Здраво, да ве прашам дали некоја има сличен случај, штотуку го завршив првото тримесечие и со тоа Фемибион 1 и сега треба да преминам на Фемибион 2 во чие упатство пишува дека не се за лица со хемофилија (јас)? Денес е недела па не можам да се консултирам ни со матичен лекар ниту гинекологот. Дали има некоја од вас со поспоро коагулационо време, хемофилија а сепак да и било одобрено да ги пие?
Фала Добри сме и двајцата, брзо и лесно поминавме. Околу половина час болки, 5 мин на бокс и со 3 напони излезе бебко.
Со првото кога примив Флостерон успано беше до крај. А сега оваа бременост после примањето на инексијата бебе беше успано добри 3 недели. Ама затоа сега ме ремети Да е здраво и живо
Мене ме фати стрвост за грозје па си купив вчера од пиљара. И сега си викам чекај да видам колку е препорачливо во бременоста грозје да се јаде. И имаше многу позитивни ама и негативни ствари чичко гугл така вика што ми требаше. Дали јадете или можеби сте прашале дали е препорачливо грозје во бременоста. Пишува дека ствара дијареа а јас сум доста склона на тоа, понекогаш примам пробиотик па така се нормализира.
Незнаев дека не е баш препорачливо, а јас неделно јадам по 1кг ии да дијареа имам понекогаш ама незнам дали е од грозје.
Честитки, живо и здраво. Во која недела се породи? Имаше ризична бременост или спонтано си се породи порано?
Јас почнав веќе да не читам на гугл што смее што не затоа што за се има по нешто и сега си јадам од се умерено и јас купув пред некој ден грозје од пиљара и си јадев и вчера и денес
Јас јадам грозје многу, јадам сливи зелени и обични кисели, јадам круши, лубеница, киви и се што може да предизвика дијареа и никогаш не сум имала, напротив спротивно е кај мене ништо не делува Ако ти прави проблем нема да јадиш повеќе или по малку само, ама ако немаш никаков проблем нема потреба да избегнуваш и да се мислиш за овошје.
Фала 35 недела се породив, немав ризична бременост, ама не одев на работно. Спонтано си се породив, бев кај матичната брисеви да ми земе и испадна дека сум отворена 2 прста. Важно бебко добар е, си има килажа, не е во инкубатор
Девојки денес сабјле бев на ехо по што имав па мало крварење,5 недела сум нема сеуште срцева реакција имам мало хематомче сега ќе лежам овие две недели да видиме што ќе биде.Се надевам оваа бременост ќе биде во ред.