@Kate Rina 93 да, таа ми е матична, и јас бев кај Аријан одамна и гужвата ме иритираше, не пратеа термини, се буткаат сите Искрено, во прва бременост само отворив породилно и толку беше, сега ми треба поради патолошка отворање и морам да ја испочитувам, ама ептен ми ствара нервоз искрено, кажува а не докажува се. Претходен преглед ме испаничи, овдека нешто не е ко што треба ми вели. Ја прашувам дали има некаков проблем, ми вели: јас за мене тоа си гледам. Велам да, ама ме гледате мене и мое бебе. И ај као ќе видиме на следен преглед само ми рече и толку. Накнадно тоа што нема вц уште толку ме нервира, ми велеше не пиј вода од ко ќе станеш па дојди да можам да видам, вака со бешика полна не можам, ама тоа е што е. Ќе се јавам кај сестрите да откажам тоа брисеви, приска нејзина, па нека се налути ако сака, што да и праам ... За знаење не можам да тврдам ништо, не сум долго кај неа искрено, ама супер ако си ти задоволна, и другарка беше задоволна исто. Ама за скрининг не е како што знам, плус мислам го наплаќа??
Јас сум задоволна од приватниот... за првото дете 40мин скринингот.. За второво 15тина. Ама се на се задоволна
Ми треба помош Денеска бев на преглед, 38+2, плацентата е повеке од колку што треба зрела, папочната врвка му е колкжу вратот, од тоа што најмногу се плашев, др ми рече ако не ме фатат болките до понеделник ке ме породи царски. Ми рече бебето е многу високо сеуште,затворена сум скроз. Му реков ако мисли дека може нешто да ми се случи и дека не можам да се отворам да не чекам па да се породам утре, ми рече како сакаш ако сакаш ке те породам утре. Јас се плашам многу сега,од една страна се плашам да чекам до понеделник,од друга да знам дека е лошо за бебето утре одма ке се породам. Целста сум изгубена сега
И јас од скрининзите, особено вториот детален, ама читам се повеќе грешки има и незадоволни членки и кратко ги гледаат. @Grateful јас сум 36та ама бебе како 38ма одговара, денес кај моето беше цела папочна пред лице и кај вратчето, ми рече докторот дека внатре нема ризик. Најризично е на природен пораѓај да не може да вдише, а кај царски одма ја одмотуваат. А и за природен многу деца се имаат така родено, па одма се реагира, многу ретки биле компликации од папочна.
Зошто да ти е страв и сега ако се породиш во сосема безбедна зона си, бебето е пораснато и спремно сигурно.
За прв скрининг е, а и нема што посебно да види на првиот, за втор сама ти кажува дека мораш кај друг доктор, освен пап тест ништо немам платено дополнително. Брисеви ти зема и за приска не се доплаќа, само што мораш сама да ги однесеш, е сега во болница кај нас немаја реагенси тогаш, па морав да ги однесам во авицена.
Нухален набор е најважно за првиот скрининг колку што ме држи помнењето. И како што знам треба да имаш специјализирано за скрининзи? Ако не, мене ќе ми го направеше Петановски во Ремедика, мој човек што се вели, ако можеше секој нели? Како и да е, да сум крајно задоволна искрено не сум затоа што не кажува се. Исто и сега немаат инаку реагенси во Хес, мора во Авицена да се носи
Зависи до бременоста, не е за сите исто. Јас првите три месеци бев на строго одмарање, ниту одење по патишта, ниту кревање тешко. Консултирај се со гинекологот ако се ти е океј нема причина да не патуваш
Muabetot mi e, Kako odi so patoloshkata sega. Mene mi izvadija bolovanje vo ponedelnikot, rekoa na 12ti da gi potsetam deka trebalo da odi na komisija. I posle shto, kako odat rabotite?
Da od maticen mi e, sega prv pat. Vo petokot mi dade upat za hospitalizacija, na klinika mi dadoa rezultati od se shto pravevme, i sega maticnata so tie mi otvara bolovanje sto treba da e patoloshka. Mi rece sledno na 12ti da ja potsetam deka trebalo da ide na komisija. I sega?
Pred istekot na boleduvanje od maticen ginekolog koe e 15 dena, ke te prati verojatno po izvestaj na GAK ili ako veke imas so istiot ke go dostavis do komisija, pa komisija ke odluci za kolku vreme ke ti prodolzi... Mislam ide mesec, za mesec... Ama ne se grixi sega za toa. Miruvaj, pridrzuvaj se na preporakite od doktor i se ke bide vo red....
Тие што примавте прогестерон ампули до која недела ги примавте? 23+2 сум денес др Пале Коруноска ми рече уште 3 ампули и готово.
Како што ти пиша и друвата членка, претпоставувам штом веќе имаш извештај од ГАК за состојбата и дека е потребно мирување, маричниот ќе даде предлог за продолжување. Со предлогот било кој (немој случајно ти да си одела), ќе оди бо Букурешт на комисија и ќе ти го продолжат боледувањето (првото од 15-30 дена). После тоа ќе мораш да одиш на конзилијарно, ама за тоа потоа. Сега одмарај и строго придржување на препораки
Јас претходната бременост бев на паталошка, со аријан ич немав мака, за скрининзи упат за во ск ми даваше, само брисеви кај него правев. Сега не ми треба матичен секако не одам на работа, овде не знам, еден не се погоди како што треба, од памет ме извади последнава матична што ми е. И пресеков, само кај Казимир одам и скрининг ми правеше и брисеви и крвна слика кога треба ми дава упат да испитам. Секое одење кај матичната стрес ми е
Јас се породив 38+1, тргнавме за природно се отворив 9цм и бебе не се симна, докторот ме прегледа вагинално и кажа дека се појавувала мрежичка бебе најверојатно нема да се симне и мора царски, кога ме направија го изваде бебето два пати извиткано со папочната врвца, веднаш го одврзаа, си заплачи и се беше во ред. За природно ја не би идела со папочна околу врат.