Известувај не за бебето кога ќе знаеш повеќе. Се соживеав со тебе. Ви пуштам неизмерна среќа, што побрзо да пројде времето, да напредува одлично и што побрзо да си одите дома
И јас соживеав со тебе, со вас. Пуштаме најголема среќа да имаме уште едно феминско јуначе. Нека се избори хероината Ана
силна мајко. Се надевам и се молам се да заврши во најдобар ред и заедно со Ана да си одите дома кога ќе биде спремна за тоа.
Од вчера цело време ве мислам,се соживеав со вас исто како повеќето членки тука. Пишувај ни кога ќе дознаеш нешто, пуштам мнооогу среќа да се избори малата Ана
Сега го читам мислењево , многу сум среќна за тебе ти посакувам школска бременост и да си гушкаш мрвица за 9 месеци праќам милион гушки и молитви
Фала ти многу. Ќе ни требаат молитви за да биде се во ред во рацете на Господ сме сега како ќе каже он така ќе биде.
Да, слободно можат да се однесат доколку така си одлучите. Се носат со брза помош- транспортно возило.
Za bebeto znam deka e 750gr, 30cm. Na kislorodna poddrshka e, primi inekcii za zreenje na beli drobovi, prima krv, i ima mnogu hematomi po teloto koi ja oteznuvaat cirkulacijata na krvta. Rekoa deka shansite se minimalni, no sepak niedna majka ne moze da se otkaze od svoeto dete i da veruva deka tuka e krajot. Ne znam shto da kazam navistina
Душа  Господ е голем, ќе ја штити Ана. И Св. Ана нека и' е на помош. Да си реагира на терапијата, да си напредува убаво, а тебе мајка да ти дава сила.
Дечки ај прашање. 1.Колку комада да земам боди и шпихозни? Пример од 0-3 месеци колку? Од 3 -6 колку итн? 2.Капи да земам какви? Тенки дебели ,нормални? 3.Хулахопки морам или не? леле појма неам Несакам да е премногу зашто знам брзо надраснуваат. Почнав уште сега ама чисто да си имам претстава.
Женски, има некоја шо имала онака баш жолт исцедок на ѓаки? На бришење немам така, ама на ѓаки останува.
Мене терминот ми е 26ти ноември. Дел од работите ги имам купено. Планирам од 0-3 да имам 10 боди по долги, плус 2 резерва по кратки, 6 шпикозни и 4 комплети, 5 капчиња и 5 ракавици, едно зимско капче, скафандер, 3 пара калци, 7-8 пара чорапчиња, 10 лигавчиња, 3 пара хулахопки. Подобро да имам повеќе, отколку секој ден да пуштам машина па да сушам алишта..
Ако мислиш на онакви памучни ракавички за да не се гребе ич не ти требаат. Рачињата треба да им се слободни, а не стуткани во ракавички.
Добро само јас не разликувам шпихозни и боди по долги? И дали е срамота што не еазликувам? И дали морам пример прво боди да облечам па врз него шпихозни?
Ај помагајте. Последна мен на 16 дек. Термин имав на 22 септтември, па на 15 септрмври, па напредно бебе па на 2 септември. И сега кога да го чекам јас бебето збунета сум стварно. Има ли некој таков случај?
Бодито се закопчува меѓу нозе нема надоле ногавички. Може да биде по кратки и долги ракави. Шпихозните одат и преку раце и нозе. Ги има и по кратки. Кога е ладно прво боди па шпихозни може. Сега нема потреба.