Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.615
    Допаѓања:
    53.112
    Не, не ми спомна за такво нешто.
    Рече немам предиспозиции за порано пораѓање.. Лошото помина ми рече, јас почнав ама имам болки долу, стомакот ми се стврднува често, ми тече како водичка често.. Докторот смирен ми рече нормално е сево ова, при крај си, се спрема матката.
    Ако немаш големи болки ,те чекам 36та недела со цтг да почнеме.

Јас кај матичната одамна не одам ,одам кај тој што ќе ме пораѓа, тој ми ги води двете бремености и најмногу доверба имам кај него.

Немој само со матичен, ако можеш и со специјалист консултирај се дали да примиш инекции за зреење.

На Alexandrite, Bebulleee, Anturium и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Да, одам и јас во Чаир и плус по потреба кај Димчев.
    Матичниот ми е супер, претходно во Чаир има работено и има искуство, инаку ке видам и со докторот што ке ме пораѓа..

На Kate Rina 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.127
    Допаѓања:
    3.271
    @Kate Rina 93
    Кате читам од Тетово си, кај Борислава ли си ?

Да не бидам офф, денес сум 9+2, сеуште имам мачнини, потешко ми е отколку во првата бременост. Освен за јадење и за дишење, за друго не ме бива, немам волја за ништо, ниту сила.
    Сеа се враќам од кај матичната, срцева акција океј се тоа, ниско било ми рече, зарем од сега ниско може?
    Ниско поставено и заносено, да не кревам ништо и да лежам, оф мори мајко.
    За следно ми закажа скрининг кај неа и брисеви и се, јас нејќам, како да и кажам дека ќе си одам на приватно, посебно па за скринингот, а да не се навреди оти малку ко таква е, реагира бурно на ствари?

4. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.615
    Допаѓања:
    53.112
    Од Тетовско сум ама мажена сум во Гостивар.
    Матичната ми е од Гостивар.
    Претходно со првата бременост бев кај Аријан, презадоволна од него бев, ама многу гужва и чекање има, а јас со мало дете сега и се префрлив овде во Гв.
    Инаку кај Казимир одам, тој ми ја следеше првата бременост и ме породи ,сега и оваа. Презадоволна сум од него, кога и да му се јавам, ако не е на работа доаѓа.

Слушав за Борислава дека ептен добра докторка е.
    Таа ти е матична?

На Vanilla15 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    965
    Допаѓања:
    917
    Se izvinuvam sto upagam, moze da se odi vo cair za pregledi vo cela bremenost, ili mora od 35ta za ctg pa do poroduvanje? I koj te vodi tamu

6. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.314
    Една консултација.
    Периодот ми се погоди таков секој викенд сум по патишта.
    Прошлиот викенд бев Охрид, викендов ке идам до Ниш.
    Прашањето ми е ,сте патувале? Може да си напраам проблем? Не прашав доктор....

7. olly14

olly14 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    1.023
    Zavisi koj mesec si i na kolkava nadmorska visina si. Isto pred da mi se sluci ova shto se sluci planiravme odmor za septemvri so kola, mi rekoa samo pauzi da pravam za razdvizuvanje da ne mi sedele nozete tolku dolgo nadole. Mozes da patuvash slobodno do 9ti mesec ako do sega si bila super. Nema pricina zoshto ne bi mozela. Samo ne smee golema nadmorska visina poshto kacuvalo pritisok

8. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.314
    Месец 6ти.
    Па на високо не...Ниш и не е високо...ама дека ми сеобра секој викенд и се подзамислив

9. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Ако имаш нормална бременост, немаш гајле. Бремена жена може да праи се од претходно, доколку нема препорака за мирување.

10. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.314
    Па фала богу до сега се е океј....ама сепак ете да си прашам..и пишав и на матичната за секој случај...

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. truecolours

truecolours Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    7
    Јас сум од Тетово, и Борислава ме води цела бременост, еве 33 недела сум сега, скрининг прв правев кај неа, вториот она не го прави мора на специјалист. Инаку задоволна сум има доста познавање.

12. olly14

olly14 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    1.023
    Decki da si se olesnam da si kazam. Site go ispofalija dimcev, nebare gospod bog. Se reshiv kaj nego da odam na vtor skrining (so prvoto dete), bremenosta mi beshe odlicna, go falev i jas. Eve sum vtora bremenost, povtorno kaj nego neli kako najdobar doktor. Mu kazav deka imam jaki bolki, rece nema nishto brzo si ostanata trudna zatoa e. Tie shto me citate znaete kakva mi e sostojbata momentalno. Na pregledite na koi bev dosega gi nosev i rezultatite i ehoto od dimcev, site doktori mi kazaa deka problemot postoel ushte togas, se gleda shirenjeto na grloto deka se skratuva, vcera i vo remedika go gledaa ehoto rekoa deka da sum reagirala togas na vreme ke sme go fatele grloto, dur imalo ushte tkivo da se zashie. Dimcev ne vide nishto, iako se zalev i na bolki i se. Rece deka se e super. Epa eve ne e

13. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.105
    Допаѓања:
    1.563
    Јас сега кога бев на скриниг не ми го ни измери грлото на матката колку ми е ниту па погледната постелката како ми е поставена па бидејќи не бев мирна си направив уште еднаш скриниг кај мојот матичен и прегледот ми траеше околу 45 мин се убаво виде објасни а кај Димчен ни 10 мин не ми траеше прегледот додека влеков и излегов со еден куп прашања во главата

14. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.314
    Леле луѓе значи сите сме исти.
    Јас Котларова многу ја почитувам жената стварно е цар ама на овој преглед ништо не ми кажа само ме претрча . Стварно имаше гужва многу ,она додуша си видела тоа што треба да види ама сепак ја оста ав со прашања.
    Ама затоа Мојот доктор Парталоски може стварно е стар ама што ке каже кажано е

15. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Изгледа во приватниве е сегде исто, добрите доктори не можат да обрнат толку внимание од премногу пациенти, се е за бизнис веќе и пари. Барем на приватно бевме посигурни до сега.

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.314
    Исто е и на државно кај добрите...ако е гужва те претрчуваат

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.314
    Може па и ние сакаме многу тинтрање...незнам

18. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    Јас сум презадоволна од скринингот во 20та кај Корнелија Трајкова, темелна и фокусирана. Траеше долго, после тоа имав обични прегледи уште два, во 28ма пред да одам на одмор тогаш не ме ни пушти на одмор без вагинална проверка и мерење цервикс и во 30та преглед по констатација на лакуни од матичен. Сега сум кај неа секој втор ден на цтг ради лакуните, фокус и посветеност - млада е, гледа не зборува многу ама знае и да опушти. Ми се допаѓа пристапит до сега, кај неа сум закажана за породување п ќе видиме.

На Autumn Love, Doktor F, Rtulka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.747
    Допаѓања:
    6.740
    Мене па Димчев ме спаси, само он примети дека ми е скратено грлото и дека треба итен серклаж, а 3ца доктори ме гледаа тие денови никој не примети. Не ни сакав да одам кај него од што е многу извикан ама од дома инсистираа и среќа.Кај секој е индивидуално, секој доктор различен пристап има.

На VirgoStar, macalavica и Doktor F им се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.218
    Допаѓања:
    111.440
    Понекогаш премногу очекуваме и ништо не добиваме, што знам. Јас одам само кај матичниот, не одам на второ мислење. За скрининг за првото не одев на друго место, само кај матичниот и вториот скрининг не беше сигурен отидов кај стариот матичен, виде се е ок, не отидов понатака.

Се пожалив во темата за второ тромесечје, мирен беше синко 10 дена, денес не ме олабави ни секунда. А се допрам до стомакот нешто, одма се трти. Љуби га мајка, ама на лево ме изнаклоцка. Нека клоца, ако да го знам арен дека е.

Да се дружиме по пат, јас утре тргам, на свадба сум. Минатата недела бев на свадба, оваа пак, една недела одмор и после пак 2 недели по ред свадби. Да не скокам, да не рипам, нормално однесување. Едвај чекам, ова ми е една од најдрагите свадби, на братучед скоро па брат.

На Nela_21 и Vanilla15 им се допаѓа ова.