Моите дома се сите во август, со тоа што татко ми и брат ми се во ист ден. И денес ми вели ајде ти што чекаш, ми иде роденден тогаш ли темпираш?
Мене дечки два дена ме боли крстот долу. Ваљда не е опасно? И друго....кога да повторам крвна слика и Брисеви? Крвна слика праев пред месец и пол а брисеви во 14та недела ...
Крвна слика правев секој месец-месец и пол, а брисеви следни околу 34-35 недела, ако ти биле чисти тие во 14та и ако немаш некои симптоми за дополнително да провериш.
Кога ќе ти каже доктор. Јас крвна слика ми рече со оглед на тоа што сум со ХГБ 158 и железо 18ка, се ок, да не правам секој месец туку 1 на тромесечје, доста е. Сега пак ќе правам. Брисеви освен во 12та сега ќе правам дури пред породување, нема потреба нон стоп освен ако има индикации. Ехо на месец дена, исто освен ако недајбоже има индикации. Скриен шеќер и ддимери ќе закажуваме ваљда следен преглед пошто ќе бидам некаде 21-22ра. Јас му верувам на матичниот многу и не одам ништо да проверувам сама.
Со лесно на новите мами @V.N. и @Erika.greeneyes Здрави живи да се бебенцата! Сега најслаткиот мирис ќе го омирисува домот
A mene mi se fati prosliov mesec exo na 10 dena, se nadevam ne e stetno Deka odam i na ginekologija za konzilijarno, pa tie me izvadija od pamet, i od tamu pak kaj maticnata se vrativ da me vidi deka i veruvam. Inaku na 1 mesec praktikuvam exo i se drugo kako so kaza ti
Овде само мокрача проверуваат на секоја контрола, значи секој месец. Крвна слика проверував сега во 30та недела, а брисеви ми рекоа во 36та ке ми земат, последен пат правев во 12та. Мислам 2-3 пати е доволно брис и крвна слика, доколку немаш индикација за почесто
Жени некоја да ми објасни што значи максимален слободен џеб 25 мм? Добро ли е тоа се намалува плодовата вода?
Честитки , секој ден отварам да прочитам среќни вести од тебе и конечно дочекав да сте живи и здрави и двете ве чекам у породилни
Фала ви на сите. среќа да иматс Ќе ми недостига дружбата во оваа тема, но ќе се префрлиме во мајчински. Ќе ве читам и овде да знсм која се породила
Крвна слика и урина се испитува секој месец. Брисеви два пати во тек на бременост... Еднаш со првиот скрининг 12-13 недела, нареден пат или со втор скрининг или со трет. Ако има потреба и почесто.
Вие сега породените и тие што треба да се породат за брзо не не напуштајте веднаш. Пишете тука совети, искуства и тешете нè, немојте да нè заборавите толку брзо