И до раката на докторот е да знаеш. Некои многу се груби. Мене спекулум страшно ме боли. Прегледот со рака помалку ме болеше.
И мене спекулум најмногу ме боли и тоа најмал. Од стегната. Среќа последните брисеви надворешно ми ги зеде, само за стрептокока и листерија.
Лактогин пробиотик за орална употреба во зегин ги има тие се за инфекции дозволени се во бременост ама за секој случај прашај доктор некоја членка имаше напишано и капсули од брусница од jamieson дека земала и витамин ц од 1000.
@fana баш те мислев. Мило ми е што пиша. Се надевам сега сте добро и ќе бидете уште подобро. Гушкајте се со бебуш. И пишувај кога ќе можеш.
Мене последните дека ми зеде 5 бриса,тие 4 плус за стрептокока. Господ мислам го видов, премногу ме болеше. Е сега и прегледот со рака боли дека јас стегната сум ама дали дека веќе бев отворена не знам, ме болеше ама во споредба со спекулумот помалку.
Дали некоја има искуство со вклинување или funneling? Што поточно значи тоа ? Се испаничив не ја прашав докторката да ми објасни убаво. Во исто време имам некоја внатрешна инфекција и скратено грло на матка 3.04 цм. Колку е опасно сето ова? Ми дадоа терапија сумамед и мирување.22 недела сум.
Мене вчера на Гак прв пат ме гледаше една докторка, Господ го видов. Знам дека е непријатно, ама некако многу ме болеше.
Сте земале ли нешто за влажна кашлица во бременост? Не знам што смеам да користам, матичниов ми вика само течности.
Иста бев и јас дури викав па ми рекоа како ќе рагаш ти ако од ова викаш глупости и после си поплакав коа излегов
Ја во 28ма испитував 12 часа нејадена вода си пиев и сабајлето коа станав некој викаат да не се пие јас се напив инаку во Авицена испитував
Здраво,еден период имаше муабет и на оваа тема ама има многу враќање за назад да барам. Дали се фарбате и со која фарба? Ми кажаа со кна да пробам ама некако ми е шубе и за со кна и за со фарба.. Со првата бременост си немав ваква мака ама пуста желба да сум црвена и ете сега "проблем" Мислев да не се фарбам да оставам мојата боја пак да се врати ама на две свадби сум месецов и нејќам да одам како чума во главата пола кафена пола црвена.
Jas imav isto vo 22 nedela i za edna nedela sto piev sumamed mi se dooskrati grloto za 10mm…Moras pod itno da se konsultiras so doktor mene togas dodeka piev antibiotik strogo lezev duri jadev legnata i pak mi se skrati od 25 mm na 15 i naredniov dena odma mi stavia serklaz… kolku mi kazaa tamu bila rizicna rabota ovoj funelingot deka moze mnogu brzo da te otvorit a baska toa ne smeat nisto da intervenirat dur ne se iscistit skros
И мене така ми рекоа. Поточно ми рекоа овие неколку прста нема да те болат толку, после треба бебе да излезе од овде. А јас пак лесно се породив, така да не се плаши. Само ќе ги слушаш за напнувањата и повеќе сила ќе употребиш. Мене ми викаа одморај, ама јас сакав што побрзо да заврши и само напнував и многу брзо се породив.
Ако се фарбаш со кна знај дека тешко паѓа после и тешко се покрива со друга фарба, мада мислам фарбањето до 12 недела не се препорачува после можеш