Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Ја за наредно обавезно пробувам за машко со методиве за овулација :lol:

Freckles., Iris-1234 and elenaklasik like this.
  2. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

Ко што знам имаше и некој рецепт што да се јаде како ау и за женско и за машко :)))

elenaklasik likes this.
  3. kalinaka

kalinaka Популарен член

Јас на Гак се породив и му носев и по долги за секој случај и баш ја прашав сестрата што го спремаше дали долги или кратки и вика по кратки топло е надвор.
    Ние еве и дома сме цело време по кратки без боди.
    Не знам кај не даваат по кратки кога стварно е прежешко надвор

AngelOfArh likes this.
  4. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Е страшна работа муабетов! А бе за ништо не се да споделиш. Сушчесва.
    Затоа, јас на никој немам кажано. Нека претпоставуваат. Мајка ми ме позна и ок ѝ кажав. Инаку ни нејзе не планирав за одма. И после на маж ми му честита као со лес да е, и му вели ајде сега женско (пфф си велам бидна работата :lol:) и одма ѝ се пуштам е добро и ако е машко? И таа нека е здраво живо :^)
    А бе ако сакаат нека си посвојат. Ете нека земат женска мачка. Шо
    Да пробаш. А сега за девојчето, како пробавте? 8-|

Thinkerbell. likes this.
  5. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Прост народ, ај од некој рандом лик ми е гајле, не ме нервира. Ама од тие блиските што знаат низ што си поминал па уште глупости зборат
    Јас едвај ги изгурав бременостите, не да рече живо и здраво само нека е, трето машко сакале. Дундава моја не е желботека ама ај(facepalm)

6. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Од како ми заврши циклусот секој ден додека да заврши овулација и два дена по неа продолживме по апликација се водев пошто не се разбирав ама до сега се ми има погодено па и тоа а кај мм сѐ се машки така што точно си е тоа очигледно :clap:

elenaklasik likes this.
  7. Ano

Ano Форумски идол

И јас сум од тие и второ машко. Имав потајно желба за девојче, ама и ова нема да го вратам. А и подобро зошто и мали прво сакаше девојче, па сега е дециден дека сака братче, па бар неговата желба да е исполнета.
    Инаку моиве незнам со која метода се правени, ама ако гледаме по старост на ембриони они генерација си се, само вториов ќе се роди 5,5 години подоцна:rofl:
    Инаку јас не земам на душа ничиј коментар. Додуша мајка ми нема ни да се дрзне да искоментира знаејќи колку се мачев и за првото и за ова. Свекор/свекрва уште не знаат ни дека сум трудна, чекавме да поминат сите испитувања, да не сме ги стресирале предвреме, па фативме корона и се влечевме по дома и валјда деновиве ќе го пуштиме мали да им се јави да им каже. Уште сега се спремам за плачките на свекрва:whew:, ама ајде жената таква си е па не и земам за зло. За другите ич не ми чуе што коментираат. За трето нема шанси пак овој пат со боцкања, исчекувања, трансфери да го терам. Ако здравје природно не изненади може иако тоа кај нас тешко, 13 години заедно никогаш не видов позитивен тест, мораше вака потпомогнато.
    Како свекрва немам намера да се пикам со снаи. Што сакаат нека прават. Ако некако можам да им помогнам ок, ако не секој свој живот. Ниту сакам да ми се мешаат дома во штипки, нит сакам да се мешам некому друг.
    Додуша јас планирам да ги пратам прва прилика што подалеку од овде. За нас касно е, а и нема перспектива, ама за нив ако може уште средно/факултет да фатат надвор од државичево најубаво и ќе се потрудам колку можам да им помогнам во тоа.

Martka, lilyen, Blue moon and 6 others like this.
  8. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Пробувам да се контролирам и трпам и кога конечно ќе ми пукне филмот почнувам да се понашам и враќам, сите префрлаат на тоа дека од хормоните ми е. Е тоа е нешто што многу ме нервира во бременоста. Како да не смее човек да биде навреден и да се налути ако друг претера.
    Цел ден до сега ми е за никаде. Си плачам без престан. Се ќе беше подобро ако сите си го кажуваа тоа што го мислат, а не одоколу да сфатиш сам, па глупо им паѓа што така прават наместо да се искрени, и на крај јас сум крива со моите хормони. Цел котур тоалетна за мрсули потрошив.
    И тоа е, драги мои динчиња и лубеници.

elenaklasik likes this.
  9. olly14

olly14 Популарен член

Za mene da ne zborela hahahahhaha, jas bev 30 kila so maliot. Sega samo 3 a vo nedela 25 nedela :)

Thinkerbell. likes this.
  10. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

за девојче гуглај 0+12 метод, успева :lol:

elenaklasik likes this.
  11. Ljubica87

Ljubica87 Истакнат член

Јас имам едно девојче и сега другото е на пат, 34+2 сум. Посакував машко. На прв скрининг, секако не со сигурност, но ми рекоа наликува на машко... па не знаев пол до вториот, кога ми кажаа женско. И јас мора да признаам дека ми падна малку мака, имаше некои реакции од колешки ајде на трето па... ми падна криво :) За трето сакав уште пред да знаеме сега пол, ама не знам како со нерви и како со помош. Здравје Боже се'да е ок. Инаку мислам дека сите сакаме и од тој и од тој пол нс некој начин да ни размешат

elenaklasik likes this.
  12. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Девојки некоја да ми објасни што значи максимален слободен џеб 25 мм? Добро ли е тоа се намалува плодовата вода?само што влегувам во 9ти :)

13. olly14

olly14 Популарен член

Da ss nadovrzam na temata mashki zenski :)
    Zaedno sme 13 godini :) od deca, 3ta sredno :) Probuvavme godina ipol i na kraj ostanav trudna
    Najgolema zelba na svetot mi beshe da imam zensko dete, ne znam zosto ete taka da i vrzuvam kiki, da se druzime, da ja doteruvam. Prvoto mi kazaa deka e mashko vo 22 nedela. Koga se porodiv, sfativ deka toa e najgolemata ljubov shto moze da postoi na svetov i voopshto ne mi bese biten polot. Krofna nasha najmila na svet, da e ziv i zdrav. Mnogu brzo ostanav trudna, samo ednas imavme odnosi po poragjajot i ostanav trudna pak maliot koga imashe samo 5 meseci. Nemav ushte redoven ciklus :)
    Vtorovo ako dade gospod da se rodi e zensko :) i stvarno voopsto ne mi e bitno, ako mi veruvate. Samo da e zivo i zdravo

Last edited: Aug 5, 2022
  14. ivance..

ivance.. Популарен член

Честитки нека ти се живи и здрави бебушките :l:

15. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Инаку на темата полови. Јавно си кажував што сакам, ама како бременоста прогресираше, ми стана скроз сеедно. Си реков што се создало, тоа ќе ми биде најмило. На крај испадна полот што го посакував. Некако длабоко во себе, уште пред да ми кажат, знаев. Само имаше некој процент сомнеж дека можеби ќе биде друг пол.
    Битно ми е да е живо и здраво и секогаш да има насмевка на лице. Машко ли женско било, сеедно.

Martka, MeowMeow, Freckles. and 2 others like this.
  16. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Живи и здрави ❤️

17. Coco31

Coco31 Популарен член

Честитки, да сте живи и здрави :)

18. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Утрогестан ми имаат останато уште 4 апчиња од 200мг....ако му требаат на некој од Битола нека ме контактира...не се многу ама можи на некој ќе му завршат работа

19. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Само да е живо и здраво, тоа е најбитно.:l: Го видовте на ехо или правеше пренатален тест?

20. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

баш пред некој ден во соба за доење ја читав теоријава со машко/ женско, изгледа стварно има вистина.. еве ме и мене од еден однос пред овулација, девојче имам :D

elenaklasik likes this.