1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.006
    Допаѓања:
    13.823
    Јас прокрварев и тоа бааѓи. Одам да ме видат, па дали ќе ме задржат одма ќе видиме.

На Mari-Li, ivance.., The_Doctor и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    735
    @olly14 прими сочувство мила, многу ми е жал ❤️

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    @olly14 :hug:. Нема зборови со кои би можел било кој да те утеши во моментов.

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.105
    Допаѓања:
    1.563
    Девојќии вака значи и пред да останам бремена имав проблем со испуштање гасови на почетокот на бременоста осеќав тежина болка но ми кажаа дека не е страшно дека си е се супер со бременоста и фала му на господ така е е сега на крајот на второ тромесечје или почеток на трето пак истиот проблем значи не можам да испуштам гасови цревата ми се полни со воздух и имам болка знам дека е од тоа затоа што и малку да испуштам веднаш ми олекнува како да си помогнам дали некоја се соочила со ваков проблем

5. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.274
    Допаѓања:
    4.940
    Некоја храна ти смета,пробај исфрли нешто.Мене ме дуе тесто,и тестенинини.Плус можеш да земеш еспумисан,тие се дозволени во бременост.

На Rtulka и Bebce ❤️❤️❤️ им се допаѓа ова.
  6. mb2408

mb2408 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    835
    Дали сте имале период во бременоста каде што не ви се јаде буквално ништо?
    Се осеќам гладна ама неможам ништо да ставам во уста,од сабајле само една краставица изедов,потоа една кришка со крем заедно со ќере и толку,а ми се јаде..:x
    Да напоменам дека ниту ми се гади ниту ми се повраќа..:?:

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    735
    Истата сум и јас, мислам дека е од топлово , овие 2 дена ништо неможам да јадам а мртва гладна сум. Пијам само ладно млеко со Несквик тоа ме одржава.

8. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    50 ка шпихозни не најдов и јас, имам само едни во кутија од Wenice, idil baby пишува на кутијата идат со ракавички и капче.
    Земав бодиња на преклоп од стружанка 50ки по 220 ден, и во синсеј земав панталончиња, идеа по 2 пара за 300/400 денари, ама тие од синсеј се 56.
    Мислам дека се панталончиња полесни ке бидат за прилагодување и да не најдам 50ка.
    А онлајн не ми текнува каде може да има.
    Ваикики имаат сигурно 50 ки, и помали има таму ама немаат онлајн продажба.
    Screenshot_2022-08-09-18-54-46-233_com.android.chrome.jpg
    Јас имам само едни, слични на овие 50ка.

На Rtulka и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  9. Blue moon

Blue moon Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    271
    Девојки, денес бев на контрола и ми кажаа намалена плодова вода, тек сум 34+3.
    Тоа значи дека брзо би било доаѓањето на бебенцето?
    Кај со скратен цервекс, па и ова сега. Си велев бар до 36 недела да протуркаме

10. mb2408

mb2408 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    835
    Цела недела ми е вака,се надевам ќе помине набрзо..:)

На Ena0310 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.511
    Допаѓања:
    2.626
    Јас земав од идил-мамино бутикот е а роба од нив и венис и сите се 50-56 пише на нив и комплетче исто така во кутија исто 50-56

Последна измена: 9 август 2022
    На Rtulka и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  12. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.313
    Јас девојки купи од Синсај за од 0-3 месеци. 62ки се ,ама ми кажаа таму од кај нив секогаш едно бројче поголемо зашто мали им се бројчиња, незнам дали згрешив стварно неам претстава ама пошто земав само бодиња коа ке се стави пелена ваљда океј ке дојде ....али ке видам ,ке земам и 56ки ама од друго место... 20220809_182144.jpg

На Kate Rina 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    2.247
    Идентичен проблем. Гасовите ми предизвикуваат таква остра болка долу, дури и мислев нешто со матката не е во ред затоа што ме боли баш кај резот од царски... По испуштање ми олеснува енормно.. и така сум раат неколку дена додека не изедам нешто што веројатно не ми одговара а сеуште не можам баш да проценам, исхраната ми е скоро идентична како порано. Единствено некои адитиви во зеленчук/овошје да не ме реметат дополнително ..

На Bebce ❤️❤️❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    И јас земав од синсеј, 56ки имаше и баш се помали, ама таман ке се за новороденче.
    :rofl::rofl:
    Веројатно не им се точни мерките, многу е тоа за една недела, ама нели не се прецизни баш.
    Јас сум 31 недела, денес на преглед 1800гр, се мислев дали ке си порасне до крај, ама ако е вака како кај тебе да не се секирам :rofl:

На Kate Rina 93 и Alexandrite им се допаѓа ова.
  15. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Не се секирај, само почести контроли, можеш да истераш до 36/37 без проблем.
    Имаше и тука членки со намалена плодова вода па термински се породија.

На Blue moon му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.587
    Допаѓања:
    8.600
    На мојава и тие 0-3 некои и се големи, некои и се таман.
    Зависи изгледа како се шиени.
    Јас само такви и имам купено. Имам само едни шпикозни изгледа 50ка се, мали и се.
    Инаку сите алишта ги направи со млеко од што е многу лакома многу брза и потоа плука :D

Се што и купив прифати одма.
    Шише имам стаклено на авент кога и давам некогаш дохрана, а цуцла имам на нук.

На VirgoStar, Coco31, Rtulka и 5 други им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.210
    Допаѓања:
    111.408
    Исфрлај нешто од нешто и види што ти смета тоа скроз исфрли. Млечни, леб и бело пециво, месо, некоја салата (зеленчук), овошје, благо...
    Иста сум! Манџи да не видам, еве од сеа ја мислам за утре компир манџата, многу ми се јаде и знам дека утре нема да ја пробам. Дај ми суво, сендвич, пица, мачкан леб со кашкавал, шодае, немој само манџа. Денес на ручек се прејадов клавчиња и каснам само малку таратур и толку, не ми се јаде, а знам дека утре сабајле ќе кукам за јадење од рано рано. На сила едно лепче ќе каснам после ради реда. Јас сакам џанк фуд оваа бременост, душа давам за тост, пица, сендвич, чипс, чоколадо, мислам дека само тоа би јадела. Како ми се јаде еден Домаќински чипс сега, ауууу... Можно е да досредам се и да се тупосам у маркет да купам еден чипс оти нож до коска е за чипс дојдено.

Јас како се навикнав на спиење пак на пладне, уште во 12 ми се приспива, во 1 си одам од работа и кома сум, до 3 најмалку, а некогаш и повеќе. Со дете барабар си спиеме, лепота. Навечер до 12 ко ништо си седиме, сабајле немам мака за станување. Ми викаат дека се осеќа и по мене посмирена и повесела сум била.

На Rtulka, Bebce ❤️❤️❤️ и mb2408 им се допаѓа ова.
  18. mb2408

mb2408 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    835
    Леле иста сум,со тони можам да јадам тостови,грицки такви работи..:x
    Грашок за ручек денес јас само мевцето си го исчепкав и толку..:|

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.210
    Допаѓања:
    111.408
    Со синко јадев банани и бадеми, крофна еднаш у неделата ми беше врвот, со ова да можам нема кутлача да фатам.

На mb2408 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.174
    Ми стигна денес фустанчето за искачање од болница 62ка. Инаку на страната беше од 0-3, се молевме да искача веќе, сега ќе се молиме да поседи да допорасне за да ја најдеме во него. :lol:

На Rtulka и le.soleil им се допаѓа ова.