Imam bebe doma 11 meseci, nema koj da go gleda maliot. Svekrvata e so multipleks, svekorot so shekjer 17, tatko mi so 3 infarkti i 4 stenda, majka mi raboti vo fabrika. Moram da go gledam deteto, ne stanuvam, lezam postojano, jadam legnata. Maz mi mu pravi jadenje, menja peleni, go igra se toa fala mu na gospod podobar maz ne mozam da posakam. Srekja shto raboti od doma. I plus cisti i rucek pravi, vika sank ti da si dobra se ke pomine. Finansiski voopshto ne sme spremni da doagja zena da pomaga i toa e :/
Јас имав неколку дена ама сега со лежење ми се намалија, 34 недела сум па затоа овие две недели на строго мирување ќе сум оти покрај менструалните болки и цервиксот почнал да се крати.. ти која недела си?
А менструалните болки редовно ги осеќате или привремено? Јас сум точно 34 недела и веќе 2-3 дена осеќам болка ама издржлива и сама од себе си мине.
37ма недела сум.. Дење во лежење ми поминуват, ама не сум во можност баш да лежам. Гледам да користам ситуација ко ќе можам да легнам плус припррмам за бебе сега и наеднаш се ми дојде.. Повремено
Нека не те замлатуваат земи пиј си Дабростон. 23та недела сум и уште го пијам. Нема да имаш штета од него напротив може само да ти помогне.
Да прашаш уште двајца, ке ти кажат уште две мислења. Одлучи на кој ке веруваш и слушај го тој доктор.
@olly14 a da prasas doktor, dokolku nema utrogestan da primas krinon gel? Poskapi se ama se poefikasni
@olly14 Скоро до 9ти месец пиев Дабростон. После го прекинав оти немав потреба од него, ама и нема штета ни да пиеш
И јас од кај средина на 4ти месец имав мн често кафен исцедок ама само на бришење, ми рекоа стара крв е. Имаш праверено инфекции во урина? Дали е случајност не знам ама мене од кога ми покажа позитивно на инфекција на урина и пиев антибиотик ми преќина крварењето. Можно е и од инфекција да настанало, некаде повеќе од месец ми траеше повремено, на секој 2-3 дена само на бришење
Јас примав прогестерон депо на 3 дена,некаде до 22 недела,продолжив со утрогестан сабајле и вечер до 32 недела,сега ми намалија утрогестан само по 1 навечер.Баѕали клиника и матичен,оди во Систина додека не е касно, јас имав огромен полип и заради него многу крварев многу,плус имав отворено од внатре како го викаат тоа слуџ,никој не се нафаќаше да ми стави серклаж ради голем ризик од абортус,на клиника ми рекоа нема шанси а дека со таков полип тешко дека ке ја истерам бременоста до крај,потоа отидов во Систина таму др.Димчев го препорача др.Баџаков како специјалист кој може да изведе таков комплициран зафат,го прифатив ризикот и не зажалив.Полипот откако го стегнаа со серклаж се намали,крварењето престана а јас стигнав до 33 недела и верувам дека ке истерам до крај.За инекции за зреење ти е рано тие се примаат после 27 недела.
Здраво мешиња читам дека утрогестан бил дефицитарен, јас имам две кутии од 200мг. На кој му се потребни пишете ми ќе ви ги дадам.
Јас би чекала. До 2 недели после термин може да чекаш . Со првото се породив 40+5 Мислам помали се болките без провокација. Во првата бременост до 8ми месец пиев утрогестан од 200 и секоја недела прогестерон депо боцкав.. Со оваа до 6ти месец, понатаму немав потреба. Да одиш и на друго мислење? Извини не те читав дали веќе си била на друго мислење. Да се пријавам јас, вчера бев на преглед. Бебе одговара за 32 недела. Јас сум 31+4 Ми рече тежи околу 1400гр. Мене некако малку ми е за оваа недела ама докторот веки нормално е. Рече сега може да се опуштиме, имаше стварно тешка бременост, на моменти не верував дека ќе успееме да стигнеме до овде ,ама не сакав да ве плашам и мило ми е што бевме оптимисти сите и стигнавме до овде Рече дека има доволно вода, и нормално дека е сега да имаме зголемен секрет кој е како водичка, често имам и стврднувања на стомакот и болки, и за тоа ми рече нормално е. Сега кажете ми од кај нарачувате шпихозни и боди онлајн 50ки. Зашто вчера бев во ваикики во тетово, едвај 2 бодиња најдов.
Mislam tiny baby se vikaa, od george imaat bodinja prekvalitetni. 7 se okolu 1000 mkd. Jas od koga e roden sano tamu zimam za maliot
ХМ отвараат во ист гејт месецов, ке има сигурно и онлајн нарачки, а има доста квалитетна и ефтина гардероба за бебиња/деца. Така да ако ти се чека, можеш од таму.
Кате а дали прими инекција за зреење? И јас сум тука со неделите, на почеток ми беше турбулентна бременоста, наредната недела сум кај матичниот па да се консултирам да видам што ке каже...