Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ma kakvi odnosi,od Septemvri mesec navaka taa rabota ja preckrtavme otkako doktorot ni zabrani.Sega veke ne ni prasuvam.Ovoj strav sto se natalozi vo mene kojznae kako ke se nadmine....:worried: :D

Deneska bev na CTG,dobro e,dovolno plodova voda a za postelka ne razbrav.Krvta vo red,urina isto.
    Rano bilo da zakazuvame carski :worried: ..drugata nedela pak na maticen.

Mamicki,kolku vi se leukocitite.Jas gi simnav od 18 na 12,navodno dobri se mada se kaceni,ama bilo normalno za ovoj period od bremenosta.

На Kiflicka05 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    @galapce кај мене матичната секогаш вика доколку се леукоцитите до 15 во ред е, значи кај тебе 12 би требало да е во ред :*

На Kiflicka05 и galapce им се допаѓа ова.
  3. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Mariz,sega se setiv na nesto sto mozebi ke ti pomogne vo zapocnuvanje na procesot za porodivanje,dodeka bev vo bolnica,doktorot me zabeleza deka stalno pominuvam so rakata po stomakot,si go galev mesko toa mi bese navika,rece nemoj taka ,so toa se dobivaat kontrakcii,pa probaj nisto ne gubis..

На zalosna и mariz им се допаѓа ова.
  4. Dreams11

Dreams11 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    782
    Интересно ма да прв пат слушам за ова,ми се чини дека јас најмногу си го галам мешето од тие блиски трудници што ги знам до сега,понекогаш дури си ја замислувам малата како си ја лулкам...дали е така ке видиме во скоро време!

5. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Iskreno neznam kolku ke ima efekt,ama posto e od lekar neli nee nitu opasno da proba,mene mi bese navika ama kako mi kaza,onaka ponekogas pominam so raka ama izbegavam si velam aj da ne si napravam nesto..

На Dreams11 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.119
    Допаѓања:
    78.052
    Samo go galkam denovive i duri mu zboram od sto vekje neznam sto da napravam, si sedam kako zapce duri si gi stiskam nozeve :D a inace sekoja vecer cudno mi se grci i me pecka napred (postelka na preden zid mi e), epten mi e spusten, koga sedam na butovi mi se potpira duri...

На galapce и bella.s им се допаѓа ова.
  7. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Mariz,jadi si i urmi,i pogore ti spomnaa,pomagaat zagarantirano,zenite od islamot mnogu gi upotrebuvaat i imaat polesen poragaj,edna poznanicka ima 7 deca site rodeni doma,zivi zdravi,poragaj polesen zdravje,veli od urmite e,a i za vreme na doenje bile mn dobri,jas uste nedela vreme i planiram da gi vklucam vo ishranata,6 dnevno bile dovolno,

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.204
    Пецкањето напред на стомакот кај мене покажа лажни контракции. Но јас испаничив бидејќи вев 34та.

Мариз движи се повеќе ;)

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.119
    Допаѓања:
    78.052
    Abe se dvizam mnogu, duri mi vikaat sedni bre vekje :D Osobeno ovie denovi samo pravam nesto da go nateram bebusov, metam terasa, raskrevam niz doma, peski so mm kaj prijateli odime... Ama pusta kicma ne me drzi mnogu pa mora da si prisednuvam, tezi bebus 3500, kozata na stomakov me boli duri :D Preeska dosta se iznasetav i koga dojdov doma soblekov corapi, sednav... Abe koga mi pomodrea nozete :/ Na site vi posakuvam do 40ta da si imate bebufcinja vo race, ova ne se trpi :(

На galapce и SpangeBob им се допаѓа ова.
  10. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Има ли врска кога се јадат? Во последно некако без да знам им сум се нафрлила... од 28ма недела на цтг одам еднаш неделно заради грчеви во стомакот. Може да има врска или си замислувам????

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.119
    Допаѓања:
    78.052
    Grcevi moze od povekje raboti da imas, od neodenje cesto vo vece na primer. Jas urmi pred nekoja nedela isto im se nafrliv, nisto ne mi se slucilo :D moevo bebe e inat, ne urmi.. ni provokacija nema da go natera da iskoci :P haha

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Jas znam vo poslednite dva meseci dela e preporaclivo,e sea dali smeat porano neznam,nekna citav edna dobra statija za niv,ako ja ptonajdam ke ti pisam.

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.119
    Допаѓања:
    78.052
    A za zaboraviv ova da pisam, od koga me izgleda doktorov na eho mi go pritisna blago stomakot so cela raka na levata strana bas kaj sto vikam mi se izdiga mnogu, dali go pomesti bebevo ili sto mi napravi neznam... i navistina od preeska ne mi se izdiga stomakot tamu, sto mislite?

14. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Го потсвртил синчето, така мислам... Што би можело друго?

15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.119
    Допаѓања:
    78.052
    Pa moze bilo mnogu nataka, pa mi go podbutna na desno malku, glavceto mu e skroz dole, ama koga ikase go osekjav levo samo, kako nataka da mu bese celo telo... sigurno go podnamestil malku :)

16. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    урмите се добри за полесен порагај, ама треба да се јадат во 9 месец, така прочитав, ако се јадат порано можат да предизвикаат контракции и предвремено породувањнје, а за доза пишува по 5-6 дневно

17. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ova so galenjevo me cudi bre mesinja...:wasntme: nigde nit sum procitala nitu lekatr me predupredil..
    Jas pak sum primetila,koga pocnuva da mrda kako da se podmestuva,togas na CTG pokazuva kontrakcii,no koga go galam se podsmiruva.
    Kako da se sokriva togas,pa aka si igrame brkanica :inlove::lol:
    Moze pa i jas si umisluvam.

Lele Mariz alal da ti e kako izdrzuvas..Daj Boze vikendov da si go lulkas vo race dur go gledas.:l:
    Drugarka mi se porodi den posle termin.

18. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
  19. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Idni mamicki,ne znam kako ke me razberete,ama ni urmi,ni galenje mese,ni seks do kraj bez zastita i sto uste ne sto ve procitav,nisto ne moze da predizvika pobrzo(predvremeno) poroduvanje.Isto kako sto vrska nemaat iks raboti za da go narecam "zadrzuvanje" na plodot do sto podocna.Da imase bar malku vistina vo nesto od seto toa,sigurno nemase da se porodam porano,potocno vo 36 nedela.Ni seks imavme,pesacev max 2 km(tolku mi dozvoluvaa),ni luto jadev,I blago demek mozelo da zabrza I sto uste ne...znaci vo mojot I iks drugi situacii se dokazalo deka ke se porodite koga Gospod ke saka.Moj sovet,opustete se,batalete rekla kazala muabeti,kolku mozete odmorete se,ke vi treba ;)

На SpangeBob, Kiflicka05, referentka и 4 други им се допаѓа ова.
  20. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    I da ne zaboravam @espana @volsebna @Maceto123 @galapce @bella.s i drugite sto ste pred poragjaj,sekako,na celo so @mariz ;)vtora rabota sto treba da ja napravite vo bolnica otkako ke se porodite e da pisete vo Porodilni prikazni,edna od najinteresnite temi na forumov :D P.S.Jas odvreme na vreme si ja preprocituvam,bas nekako me raspolozuva

На Eli23, Maceto123, SpangeBob и 5 други им се допаѓа ова.