Душичка малечка. Точно знам низ што минуваш во моментот и навистина ми е многу жал. Господ да стави рака и се да биде како што треба. Како толку лекари направиле превид офффф
Те читам со денови и намерно не враќам зашто сум крајно растревожена. Срам да им е на сите. На сите до еден. Ја би ги тужела и би им одзела лиценци. Сега сте најважни вие..ама не го оставај ова вака, нека си одговараат сите. Ебате тоа несаламните извинете на речник. Ти мајка биди храбра ,дај боже се да е во ред. Навистина од срце ви ја пракам сета среќа и надеж. Се молам за вас.
Veruvajte ne znam shto da kazam, ne znam shto custvuvam, ne znam shto se sluci. Mnogu vi blagodaram na site za poddrshkata vo ovie najteshki migovi za edna majka i vooshto sekoj roditel. Na nikoj ne mu posakuvam. Da ste zivi i zdravi samo, najsrekjni so decinjata
Каде лежи бебушко, на Неонатална ли? Те известуваат ли секој ден? Знаеш дека имаш право да бараш еднаш на ден да те носат кај бебе, ако ти е тешко одењето, во количка.
@olly14 Gospod e golem, veruvaj vo nego i vo tvojot borec ke izlezete od ova kako pobednici 13+4 Nokeska nemozev da spijam, pa nekoe vreme sum zaspala na grb taka i se razbudiv. Sega polovinata me boli, se nadevam ne e atetno po bebusot da spijam na grb. Ps. Sum pisala vo pogresna tema i si cekav odgovor
@Lavica2602 не е штетно дури немаш голем стомак, понатаму не ќе можеш ни сама, ќе немаш воздух. Тоа на грб е повеќе за мајката штетно, за протокот на крв до срцето, ко ќе е тешка матката ја притиска вената.
Влегувам заради тебе во темата. Ти останува да бидеш само силна. Никоја мајка не смее да поминува низ ова. А за докторите, малтене кај најизвиканите и најдобрите си била, срам да им е. Мајка сите се молиме за вас, се надевам ќе биде добра.
Тука сме како едно поголемо семејство каде се соживуваме со сите наши маки и радости едни на други. Секоја радост е заедничка радост, секоја мака е заедничка. Затоа верувај мила, сите искрено се молиме за тебе и Ана ❤️. Господ е голем, ќе се смилостиви ❤️, а ти ќе бидеш горда мајка на тој мал борец
Девојки која величина да земам боди и шпихозни? Од 0-3 62цм или од 0-1 56цм? Од 56 цм некако мали ми изгледаат неам осет колкави се коа ке се родат
И мене ќе ми е прво ама од што сум гледала деца на блиски, верувај дека кога ќе се родат и 56ка им се големи Земи 56ки за почеток, 62ки ќе се многу големи.
Моето е зимско бебе носеше боди и ш Јас земав 62 , кога се породив кога го видов 52 см глувче мало одма по мајка ми порачав 56 од chicco ми беа,може и се поголеми како бројки ама баш тие 62 ката почна третиот месец да ги носи.
Јас како што знам од 0-1 се 50ки. Купував за првото еве сега и за второто 56ки се од 0-3месеци. На ќерка ми кога се роди,тие и беа големи
50ки реално ќе ги носат првиот месец ама па греота е да се во вреќи да пливаат макар и кратко ги носеле. Особено па ако ви е прво бепче и вака облечено спастрено едвај се држи а камоли да му висат алишта. Јас планирам септември август да ги извадам да ги распоредам алиштата по месец, бројки, па после да перам, таман да стигне и сушарата до тогаш. Синко беше и остана ситен, он уште носи алишта 4-5г а има скоро 6ипол, така да и бебе ако е таков јас не оставам неискористени алишта, се носеше бато.
Ќерка ми се роди 2700. 56 ки и се големи, ама 50 ки едно или две имав, скроз таман. Мој совет 56 зимај. За излегување требаше 50 ка да и земам, ама се надевав нели над 3 кг ќе е. Фустанот и беше малку голем, ама не изгледаше грдо. Сега, после 2 недели, 56 ките и стојат нормално. Ама пак ќе ви спомнам, зависи од каде купувате.
Незнам,прашав зашто сакав да земам од Синсај а таму викаат 62ки се уствари 56ки. Така да не сум сигурна...