Се доите? Или и со формула почна? Мене уште шишињата и пумпата ми стојат неотворени, со оптимизам дека на цицка ќе се закачи да не треба и тоа да мијам и стерилизирам барем некој месец.
Едно спреми за секој случај, ке се најде за чајче за грчеви. Мислам дека тоа се даваше, почнуваат рано со грчеви.
Супер, затоа прашувам. Зашто викаат као ако доиш и почнеш со шише, не сакале па цицка. Ама стаклените на Авент се натурал така? Мора да влече исто како со цицка или полесно оди млекото?
Мене со првото ич не ми беше практично посебно панталончиња. Полесно ми беше со шпихозни да ја облекувам и побрзо некако. За ваикики во тетово бев немаа 50ки, освен бодиња и тоа едвај најдов 2. Да видам во Гостивар дали ќе најдам ама не ми се верува, а за до ск да одам не можам, некако далеку ми е. Ако не најдам, ќе видам вака од Wenice ќе нарачам.
Епа официјално и за во болница се спремив. Уште да исперам што имам. Си земав дури за брадавиците кремче на фрезидерм. Не да мириса убаво, јас сум воодушевена, дури и на маж ми му влегов во нос со брадавицата да мирисне. Е сега претпоставувам ќе си ја одигра функцијата. Демек ептен била продавана. Јас сум спремна, бебе кога ќе му здосади слободно може да излага.
Јас купив Авент мало 120 мл мислам е, стаклено, исто натурал, и шо си немав работа го наполнив со вода и го вртам да видам дали пушта, не требало да пушта по правило, ама пушта капки од отворот, така да не знам... Ке купам и едно медела калма, за секој случај, мада и тие исти се ама ај. Внука ми е со такви ама и тие пуштаат.
Добро што ми кажа, имам јас од сите баш ќе пробам и ќе пишам. И Dr. Brown земав anti-colic и Medela тие за од пумпа директно во шише што се, ама пишува дека натурал се. Аvent немам само стаклено, ама цуцлите тие се.
Jas kupiv od tamu, 62, i 68 bodenca, doma koga gi sporediv isti mi bea.taka da ne da treba broj pogolem, dva treba a 10 kupiv ne se malku... Sledno samo tritex i struxanka ke zimam bodinja
Со што ги миеше прв пат, доволно е само со сјај бебешки или ги стерилизираше? Не ми се уклучува тоа стерилизаторот, па препорака за нешто побрзо.
Бог да ја прости мајака сега е ангелче на небото знам дека што и да кажеме сега нема да те утеши но мораш да бидеш јака те гушкам најсилно
Јас легнувам изнервирана. Со маж ми се спукавме за глупости. Се изнавикав и сеа ми е криво. Ради бебе.....се осекам како да не слуша ....за греота...се надевам не е штетно ова викање и покрај тоа што јас нервозата си ја трпам....тоа е....