Of dusa mila se ke bide vo red site ke se moleme za tebe i za tvoeto bebce,samo bidi silna i se ke se zavrsi dobro
Леле ајде се молиме за тоа мало душиче, Бог да го чува Мајка, ако е дозволено понатака здравје, бар за прсте да го држиш, помага да си закрепне, ќе ја осеќа топлината. Леле душе, којзнае колку е кревко
Од кога забременивте, ве замараат ли по телефон малку повеќе и да ви делат совети непобарани? А и да поставуваат глупи прашања што не заслужуваат одговор, како на пример одиш ли на доктор и дали редовно. А јас од болница не сум излезена. Како да постапам со време, а да не навредам некого, не сакам бебе кога ќе дојде на свет да ми се дрнда ако совет не сум побарала. Особено па највеќе ме нервираат ,,докторски" совети што доктор не ги дал. Напната сум од хормониве веќе или има простор да ми пречат вакви работи?
Мене многу ме напнаа особено сега на крај секој ден ми вртат сите да видат до кај е работата. Само дмирено не де замарај, кога ми делеа совети јас само велев фала јас сепак со докторите за се се консултирам. Планирам оваа реченица да ја користам к понатаму “фала педојтарот вака вели” и готово Секој сака да е паметен
А мене најмногу ме нервира прашањето која недела си до кога ти е крајниот термин што мора сите да знаат па кога ке дојде време за порагај здравје па ке ме замараат ајде нели тогаш беше ајде кога ке биде уффд се нервирам од такви прашања а да би кажам искрено на никој не кажувам до кога ми е терминот само и кажувам до кај нова година и толку
Кај мене е спротивно, не ми се јавуваат, па имав период на нервози и плачки зошто никој не се замарал со мене. Или ако ми врти некој само општо добра ли си, ако се пожалам нешто, ајде ќе помине, ќе издржиш и тоа е . Бремена жена и хормони се опасна комбинација.
Можно е во прво тромесечие, конкретно 11та недела матката да се стврднува? Имам некое чувство кое ме потсетува како кога ми се грчеше матката претходна бременост. Не знам дали си замислувам или цревата ми се, дали во вц ми се оди можда, ама сега ме штрака мисла. Се чепкам на стомак, како потврд ми е. Леле зш вака? Или од шо расте плодот?
Јас очекувам повеќе замарање отпосле, сега полабави се, на почетокот ме испаничија околу испитувања во бременоста, знаеја да промрчат околу изборот на болница, но воглавно беа мирни. Сега се оштрам ако почнат со глупави адети и обичаи (мразам такви работи) и околу сите придружни работи при раснење на детето (бањање, спиење, хранење).
Леле и мене ова најмногу ме нервира... јас одговарам со ,,кога ќе реши бебето тогаш е крајниот термин'' не можам ств ме живцираат тие прашања.. особено од некој што не ми е така близок..