Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Јас искрено не ги сфаќам некои жени што во 9ти месец се однесуваат како да не се бремени. Дури им љубоморам. Јас веќе ни снага имам, се ме боли, едвај станувам од кревет со плачки со болови со офкања, по скали одам како покакана, бебе лупа гајле нема дали воздух имам или не, се задишувам од никаква активност.
    Единствен спас ќе ми биде, бебе да реши да излезе барем за уште 2 недели од сега максимум. Ако реши да си седи, јас ќе земам и карлицата на пазар3 ќе ја огласам, нека си ја земе некој и нека не ја враќа.
    Само ако ми речат царски. Ќе потепам се. Цела бременост го кркам со болки, за на крај да не ни излезе од таму.
    Уште некој само да ми спомне второ дете. Ај важи, за 10 години од сега.

На tara111, GoldenFrida, Freckles. и 3 други им се допаѓа ова.
  2. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    2.758
    Јас сум од тие шго ги спомнуваш. 34 недела сум и маки немам со бременост. Маратон можам да истрчам, незнам како изгледа тоа шо велете дека воздух немате, за една недела сум на доктор и ако ми дизволи матична и на одмор ќе одам 5 дена :nod:
    Незнам како би поминала на пораѓај и како изгледа тоа прва бременост ми е, ама засега е (y)

На VirgoStar, Mari-Li, Freckles. и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Дека прво, иста бев и јас за првото:$
    Сега за второ ( шо бев сигурна дека нема да одам на второ ама...)
    До скоро 8ми месец фудбал играв :drunk:
    Сега во 9ти движам цело време дома обврски, надвор со него хаос :sweat: ништо не ме боли освен стомак шо имам менструални болки и бебе се тртли:bug:за движење низ дома немам проблем, ама кога е за шетање како баба одам полека :devil:

На Freckles. и Alexandrite им се допаѓа ова.
  4. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    И да не дознаеш, најпаметно. И да си одиш на одмор ако немаш мака. И да си поминеш најубаво. Ќе беше подобро сите така да си поминуваа, ама ете секој со својата мака.

На Freckles. и perlaa1 им се допаѓа ова.
  5. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    230
    Ама не верувај многу на мерките не се секогаш точни мене во една недела двајца доктори различно го измерија
    Иста бев и јас можев се сама до 38ма сеа сум 39та оваа недела ништо неможам препоните ме убија како да ми ги двои некој ногата ми се кочи страшно бебето мрда мислам ќе полудам прва бременост ми е ама се ќе се издржи за оваа среќа :) тебе ти посакувам до крај да можеш да трчаш:)

На perlaa1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    2.801
    И јас бев иста до некаде 37ма ама со топлово , со низок притисок и железо , тешко ми е до пред зграда да излезам :lol:докторката ми рече дека е уште високо и скроз сум затворена , па сакала - не сакала морам да шетам навечер повеќе да и текне на госпожава да излегува оти вака не иде :D

На VirgoStar му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Јас сум со второ ама иста сум ко тебе.
    Пола саат до четврти се качувам по скали, со милион паузи. Цела ноќ лево, десно се вртам, болки во цело тело, киселини, грчеви, се со ред.
    За првото ми беше многу полесно ама пак ми требаа скоро 7 години да се решам за второ.

На Alexandrite му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Матичниот прво ти дава 14 дена, пред истек на тие одиш на ГАК, Чаир или приватно за конзилијарно мислење.
    После тоа они даваат предлог за боледување од 15/30 дена, може и повеќе зависно од дијагноза и тоа се праќа на комисии и од таму одобруваат.
    До сега се беше онлајн, последниов пат ми кажа сестрата лично се носеле документите на комисија не е веќе онлајн.
    Тоа е процедурата, и така месец за месец ако има потреба.

На olly14 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.425
    Допаѓања:
    8.600
    Првиот и вториот скрининг се најбитни прегледи и скрининзи во бременоста.
    Првиот е скрининг за синдроми и хромозомски аномалии. Мора обавезно да се прави.

На Kate Rina 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Не, ама обично кога одиш секој месец запознаени се со состојбата и плус се договараш за пораѓај...

11. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.016
    На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.016
    Jas lezev zaradi skraten cerviks 4 polni meseci, se molev da pominat nedeli da ne izlezit predvreme. Stignav 38 nedeli, dva dena so uzasni bolki i na kraj zavrsiv carski… i jas kako tebe vikav akoo jas ne se porodam za 10 minuti ke se obesa amaa nisto od toa. Placev rskav dur odev za na sala ama nikoj ne me prasuvase… pa za vtoro da mi spomint nekoj sega vo momentot ke go ubija :D:D

На GoldenFrida и Alexandrite им се допаѓа ова.
  13. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.174
    Денес влагам во 38ма, омекнато грло и 1цм отворена. Бебето е ниско поставено. Така бев и пред една недела. Нормално е вака или треба да сум повеќе отворена овој период.
    Многу се плашам од царски, не знам психички дали ќе издржам. Не знам зошто ама ете така ми е мислата, знам дека и по три деца раѓаат царски ама не можам да спијам навечер од тоа колку не сакам да ме сечат. ;(

На tara111 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  14. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    Ја на сите им велам како им текнува на второ

На Alexandrite му/ѝ се допаѓа ова.
  15. GoldenFrida

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    Ја нит имам омекнато грло нит сум отворена 38+2 така да лабаво има провокации, царски е на крај

На Bibi_23 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.174
    Има време ваљда. Ја не ни знам тој 1цм дали се рачуна дека си отворена. :?:

17. GoldenFrida

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    Не си прави притисок, јас вчера ќе се шекнев зашто декој момент си мислм ќе се породам. Сега сум лабава дтанав у шест, туш, музика до даска иде некоја Бијонсе играм и викам ДЕЧКО ИСКАЧАААААЈ :) така да опушти се ќе се отвориме ако не се отвориме ќе не отворат некогаш и со 10 cm отворени бебето нејќе да излезе така па мора царски - како е пишано во увездите така ❤️

На VirgoStar, Doktor F и Freckles. им се допаѓа ова.
  18. olly14

olly14 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    1.023
    Cim ti se kocat preponite sega ke ragjas, za dvabtri dena max. Mene mi beshe taka so maliot. Koga pocnaa da se kocat preponite od bolka za 3 ili 4 dena se porodiv. So lesno neka e

На Fudbalgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. spasovskam

spasovskam Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2014
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    758
    Jas imam ostanato nekolku apcinja mislam 6 se, dokolku ti vsat rabota ke ti gi dadam i jas :)

20. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.274
    Допаѓања:
    4.940
    До кога најкасно се става утрогестан,јас најдов од 100 со тие ке бидам покриена до 30 август,тогаш влегувам во 37 недела,дали да барам уште едно кутивче или ке ми бидат доста?