стврднување на стомакот без болки, ме ставија на ЦТГ контракции беа, цервикс 27 Еве само лежам сега
На 30ти август имам закажано цтг, не знам дали да чекам до тогаш или да идам порано… @olly14 баш така некоја тапа менструална болка ми е, ја снемува по некое време се појавува па. Ќе почекам до вторник ако уште ја има ќе се јавам да прашам дали може да идам барем само грло да измери, да не ми е на мисла
Појди си превентивно, мене така пред една недела сега сум 32+3 вчера и завчера и Флостер инекции ми ставија, ако не беа страшни контракциите, но имав пак
Женски, дали на некоја и се случило ова.. Доле многу ми е потечена и имам болки кај усните (ама тоа најверојатно дека главчето му е многу доле напикано така ми кажа гинекологот) .. Е сеа овие 2 3 дена имам на срамните усни некои внатрешни брумчиња топчиња незнам ни јас како да ги наречам многу болни на допир, и малце сум исплашена незнам од што може така Брисеви се чисти уринокултура чиста 36та недела ја терам...
So lesno, za kratko ke e se gotovo, ne se plasi. 4 sekundi vdishuvaj niz nos 6 sekundi ispushtaj niz usta nema da setish bolka i taka se dur ne bides na boks
Девојчиња убави. Едно бебе што требаше да биде септемвриското бебе, реши да се роди во јули. Јас се олеснив денес, на свет дојде мојота втора радост