И јас сум со вас со терминот, мене ми е на 15 септември терминот, бебе е за една недела понапред ама секаде каде што сум била (последно во Плодност бев) на преглед ми рачунаат според прв ден на последна менструација, а еве и матичнава кај што одам редовно никогаш не ми подместила термин.. @kristina.k кај мене е карлично уште и со главче и раце во желудник и во ребра ме мава и доста болни удари осеќам
И јас сум тука близу двете мене на 7ми јануар ми е термин се празници се околу мојот термин ќе треба или Божана или Наумка да ја викам.
@Mari-Li @Black girl честиткиииии нека ви се живи и здрави лавчињата! Да раснат големи и среќни, да ве прават горди мајки
@perlaa1 и јас сум со вас, да не речам со @Cloverrrr сме исти По циклус термин ми е 17.09 (последна менс.11.12). Иако бебе е поголемо за една недела, сепак ме водат според моите недели, иако пред некое време докторката рече 12.09 да го сметам за термин. Во поради некои индикации и јас ќе бидам царски и затоа ќе се спремаме за крај на август/почеток на септември.
Леле луѓе коа ве гледам дека сте на крај ви љубоморам. Се си викам.бавно ми иде времето ...аууу тек у ноември влагам во 9ти....
Posle toa sto mi se desi so mojata bremenost resiv da ne citam ovde na tema poradi mojata bolka,no denes vlegov samo da vidam kako ste ti i Ana...dusa mi se raspore nema uteha nema zborovi samo gledi sto poskoro da dojdes pri sebe i da se pomiris te guskam bidi jaka...primi soucestvo
Седи мирна и уживај Мислам дека допрва ќе дојде тешкото. Си правам филмови во глава. Ќе ми го дадат бебето, јас бледо ќе ги погледнам и ќе бидам како што е ова и што се прави со него. Пелена не знам да ставам. И не знам кој ѓавол ме натера во темата бебе да влезам. Таман ќе си мислиш се е спремно, ете ти таму некој реферат ќе прочиташ и пак нешто ти фали. Ама доста ми беше, следно само од болница команди ќе испраќам. Ми се лежи и одмара периодов. Ова па сиротко на квасец растено, нема место веќе да мава и клоца, ама затоа еднаш кога ќе мавне, мавнато е, очи ми се превртуваат.
Ја сум сега у фаза кога ударите ме голицкаат и се смеам ,ваљда не за долго Иначе за незнаењето исти сме..ја почнав на еден список да запишувам работи од мерак онака што ми треба све, и само искача нешто ново за допишување.
Оооо јас и ти скрос исто значиии, а знам и ти си дома од Јануари како и јас, ама ни се гледа крајоот Се надевам Септември и Октомври ќе се убави месеци па да шетнеме по мало со бебушките да си го вратиме седењево дома Каде здравје за пораѓај?
Епа и мене ми беше слатко кога голицкаше. Сега веќе нема ништо слатко, молиш само органите да ти останат читави, не за друго, да си поживееш уште некое време, ако може
@Cloverrrr @perlaa1 @jelo @Blue moon и јас сум со вас женски, краен термин според циклус 12ти Септември. Не имало доста и за тогаш сепак И кај мене женската цело време според мерки е поголема за некој ден, до една недела, ама каде и да имам отидено секаде ме водат според циклус. Како и да е, уште малку ни остана, не ми се верува Мене па чудно ми е кога ве читам дека ви е ниско и не го осеќате во ребра или обратно. Моето ем е наместено со главче надоле ниско, ем со нозете во ребра ме клоца и не можам да се свиткам
Со душа чекам надвор на сонце Дај Боже да се кренеме брзо после пораѓај одма шеткање планирам Што е многу, многу е, од јануари сме дома А за пораѓај, планирам ГАК. Тука читам дека се задоволни од таму. Само здравје