Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.666
    Допаѓања:
    76.939
    Mene posledna menstr mi e 28.06. Spored maticnata 04.04 mi e termin. Znaci na toj termin mozam da dodadam +7 denovi taka?

На SpangeBob, zalosna и makedonkamak им се допаѓа ова.
  2. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @mariz, znaci i doktorive ne gi razbiram, ako e nadminat termin, i zrela postelka i se dobro bebenceto plus masala golemko, sto cekaat?za dva dena?pa ke zbesne covek mislejki...ajde ke bide Veliki cetvrtok e mn.ubav den, ke stanes ke ofarbas jajca za adet i na boks :)

На SpangeBob, zalosna, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Dreams11

Dreams11 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    782
    Мариз бебушот можеби ке го чека Велигден па за да испадне не го брзај :).... инаку и мене ме фака страв сакам се да помине како што треба и најбрзо ама ке видиме .......имам уште две недели до крај па сакам да ме изненади малку порано ама некако ми изгледа дека си нема абер малата уште ми е стомакот горе и никакви др симптоми за пораѓај!

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Mariz,i mene me faka sklet so tebe,od sto te cekam da pises deka bidnalo a ti pak doma,na bebus ne mu se izleguva,ubavko mu e,ama kaj i da e,na tebe gleda toa,ke bidne,samo zdravje,vazno deka se e vo red.

На espana и mariz им се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.666
    Допаѓања:
    76.939
    Pa ako ne sum imala puknat vodenjak, krvarenje, bolki i ako imam plodova voda normalno i nezamatena moralo 10 dena od termin da me cekaat... A toa sto kje se macam so bebe od 4000g ne im e bitno... Preeska dremam vo Cair cekam da me zemat za pregled, maz mi na cigara iskoci koa pocnav da si placam tamu nemozev da se smiram... Fala bogu pa doktor dobar mi se pogodi ubavo mi objasni se, duri i ekranot mi go zavrte nakaj mene i se ubavo mi pokaza, vide deka sum mnogu voznemirena i gledase da me smiri malku...
    Si zemav nov bolnicki upat, zatoa sto mi istece deneska stariot... Nadezna bese mojata maticna deka 100% kje se porodam do 04 i mi dade porano upat... Ajde mora da bide vekje, sakalo nejkelo nema mesto vekje vo stomakov, mi go raspuka cel me cesa...

На Maceto123, Ivanushkaa, makedonkamak и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Jas sekoja sreda odam na ctg i samo da mozete da me vidite kako se spremam, vtornik na frizer, ponedelnik depilacija naducni, race, oblikuvanje vegi, a vtornik sabajle taze bricenje , so nadez deka ke mi recat ajde ostani axaxaxxa...se shalam, ova go pravam pred sekoj pregled, ama sega nekako navistina sakam da bide nedelava :)

На Maceto123, Ivanushkaa, bella.s и 2 други им се допаѓа ова.
  7. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Imam slusnato deka maskite poveke se nosile,kolku ima vistina neznam,taka od stari sum cula,a mamicki da ve prasam,kako so nezete,vi otekuvaat li,mene ne mnogu,taka okolu zglobovite pogotovo ako sum bila razdvizena poveke,no mnogu mi trnat odozdola,nemozam da spijam od niv,od masaza mi e podobro,ama dur me masiraat ,posle isto,neznam sto da pravam da si pomognam,izgleda taka ke si e do kraj.

8. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    Mariz ti nekade do 11 ke bides porodena sigurno.
    Doktorite sekako si se profesionalci i te sledat do kaj si, taka da bez panika. uzivaj si uste nekoj den, znam cekanjeto ubiva, no za mnogu brzo bebceto ke si go guskas.
    Doktorite go sledat razvojot na bebceto taka da - ne se grizi voopsto.

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.666
    Допаѓања:
    76.939
    Imame tuka vo komsii stara baba, babica bila porano poragjala i ona mi rece 11ti termin spored nejzina procenka, bas kako sto napomena gore edna feminka od posledna menstruacija +14 denovi. Imam slusnato i deka masko se nadnosuva, prvo bebe se nadnosuva ama mislam toa nema vrska, deka toa si e individualno, razlicno kaj sekogo... Jas mislam se e do matkata i do bebceto, kolku moze taa da si izdrzi i kolku bebco e spremen :)

На espana, Maceto123, makedonkamak и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Hihiiii zalosna i ja pocnav so taa taktika taka i doktorot mi ima kazano pa aj da vidime dali ke pomogne:D

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    Da i mene taka mi kazaa na bolnica pa edvaj go kandisav mm i op nojcta ziva voda bev:D mm pobrz i od mene bese vo spremajne..
    I ajde so lesno neka ti e i na site drugite sto se pred porajgaj:*

На espana и menelele им се допаѓа ова.
  12. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Mamicki,dali znaete kolkav e normalniot puls vo bremenosta,jas pak so nizok pritisok i denes,od sabajle bev dobro sega eve pak 88 so 53,a pulsot 133,nekako mnogu e neli?

13. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Мене ме вратија дома. До вечер болки ќе ме фателе, да не сум седела џабе во болница. Ме прегледаа, се е супер, синчето ми пораснало машала 3500, активно, цело време мрдаше. И да Ви кажам многу сум задоволна од др. Маџункова, дај Боже она да ми се падне и на пораѓај :)
    Сега си дојдов, па ќе ги чекам болките, изгледа веќе почнуваат :)

На awl, SpangeBob, PUPICA и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Ajde so lesno :) i kako izgledaat bolkite neso podetalno stom pocnale hehe te proverija kolku si otvorena?
    lele daj boze i kaj mene da pocnat ili pak vodenjak da pukne, edvaj izdrzuvam so bubregov i kamceto izgleda mi e zaglaveno vo kanal ili besika me boli 24 h. kako nekoj da me bocka so noz odozdola :( neznam sto ke se pravi, ete doma me pustija, pij tecnosti ama ete ne saka da izleze.....a plus i bebcevo stiska...mnogu sum ocajna ;( da nemozam sa se izraduvam na raat...

На makedonkamak и espana им се допаѓа ова.
  15. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Па сега нешто не ми е јасно, некои викаат штом се ближи моментот на денот долгоочекуван, бебето мрдало повеќе, некој вика баш напротив помалку мрда, се смирува...ајде мамички со искустбо, кажете како беше кај вас?
    Болките се баш болки, прво во јајник еден, друг стискаат ама јака неиздржлива болка и во ист или следен момент фаќа делот позади ниско кај кичма, ама баш болки луди, не вака како што сега не заболува по малку...:) Не сакав баш да се потсетувам на ова ама така беше, плус има нагони како да ти се оди во тоалет за дефекација

16. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    Eleni27
    Ajde so lesno i se vo najdobar red...
    Te cekame so ubava vest.

17. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    mariz, јади урми за полесен порагај, и контракции предизвикувале, а и имај односи со маж ти, и тоа без заштита, и тоа го препорачуваат... ке видиш брзо ке биде, можеби сака да е празнично бебе :)
    јас не сум никаде отечена, незнам нормално си се движам, само девојчинјата ептен ми мрдаат, дури ми е страв да не скршат нешто,раче, ноже... слушам дури шлап кога ке преместат нешто... од денес влегувам во 32 недела, имам барем уште еден месец до породуванје, почнува страв да ме фака, дали ке издржат толку, многу се активни:) a kako стоите другите со сексуалниот живот? ние не сме активни, многу малку бевме, првите 3 месеци страв од спонтан, после 2 месеци уринарна инфекција, само 2-3 пати имавме во 6м, и тоа со заштита, сега веке сум голема :) фала богу уринокултурата ми е во ред ... некогаш имам потреба, хормони... ама пусти страв.. мислите дека сексот во 8 м со заштита може да предизвика предвремено породуванје?

18. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Ахххх, хормони лудница, ана ги контролирам, замисли јас девет месеци ниту еднаш не сме биле сексуално активни :)...ама ајде, само нека се роди живо,здраво бебенце, ќе надокнадиме... :) после уште поубаво ќе ни биде,баш ќе водиме љубов ,без да мислиме дете да правиме ;)

На SpangeBob, makedonkamak и bella.s им се допаѓа ова.
  19. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Volsebna,na pocetokot bev iskrvarila i 3 dena me zadrzaa vo bolnica,od togas sme se so pusti strav,koga i da imame odnosi nemozam dase opustam se si mislam da ne ima krv pak,inaku od ona sto go imam citano vo 8 i 9 mozes da si imas najnormalno odnosi dokolku neli ne e zabranil doktor,samo sto nese preporacuva da svrsi vnatre od tie pricini sto spermata potpomagala za pobrzo da se otvoris,da dobies kontrakcii,eve kako sto ja sovetuvaat mariz,inaku so zastita nikako nemoze da ti nasteti,pa ni nie ne sme kojznae kolku aktivni,onaka,ednas vo nedelata..

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.666
    Допаѓања:
    76.939
    Vo pravo si nemoze da nasteti :) Sepak nema da se grabneme kako da ne sum bremena hahaha :D Pozata vo 9ti mesec se znae koja e, baska nezno i nema da ima nikakov problem :) Jas malku se opustiv, ne sum nervozna vekje pa valjda i bebus osekja pa kje mu tekne da izleguva :P inace epten mi e aktiven, noze race neznam sto se ama me ispokloca, mi se podignuva mestoto mislis gotovo stapalo kje se iscrta na stomakov :D

На SpangeBob, joy1, makedonkamak и 2 други им се допаѓа ова.