Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    998
    Допаѓања:
    1.413
    И мене дозата ми е таа 2х200 .. Имаше у Галениум фарм аптеката што е во тинекс на Првомајска,сега ни таму нема и нас така ни кажаа а од аптеката Акација во Козле што е ни кажаа да се прејавиме пак во петок па ќе видиме.

2. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.366
    Девојки бев на контрола кај матичниот, цервиксот фала богу си стои исто 4.2цм, постелката уште си стои на грлото, ама ајде рано е да се надеваме ќе се крене. Но нели мора да има нешто лошо на секој преглед, на ехо виде внатрешно на грлото на матката секрет и малку отворено грло. Ми рече дека е некоја внатрешна инфекција, ми предложи да пијам две дози на сумамед, но да се консултирам со ивф докторот. Утре сабајле ќе направиме брисеви и уринокултура, ивф докторот ми вика според тоа да видиме дали ќе треба терапија, а матичниот ми вика дека тоа е внатрешно и дека нема да покаже на брисевите. Хаос во главата кого да слушам не знам и што да правам, пред 10 дена примав лендацин, сега сумамед, ама докторот ми вика може да направи проблем да се отвори грлото . Ве молам споделете ако имате искуство, од проблем во проблем влегувам, преку глава ми е.

Последна измена: 3 август 2022
  3. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Не се јавив, си викам ако беше нешто ќе кажеше, а и најдолу во забелешки пишува без особености.
    Термин ми е 7ми фебруари, од 17 јануари влегувам во девети, здравје, дај Боже. Пол не виде, не ми кажа, се надевам на наредна контрола за 3 недели.
    Тебе кога ти е терминот?

4. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Дали е нормално после преглед со спекулум и вагинално ехо да имам болки поголеми во срамната коска плус вагината како да ме боли? Јас стандард ги имам болките, ама сега малце повеќе ме боли. Ми рекоа дека плодова вода има доволно, постелка втор степен зрелост, 3 цм грло, ама затворена сум. Да напоменам 35 недела сум.
    Инаку бебе, според докторката е баш школски, ни понапред, ни поназад, точно одговара на неделите. Му го видов фацулето, ми идеше во екран да влезам тоа образите да му ги иштипам. Некоја погача од мене ќе се роди:)

Одлепив јас скроз, во друга тема си пуштив што врска нема со бременост. Гледам никој не враќа:)

На Rtulka, olly14, Anturium и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.828
    @Alexandrite мене земањето брисеви во 30 и некоја недела ми беше најболно земање досега. Т. Е. Ставањето на спекулумот е она што ужасно ме болеше. Најверојатно е ради зголемиот доток на крв и тоа што секако сме отечени таму.

На Alexandrite и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  6. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Леле јас утре сум, кај спомна спекулум :sweat: ме боли мене стално вагината после таков преглед, особено сега кога сме потечени долу.

На Alexandrite му/ѝ се допаѓа ова.
  7. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.712
    Допаѓања:
    6.011
    Јас пиев 7 дена по две сумамед таблетки, значи вкупно 5 кутии ради внатрешна инфекција. Брисеви ми беа чисти. На контрола беше фала богу ок. Инаку мене ми се скрати цервиксот од инфекцијата.

На Beatris му/ѝ се допаѓа ова.
  8. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.972
    Допаѓања:
    12.279
    17ти февруари.
    Здравје, зимскиот период со бебиња.
    Јас сум наредно за една недела, во четврток. Само да биде сѐ во ред.

На Lavica2602, Звездичка30 и Lina-Detelina им се допаѓа ова.
  9. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    735
    Ајде и овдека ќе го пишам истово, ве молам за мислење и искуство. јас сум 21 недела. Бев на втор скрининг во Ремедика кај Др.Петрова ми кажа дека ми е скратено грлото на матката , дека е 3цм . Дека сум имала некоја инфекција во плодовата вода (брисевите ми се чисти) и дека ради тоа можело да дојде до предвремено породувсње.Со оглед на тоа дека имам 3 спонтани претходно ми препорача да пијам сумамед по 1 грам дневно 7 дена и да идам на контрола за 14 дена. Дали има некој искуство со тоа? Дали е ок сумамед во бременост? Гледам го даваат за инфекции као по една доза , еден грам или сл. Јас треба да примам 7грама во рок од една недела. Испаничена сум скрос.Нели е тоа премногу?

10. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.927
    Допаѓања:
    18.822
    Петрова е најдобрата. Не би се сомневала во нејзин совет.
    Подобро јак антибиотик отколку предвреме да родиш. Имам случај на блиски каде од тоа триста компликации излегоа.

На Doktor F, Srcka28 и Ena0310 им се допаѓа ова.
  11. olly14

olly14 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    1.023
    Leukociti vo mokraca, brisevi cisti. Pijam pancef. Kako da znam dali e vnatreshna infekcija? Bev kaj 4 lekari, nikoj nishto ne rece. Sega se vrakjam od remedika, bev kaj dr. Jane. Gi vide site rezultati, vide se. Prasha shto pijam, mu kazav se. Ne spomna za deug lek. Gledam vas sumamed vi davaat. Shto da pravam?
    Nema prostor za serklaz, mnogu bilo rizicno izlezen e vodenjakot na usnite od grloto

12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    18.700
    Зошто ви даваат толку големи дози Сумамед, нели најмногу е дозволено 6 апчиња (две кутии)да се испијат:o
    За утрогестан проверете во Полин аптека Ново лисиче, аптеките на Ремедика и Систина. И во Чаир имало некоја аптека кај што може да се најдат дефицитарни лекови.
    Освен сумамед ти препорача лежење и друга терапија?

13. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    735
    Па и јас за тоа сум загрижена, значи по 1грам на ден тоа се по 2 апчиња 7 дена. И да повеќе лежење и одмарање. Терапијата со витамини што си ја пијам стандард. Пијам и Дабростон сабајле и вечер,Аспирин преку еден ден и боцкам клексан секојдневно ради мутации. И сега уште ова ми фалеше. Сумамед па и пробиотик со тоа ќе морам.

14. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.314
    Како те гледаше ? Само на абдоминално ехо?

15. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    18.700
    Би требало и магнезиум да пиеш. Јас пиев по 2 ќесички од 375г на ден.

16. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    735
    Ме гледаше и вагинално 3.4цм ми е цервиксот а сум 21 недела, 3 спонтани претходно ради генетски мутации до 7ма недела
    Пијам магнезиум 2 х 250

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.314
    Мене Котларова не ме гледаше вагинално.
    Се гледа цервиксот и на абдоминално?

18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    18.700
    Должината од 3.4 и не толку страшна но биди претпазлива и примај си терапија ќе биде се во ред.
    Јас во 22ра недела имав 24мм должина и се крена паника. Истерав до 39та.
    Се гледа и абдоменално ,но поточно е кога се мери вагинално. Има доктори што следат кога гледаат абдоменално, но има и такви како мојата бивша матична што јас и бев крива што порано од 21 недела не сум и побарала да ми мери:D

На Ena0310 и Misskirova им се допаѓа ова.
  19. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    735
    Ти пиеше ли нешто друго освен магнезиум?

20. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    18.700
    Утрогестан 2х200мг ставав и примив 3 индометацин чепчиња. И стандард фемибион 2.
    А заборавив,примив и 5 прогестерон депо инекции,по една неделно @olly14 ти ги спомнаа ли инекцииве тебе?

На Ena0310 му/ѝ се допаѓа ова.