Па мене ми направија филм со тоа дека може детето нема да го прифати креветчето и да спие до мене и реално џабе фрлени пари. Еве на колешка малата некеше никако во креветче и ја пораснаа на спална.
Ic da ne ti e, kako sto se letnati so ceni sega daj boze da ima koj da ti dade. Posle ti ke davas od tvoeto na drugi bebinja i taka. Nesto ke kupime, nesto ke pozajmime samo da ne cuva Gospod i da si se raduvame
Така е . Мене и шубе ми е зашто ко рано да почнав. Се зезам, ми донесоа креветче ко мислиш утре е терминот а тек сум 6ти . Ама па во септември ке праам свадба и сакам до тогаш се да е средено за после само да уживам и да не се замарам у 5 до 12.
Креветче зедов, само душекот го сменав. И повеќе работи зедов. Не се притискај за тоа, ако можеш, земај.
Јас ке користам кревече од мене и од сестрами што е сестрами го искористи за двете деца само ново душече сега и јас истото ке го направам а и други поголеми работи релаксатор транспортер исто ке ги позајмам од золвами и од сестра ми едино количка да си купам а за другите работи секако живеам во стан потоа ке треба да ги носам или кај мајками или кај свекрвами а на нив само гужва ке и прават така се што можам ке искористам дури и алишта што можам ке земам
Јас само креветче и шкавче земав од што немав од кој. Друго се ми е подарено, релаксатор гнездо хранилка игрална
Ние се купивме бидејки немавме од кого да земеме ама ете ќе се најдат за други деца што ќе се раѓаат во фамилијата штом имаш од кого да позајмиш , да не се мислиш
Абе што му ја мислиш. Јас ти пишав, цел плакар со туѓи алишта го наполнив. Баш услуга им направив, што ќе им праат и онака само простор заземаат. А за креветче на ново земав, т.е ми купија. Нешто ќе си купите сами, нешто ќе ви купат, нешто ќе ви дадат/позајмат. Земи си само душече, сепак чисто и ново да биде, за креветот не се замарај.
Јас седиште за во кола зедов од пријатели, друго имам се од првото. Релаксаторот е нов еднаш не легна во него, единствено хранилката е користена максимално па може потаму нова ќе купиме. Е сега креветче и количка се машки, сиво со тиркизно, ама нема врска со женски постелнини супер ќе е. Алишта за него од внуче на мм од Шведска имав еден куп, секоја година по еден куфер носеа, сега никој ми нема женски понудено за ова, претежно се машки деца во фамилијата. Алиштата од таму се како нови, планирам да спаковам се мало што му е и да донирам.
Искуство со немање доволно плодова вода? 37+5 сум. Ова ми беше неочекувано. До петок ќе ме породат со провокации. Докторот рече дека не е страшно, но јассум загрижена и мислам што како.
Синко беше во креветчето на татко му, и овој синко истото креветче ќе го користи. За тоа како ќе си го наместиш на почеток така ќе биде. Ние едно доаѓање дома го ставивме прво во количка да седи, дур ние во дневна седевме, после го преслеков, го средив, се искака тоа првата кака што е црна дури и морав да го бањам, го избањав, во вреќичка и во креветче, спиеше 3 саати. Синко и во креветче спиеше цело време до скоро што се вика и во количка се возеше. Нема да спие ти ако ако ставиш до тебе нормално, ако го оставиш во креветче таму ќе спие, што знае бебе од 3 кила дали е количка, креветче или спална, мало сутра. Исто и за седиште за кола, од прво возење од болница прво во транспортер, после во седиште, еве го 6ипол скоро ќе прави и нема седнато во кола без седиште, сега веќе бустер. Се е до навиките, викал, урлал, се дерел, ќе се научи, нема друго. Бар со синко така ми успеа, исто ќе терам и со синко други, па ќе видиме дали ми се погодило детето или е до мене.
Се случува, не се плаши. Јас бев со намалена плодова вода и породена сум 37+5 Ништо не му е ни на бебче, на мојата само малце кожичката и беше ко сува не знам како да кажам Ама ништо страшно не е мајче, не се плаши, јас од трет скрининг терав до таа недела со намалена плодова вода Едино нешто е што немав ич меше, ништо друго, плус како што ти кажаа, во безбедна зона е и бебче
Јас од сестрите мои имам куп алишта за син ми, од 3 машки деца пред синко мислам дека има до 3то одд,плус купував од мерак,и сега купувам,ама олеснување е кога има, и за бебето имам се,ама пак ке купам нови.За син ми купив нова хранилка,релаксатор на струја иако имав обични 2 од внуците,нова количка,транспортно креветче, дрвено имав од сестра ми ама ич не го искористив,купував и облека плус иако имав премногу.Сега и за бебето сакам да купам дел нови алишта,можеби количка,на мисла сум,и уште едно транспортно креветче место дрвеното тоа не го местам ми се виде многу непрактично.Мене ми е убаво и ден денес кога ке го облечам син ми во нешто што ги памтам внуците,на пр некое кошулче,ме потсетува они кога беа малечки.Здрваје во план сум како бебе ке ја израснува облеката и опремататака дирекно ке ја подарувам.Мене воопшто не ми е шубе од сестрите што користев работи одвнуците,нив си ги сметам како мои, ама кога се понуди и една братучеда од мм да ни даде од нејзиното синче гардероба или опрема тоа го одбив, бидејки секако имав и повеќе од доволно а и не ми се земаше од нив, внуците од сестрите си ги рачунам како мои деца ама од друг не ми се зема.95% од работите кои ми ги дадоа беа како нови.Не дека немам можност да ги купам ама кога веќе ги има зошто да не ги искористиме.Количките и хранилките не ми се допаѓаа, постари модели беа па си купив новиама гардероба посебно бебешка искористив доста.
И мене денес ми рекоа дека е намалена доста, но дека е нормално во четврток сум на контрола па ќе видиме 38+5 сум јас , и јас се стресов малку како неочекувано ама тоа е , прашање на време веќе бев се средив , докупив ситници што требаше и тоа е
А кои се точни параметри за намалена тоа афи значи или колку цм намалени е нормално за последни недели?
На време си секако, не се грижи. Нормално е да се намалува плодовата вода пред крај, кај некој повеќе кај некој помалку и од претпазливост подобро да те породат. Со лесно