Влезена ли си во 9 ти? Појди си на лекар.Нагон како за одење во вц се добива кога бебето почнува да турка за да излегува полека.
Jas piev magnezium do kraj , nisto strasno, a ako prestanete da piete i pocuvstvuvate vo medjuvreme grcevi togas napijte se pak. I mesinja ne se plasite, mislete pozitivno, se se slucuva mnogu brgu, vo tie migovi ne ste ni svesni sto se slucuva i samo ke vi go trusnat bebeto vo race i na se ke zaboravite! Jas licno epten bev obzemena od strav, no tolku lesno pominav, za pet minuti, a ocekuvav da se macam so saati!!! Fala na Gospod lesno pominav i na site vi posakuvam takvo poroduvanje, ama denovite potoa bea strasni,so doenje so grcevi, auuuu, toa na nikoj ne mu go posakuvam! Odmorete se i naspijte se kolku sto mozete, potoa nema da mozete, eve gledate kolku dolgo me nema da vi pisam, od sto nemam vreme, i mnooooogu mi nedostasuva temava, ve pozdravuvam site so mojata bebuska
Jas nemav odnosi so mm poslednite dva meseci, ne jadev milka cokolada, ne piev koka kola, urmi malku jadev, samo bev aktivna, i se porodiv mnogu lesno! taka da mesinja se e individualno, sovet od mene ostanete si aktivni do kraj i koga pocuvstvuvate deka vi e potreben odmor odmarajte si, se ke bide vo red, so lesno na site
Jas majki se iznasetav 3 saati, sega si ksnav i urmicki (ne deka veruvam mnogu, ama aj i onaka gi obozavam) pa ako ne se porodam denes, utre znaci bebe moe e golem inat
tusiraj se so potopla voda,toa pridonesuva za pobrz poragaj ahahahah nie ti iznakazavme 101na ama ako bebus nejke da izleze dzabe e . ps so lesno neka e
Hahaha mi go kaza toa i bratucetka mi, ona pa vo kada si se izbanjala i posle toa i pocnale bolkite, ama nemam kada za zal... Tus kabina imam sretnav drugarka edna i ona dvete decinja 2 nedeli gi nadnosila... Znaci jas gajle neam uste 8 dena hahaha se salam, pa kje zbesnam uste 8 dena
haha i jas nemav kada zatoa pod tus i posle eden saat zavrsiv vo bolnica so puknat vodenjak,i plus 3 pati po saat vreme vo kada sedev vo bolnicata inaku i jas 7 dena posle termin se porodiv. iaku potpolno te razbiram,ajde ajde ke bide
Deneska dolga prosetka, lapnav urmi, zezok tus kje mavnam, kje go grabnam maz mi vecer, pa mora da bidne hahaha
Zenickiii i ja sum uste tuka tuku nemav spieno cela nok so moite maki i bolki vo bubreg, pa deneska pospav i bev na ctg, se bese uredno i ehoto isto....na sinceto uste mu se plivka vo meshe kaj mama doktorkata mi vika si uziva on heheh se vide i vika ke vidime do veligden dali ke ima promeni, za dva dena povtorno na kontrola i vika bidisi aktivna so mazot, bas vie kako sto pisuvavte od spermata sto sodrzi nekoa supstanca se otvaralo navistina pobrzo, bas i vo provokaciite ja imalo taa ili slicna supstanca neso taka razbrav...... ama aj pusto so drugi bolki so gi imam i sto sum kako balon nemozam da se resam na toa hahah @espana bogami ke go bombardirame forumov slednite denovi i nedeli hehehe za ubavo neka e....
da da 39 + sum. sabajle bev, pisav imav iscedok kafav sabajle ama rekoa od vcera pregledot vaginalen od toa moze da mi e. A mi rekoa preeska deka glavceto e simnato nadole malku pa moze da pocnuvaat veke bolkiive, samo nekako poveke me stegaat jajnicite I grcevi vo stomakot a pomalku kicmata me naboluva I uste neznam dali se bolki ili se filmam Hiiiihihihihihih. znam ne sum normalna neznam dali se filmam ili stvarno pocnuva procesot
@menelele i jas taka osekam cel den kako slabo tistenje kaj jajnici i kicma, a samo sum 1 ipol prst otvorena veke edna nedela i na ctg nishto preska ne pokaza.....ajde mozebi bas ovie ubavi veligdenski denovi ke ima kaj nas napredok, mozebi i vo ist den
A koja nedela si? I jas imam maka so bubrezite, no zaradi kamcinja...imav dva pati napad sto rezultirase zastoj i prosiren bubreg i mnogu bolki....ednas vo 5 mesec ednas minatata nedela i eve uste imam maka bidejki i bebceto plus veke golemo pritiska i pravi dopolnitelen zastoj.....mi dadoja spasmexi i caevi :/ tebe sto ti rekoja, od sto ti e?
I jas vas ve iscekav hahaha a inace se primetuva li koga si otvorena? Jas vcera probuvav da imam odnosi so maz mi i se osekjav mnogu posiroko dole :/ ama prekinavme zatoa sto imav nekoi grcevi vo stomakot i se isplasiv i go isplasiv i nego
И јас осеќам баш тиштење во јајници, па пијам магнезиум и поминува...ме нервира што ептен доку осеќам тежина ,вагинално...леле како да ќе излезе бебуш.Утре сум на цтг, баш чекам да видам што ќе каже докторот дали се спуштило или си замислувам, иако сигурна сум дека се спуштило...
Nemora da znaci..mene poslednite mesecu postojano koga dobivav bolki kako menstrualni obavezno tecav po golema nuzda.mi se slucuvase vo nokjta dva tri pati da odam..sega sum 38 nedela i pak koga ke me fatat bolki si trcam vo wc.nekogas duri se plasam na solja da ne se porodam Utre sum na ctg.denes vo nekolku navrati dolu kaj preponi me stegase ko da mi se grcese.pojma nem sto znaci toa..kako i da e gi broime denovive..prasanje na vreme e koga ke iskoci bebe
Abe jas nishto ne osekam da ti kazam, nemam nekoja si vaginalna bolka i bockanje....mozebi od so imam i druga maka pa neznam veke da raspoznaam kaj me bocka, a me bocka mocniot kanal najdole.... hihihi inaku lele smeshki sme samo si se filmame neshto, a mazive mozam da zamislam sto si mislat oni
E da mozebi ti sr podspustilo....a moevo e bas gore uste, neznam koga planira da se spusti?osekam nekoj pritisok na besika, ali ne nesto mnogu....