И мене дозата ми е таа 2х200 .. Имаше у Галениум фарм аптеката што е во тинекс на Првомајска,сега ни таму нема и нас така ни кажаа а од аптеката Акација во Козле што е ни кажаа да се прејавиме пак во петок па ќе видиме.
Девојки бев на контрола кај матичниот, цервиксот фала богу си стои исто 4.2цм, постелката уште си стои на грлото, ама ајде рано е да се надеваме ќе се крене. Но нели мора да има нешто лошо на секој преглед, на ехо виде внатрешно на грлото на матката секрет и малку отворено грло. Ми рече дека е некоја внатрешна инфекција, ми предложи да пијам две дози на сумамед, но да се консултирам со ивф докторот. Утре сабајле ќе направиме брисеви и уринокултура, ивф докторот ми вика според тоа да видиме дали ќе треба терапија, а матичниот ми вика дека тоа е внатрешно и дека нема да покаже на брисевите. Хаос во главата кого да слушам не знам и што да правам, пред 10 дена примав лендацин, сега сумамед, ама докторот ми вика може да направи проблем да се отвори грлото . Ве молам споделете ако имате искуство, од проблем во проблем влегувам, преку глава ми е.
Не се јавив, си викам ако беше нешто ќе кажеше, а и најдолу во забелешки пишува без особености. Термин ми е 7ми фебруари, од 17 јануари влегувам во девети, здравје, дај Боже. Пол не виде, не ми кажа, се надевам на наредна контрола за 3 недели. Тебе кога ти е терминот?
Дали е нормално после преглед со спекулум и вагинално ехо да имам болки поголеми во срамната коска плус вагината како да ме боли? Јас стандард ги имам болките, ама сега малце повеќе ме боли. Ми рекоа дека плодова вода има доволно, постелка втор степен зрелост, 3 цм грло, ама затворена сум. Да напоменам 35 недела сум. Инаку бебе, според докторката е баш школски, ни понапред, ни поназад, точно одговара на неделите. Му го видов фацулето, ми идеше во екран да влезам тоа образите да му ги иштипам. Некоја погача од мене ќе се роди Одлепив јас скроз, во друга тема си пуштив што врска нема со бременост. Гледам никој не враќа
@Alexandrite мене земањето брисеви во 30 и некоја недела ми беше најболно земање досега. Т. Е. Ставањето на спекулумот е она што ужасно ме болеше. Најверојатно е ради зголемиот доток на крв и тоа што секако сме отечени таму.
Леле јас утре сум, кај спомна спекулум ме боли мене стално вагината после таков преглед, особено сега кога сме потечени долу.
Јас пиев 7 дена по две сумамед таблетки, значи вкупно 5 кутии ради внатрешна инфекција. Брисеви ми беа чисти. На контрола беше фала богу ок. Инаку мене ми се скрати цервиксот од инфекцијата.
17ти февруари. Здравје, зимскиот период со бебиња. Јас сум наредно за една недела, во четврток. Само да биде сѐ во ред.
Ајде и овдека ќе го пишам истово, ве молам за мислење и искуство. јас сум 21 недела. Бев на втор скрининг во Ремедика кај Др.Петрова ми кажа дека ми е скратено грлото на матката , дека е 3цм . Дека сум имала некоја инфекција во плодовата вода (брисевите ми се чисти) и дека ради тоа можело да дојде до предвремено породувсње.Со оглед на тоа дека имам 3 спонтани претходно ми препорача да пијам сумамед по 1 грам дневно 7 дена и да идам на контрола за 14 дена. Дали има некој искуство со тоа? Дали е ок сумамед во бременост? Гледам го даваат за инфекции као по една доза , еден грам или сл. Јас треба да примам 7грама во рок од една недела. Испаничена сум скрос.Нели е тоа премногу?
Петрова е најдобрата. Не би се сомневала во нејзин совет. Подобро јак антибиотик отколку предвреме да родиш. Имам случај на блиски каде од тоа триста компликации излегоа.
Leukociti vo mokraca, brisevi cisti. Pijam pancef. Kako da znam dali e vnatreshna infekcija? Bev kaj 4 lekari, nikoj nishto ne rece. Sega se vrakjam od remedika, bev kaj dr. Jane. Gi vide site rezultati, vide se. Prasha shto pijam, mu kazav se. Ne spomna za deug lek. Gledam vas sumamed vi davaat. Shto da pravam? Nema prostor za serklaz, mnogu bilo rizicno izlezen e vodenjakot na usnite od grloto
Зошто ви даваат толку големи дози Сумамед, нели најмногу е дозволено 6 апчиња (две кутии)да се испијат За утрогестан проверете во Полин аптека Ново лисиче, аптеките на Ремедика и Систина. И во Чаир имало некоја аптека кај што може да се најдат дефицитарни лекови. Освен сумамед ти препорача лежење и друга терапија?
Па и јас за тоа сум загрижена, значи по 1грам на ден тоа се по 2 апчиња 7 дена. И да повеќе лежење и одмарање. Терапијата со витамини што си ја пијам стандард. Пијам и Дабростон сабајле и вечер,Аспирин преку еден ден и боцкам клексан секојдневно ради мутации. И сега уште ова ми фалеше. Сумамед па и пробиотик со тоа ќе морам.
Ме гледаше и вагинално 3.4цм ми е цервиксот а сум 21 недела, 3 спонтани претходно ради генетски мутации до 7ма недела Пијам магнезиум 2 х 250
Должината од 3.4 и не толку страшна но биди претпазлива и примај си терапија ќе биде се во ред. Јас во 22ра недела имав 24мм должина и се крена паника. Истерав до 39та. Се гледа и абдоменално ,но поточно е кога се мери вагинално. Има доктори што следат кога гледаат абдоменално, но има и такви како мојата бивша матична што јас и бев крива што порано од 21 недела не сум и побарала да ми мери
Утрогестан 2х200мг ставав и примив 3 индометацин чепчиња. И стандард фемибион 2. А заборавив,примив и 5 прогестерон депо инекции,по една неделно @olly14 ти ги спомнаа ли инекцииве тебе?