Сознам. Ако е така јас од денес влегувам во 9 месец а го чекам во септември плус не сум спремена за летно бебе
По циклус гледаат најчесто, освен за многу доцна овулација. Мерките некогаш и не се многу точни, има многу случаи мереле големо бебе па се раѓа нормално, и обратно.
Мене ме водеа по доцна овулација 7 дена покасно од циклус. Јас се породив некаде измеѓу. 3 дена по циклус.
Мене 2 недели подоцна ама сега по тие мерки бебето испаѓа 2 недели поголемо, поточно се изедначи со реалниот циклус. Сепак по корегиран ќе ме породат, иако е поголемко според ехо. Освен што вели мм ако не ме задржат понеделник после преглед.
Чистење со конец или интердентални. Ќе ги раскрвариш можда малку повеќе, ама ќе истече се што не треба и ќе се смират за еден ден. После тоа четкање со парадонтакс и ако можеш да си земеш флосер, ги има во Нептун. И во него ставај комбинирано вода со течност за заби или хидроген. Не се плаши ако крварат, добро е да се исчисти тоа само дезинфицирај после.
Зашто проверуваш воопшто тоа? Нормално е во бременост, ако нешто влијае на панкреат или бубрези ќе покаже на урина.
Не проверувам, барам упат за Авицена и сами си испитуваат. Инаку урината ми е добра, освен нешто на граница леукоцити. Ама правев брисеви, па ќе видиме за некој ден резултати.
Во бременост е нормално да бидат покачени,кај скоро сите трудници е така,после породување ке се нормализираат.
Мислев за протеини во урина, ако нешто не е добро со бубрезите или панкреасот.. притисок и сл. покажува прво таму. Така да не се секирај, мене на толку изеден мајонез кој знае колкав ми е холестеролот. Ќе ти каже и матичниот дека немаш место за грижа.
Se porodiv, bebeto e zivo rodeno. Samo tolku znam vo momentov. Ke ve izvestuvam. Ve molam molete se za moeto sonce, ve molam
Ти пуштам само позитивни мисли само се да биде добро. Се молиме се да биде добро и се ќе биде ❤️❤️❤️❤️❤️