Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Јас уште не ни знаев какво е, на маж кога му правев изненадување, да му кажам дека сум трудна отидов да купам боди и цуцла и тестот у кутија планирав се убаво да спакувам.
    На тоа чекање мислам требаше така :D
    Боди ко за беља бело не најдов ни едно и викам ај неутрално кафено некое со смајли земав и цуцла од аптека.
    Се тоа убаво спакувано.
    Пред некое време ја гледам кутијата, вадам надвор, се смеам, ми текнува каква бев избезумена кога ги купував и гледам на бодито розово смајли, тогаш нит јас нит он го примети, и си се смеам, викам ова од почеток било знак ама кој да го види.
    Женско сакав многу, изгорена бев и се си мислев нема да е женско, ама ми се посреќи :D
    Кога ми се јавија да ми кажат резултати од нифти скокав у маркет, си имаат кажано шо и е на оваа :rofl:

Инаку 30+ недели, вчера не спиев од киселини, од вчера почнаа поинтензивно, нит се лежи нит се спие.
    И на лева и на десна страна исто.
    Кажувајте некој лек, да се наспијам ко човек.
    До вчера од жештини, денес киселини, раат да не си.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, mal.ecka, Alexandrite и 3 други им се допаѓа ова.
  2. olly14

olly14 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    1.023
    Svekor mi lapnuva po 2-3 maslinki, vika mnogu mu pomagalo. Moze se gluposti ne znam :)

На Doktor F му/ѝ се допаѓа ова.
  3. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.972
    Допаѓања:
    12.278
    Пренатален тест gender - XY :D
    Амин Боже, здрави живи сите.

Ама колку дена пред овулација? :D
    Има и тука разлики

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.492
    Допаѓања:
    5.848
    хахха и тоа ли има врска??? 4 дена пред овулација по мојов календар...

5. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.851
    Јас пијам сируп Алукол провери дали го има во мк. Од матичен ми е препишан и дозволен во бременост

6. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.174
    Гатроград пред спиење, или ладно млеко/сладолед млечен. Мене ми помага ама не увек, пази на храна и не јади касно. Спи подисправена.

7. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.174
    @Misskirova Не е за притисокот туку заради недостаток на кислород. Зашто летањето не е забрането, а тоа најмногу влијае на притисок.

На olly14 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.174
    Не ми страв од пороѓај, страв ми е од царски. Мислам дека најтешкиот природен да го имам ќе бидам позадоволна со себе, отколку да завршам царски. И све мислам дека со царски потешко е опоравувањето, а сама ќе сум со бебе после. И да не е, кај мене во глава е така и ќе паднам у депресија. :worried:

На simplegirll, Grateful, Srcka28 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.105
    Допаѓања:
    1.563
    Леле дали само јас немам страв од порагај не ми е јасно јас само сакам да ми се роде живо и здраво бебчето па како треба така ке биде мене еден доктор ми вели ке треба царски заради постелката ако не се крене друг ми вели може и природно а јас само и викам како треба така нека биде од ништо не ме е страв дали од што имав операција додека бев во постапка за инв се наеднаш поминав и фала му на господ до сега сум добро.. и јас сум сама и јас треба сама да го гледам бебето мисли позитивно и се ке биде добро штом сакаме да бидеме мајки ке се снајдеме за се што треба

На Martka, olly14 и Nela_21 им се допаѓа ова.
  10. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Јас да си се пофалам. Конечно можам да издишам. Купив скоро се за бебе, барем тоа што мислам дека треба. Уште облеките, постелините, играчките да се исперат, во недела на ефтина, за мама да се доземе за во болница некој ситниш, глупости, и можам да кренам нозе и да чекам бебе да му здосади во стомак.
    Не сакам ни да мислам што после, се надевам дека нема да бидам најлошата мајка на сите времиња. Ќе бидам изгубена скроз. Ама среќа па нема да се сеќава на првата година.
    А тоа цуцли, шишиња, пумпи, по маже ќе нарачувам, се зависи цицкава што ќе реши. Ќе дава млеко или ќе се занесува.

На MeowMeow, Blue moon и nevermet18 им се допаѓа ова.
  11. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.174
    Јас дека никогаш не сум имала никаква лекарска интервенција, ова сега ми е како бубрег да ќе ми вадат. Може да се каже дека на лекар немам отидено цел живот. Можда сум и себична, ама ич не сакам лузна од царски. Дури и од анестезија ми е страв, зашто знам дека и тоа може да смета после.
    Свесна сум и дека се ова ќе помине кога ќе го гушнам бебето, ама сега мислата ме јаде и тоа е. Најмногу дека не сакам неизвесни ситиации, а оваа е баш таква.

На tara111 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. olly14

olly14 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    1.023
    I ne treba da se plashish, bravo. Site na ist nacin sme dosle na ovoj svet. Kako treba da bide taka. Ako mora carski, mora. Za dobroto na dvajcata e, toa ne te pravi pomalku majka od ostanatite. Drzi se, se ke pomine

На Bebce ❤️❤️❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Не си прави таков притисок, како треба така ќе биде. И да мора да е царски не е страшно толку, ниту анестезија кај сите прави проблем после, ниту лузна се познава после некој период. Плус сечат долу под линија на гаќи и да се познава од почеток никој нема да ја гледа.
    Се надевам природно ќе се породиш и најлесно ќе поминеш, ама немој сама стрес да си правиш пред време.

На Martka и Bibi_23 им се допаѓа ова.
  14. olly14

olly14 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    1.023
    Koga ke ti tekne shto te mislelo, ke se zdrobish od smeenje. Ne se grizi, se ke bide ok

На Bibi_23 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. olly14

olly14 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    1.023
    Topla preporaka do site idni majki da si kupat sterilizator za shishinja. Ne ste svesni kolku pomaga

На Doktor F и VirgoStar им се допаѓа ова.
  16. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2021
    Пораки:
    966
    Допаѓања:
    840
    Od кон си задоволна? Некои па викаат дека само место им фаќа и нее многу практичен ако имас програми на машина :wasntme:

17. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.972
    Допаѓања:
    12.278
    Живти сѐ, шо метод е овој?
    Читкав на интернет, од денот на овулација за точно 12 часа да имаш секс? Многу математика бе :D а не ме бива искрено. Сакаш да кажеш дека ти вака го направи? :D
    Стварно многу сметање е, а треба да ја фаќаш овулацијата секој месец. А со другиот метод, неколку дена пред плодни денови и завршено.
    Кога отворив за твојот метод да прочитам, имаше текстови дека всушност било грешка мислењето дека пред овулација, онака 5 6 дена се зачнувало женско, обично машки биле. Демек се побиваат двеве теории.
    Јас барам сега како да се зголеми бројот на X хромозоми во спермата кај мажот. :lol:
    Баш ми е мило, шо убаво ти се остварила желбата. :inlove: Мислам дека секоја жена си посакува ќерче. Убавината е што можеш да ја дотеруваш, дека жениве сме по средување, шопинзи, и некако со ќерка најмногу можеш да ја "украсуваш". И син можеш, ама машкиве не се толку мераклии.
    Имало као по некој метод Шетлс (Shettles)

18. olly14

olly14 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    1.023
    Vo mashina moze i sol da ti ostane, pa da prwplaknuvash da prevrivash. Jas go imam na chico, sobira 6 shishinja. Pie mleko, plaknam so cetka i stavam Vo sterilizator. Go polnam, pushtam i za 7 min se gotovi. Se cisti ednas nedelno so alkoholen ocet i voda, stavash da odsedi preku nokj, sabajleto isturash i brishesh so kujnsk hartija i spremen e :)

19. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.213
    Допаѓања:
    5.770
    Стерилизатор ќе те треба ако бебето е на АД, ако е на доење не треба. Мене ми е попрактично од машина за садови, бидејќи е побрзо и не секој ден пуштам машина, а на почеток шишињата и цуцлите ги стерилизирав секој ден.

20. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.350
    Рачунај ако купиш дека максимум 2 месеци ќе го користиш , ја немам ама до вториот месец ги стерилизрав со превриена врела вода а сега на чешма ги мијам само .. ама само стакло користам пластика е катастрофа :D

На VirgoStar и Калатеа им се допаѓа ова.