Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Да си набавиме ние такви ленти, само за паничарки и да си се тестираме по дома :D
    Озбилно, дали некој знае каде може да се купат воопшто?

На AngelOfArh, Anturium и GoldenFrida им се допаѓа ова.
  2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Имате како метален вкус или како вкус на крв во уста после пиење на апче за железо?
    Знам дека не треба навечер да ги пијам, секогаш ми е лошо после, ама ги заборавам преку ден.

На Erika.greeneyes и mal.ecka им се допаѓа ова.
  3. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Може да е некоја внатрешна инфекција, може да има ама да е во мал број и да не ја фаќа на брисеви.
    Јас имав уреаплазма пред бременост, таман да земам терапија останав бремена и во 13 недела немаше ништо на брисеви, без никаква терапија, во авицена тестирано двата пати.
    Значи не мора да значи дека нема ако не ја покажува, може над 1000 детектира а тебе ти е 900 пример, пробувам по народски да објаснам, мислам ме разбираш.
    Исто може имунитетот е добар и не покажува ништо, кога ке падне ке се детектира.
    Инаку Јане е еден од најдобрите доктори, не би се сомневала во негова проценка.
    Земај се што ти кажале и строго мирување, тоа е тоа што можеш да го направиш, и со господ напред :inlove:

На Rtulka и olly14 им се допаѓа ова.
  4. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Ако процени доктор дека има повеќе бенефит отколку штета, слободно може таква доза, така да без гајле.
    Подобро да се спречи пред да биде касно.

На Ena0310 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.425
    Допаѓања:
    8.600
    Зошто не прашате дали може дабростон да пиете? Има иста намена како утрогестанот.

Како заклучија дека е инфекцијаа, ако брисевите се чисти?

6. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.712
    Допаѓања:
    6.011
    На ехо се виде sludge кој укажува на инфекција.

На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. olly14

olly14 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    1.023
    Da, ama mi rekoa deka vekje bilo kasno za niv i deka nema da imaat nikakov efekt kaj mene. 24 + 4 sum

8. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.851
    Прогестерон сестра ми прима во 33та недела, не разбирам зошто кај тебе е касно ти објаснија подобро?

И терапија за зреењето на белите дробови ти дадоа?

9. olly14

olly14 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    1.023
    Dobrostan deluvale pozitivno samo vo prvo tromesecje, ponatamu nemale efekt kako shto imal utrogestanot. Istoto i maticnata i na klinika mi go kazaa vo ponedelnikot.

10. olly14

olly14 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    1.023
    Nishto ne mi objasnija, ama bash nishto. Rece dr. Iva malahova aaa ne si ti za progesteronski, kasno e kaj tebe. Da se molime da izdrzish, esinstveno shto mozeme od inekcii e za zreenje. I drugata doktorka shto beshe vnatre, ne znam kako se vika i ona potvrdi.

11. olly14

olly14 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    1.023
    Inaku dr. Jane rece ili e infekcija vnatreshna ili mnogu te go povredile grloto na prviot poragjaj i vekje nema da mozesh da zadrzis plod posle ova. Nemalo nikakvo tkivo ostanato. Sekogash go kazuvav moeto mizerno iskustvo vo cair. Begajte od "dr". Mladen. Kasap

12. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    735
    Јас пијам Добростан уште а сум 21 недела. Кога ја прашав докторката до кога да го пијам ми рече само продолжи ...

13. olly14

olly14 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    1.023
    Ne znam ena shto da kazam. Eve vo Ponedelnikot ova mi go rekoa na klinika i na maticen. Im kazuvav deka ne mozam da najdam utrogestan, rekoa znaat deka imalo deficit ama dobrostanot nemal dejstvo kako utrogestanot. Dali bil poslab ili shto, ne znam da ne te lazam samo ke si izmisluvam

На Ena0310 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.851
    Не знам што да ти кажам стварно. Единствено да слушаш доктори и строго, ама строго мирување. Станувај само за во вц и тоа набрзина. Јадење се друго во кревет да ги биди

15. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    998
    Допаѓања:
    1.413
    Се јавив вчера да се консултирам со матичната и она ми кажа може да се почне со дабростон .

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.218
    Допаѓања:
    111.441
    A зошто одби хоспитализација? Јас дома не би била мирна, што знам, бар некое време да се стабилизира. Или лежи со нозете ептен нагоре и нема станување. Досега ова не ли го виделе на ехо, преку ноќ зар се десило. Држ се, со лесно, што да ти кажам.

17. pineapple93

pineapple93 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2019
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    180
    @olly14 јас имам утрогестан од 200мг цела кутија не отворена ако сакаш ќе ти ја дадам

На olly14 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Таква водичка ми течи можеби 1 месец ако не и повеќе... Кога го прашав докторот нормално е рече каналот се чисти.
    Него неколку дена имам менструални болки и во спиење ги има мислам дека имаше и некоја од вас овој период ваљда нормално е .
    Утре сум на ехо (fingers)

На Alexandrite, Anturium и jelo им се допаѓа ова.
  19. Кларчи272

Кларчи272 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    68
    Se slushav mi rekoa stara krv e ne strasno i potoa koga vidov ne prestanuva otidov vo bolnica posto sreda tuka do 13h rabotat a mene locki mi se pojavija i me pregledaa i tamu bebceto mi e super fala mu na boga se e super som bila temna krv od pregledot i vikaat stara krv kakva im e taa stara krv samo gospod znae bitno bebeto mi e super prasav za tableti vikaat ne nikako tuka ne se dava nikakvi tableti samo magnrzium mi rece ako sakam drugo nikako strasni se tukasnive doktori ladni ali bebeto som mi e super najbitno toa mi bese

На GoldenFrida, olly14 и Ena0310 им се допаѓа ова.
  20. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    735
    Да само што кога се консултирав со матичната она ми препиша да пијам од 250 една доза, 3х 250 па после недела дена пак 3х 250. Во аптека ми рекоа тоа е бебешка доза и нема да излечи ништо. Др Петрова ми вика да пијам 7 дена по еден грам. Незнам кого да го слушам ме излудеа, сите различно кажуваат.

На Doktor F му/ѝ се допаѓа ова.