Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Znaci me faka nervoza... Skrininzite si gi pravam vo Sistina. Maticnata mi dade upat za Gak, vtor skrining ( demek da me imalo so istorija vo slucaj da se poragam vo drzavnive kliniki)....
    Moram li da se pojavam na skriningot vo Gak? Moze li da ne otidam? Glupo mi e, ne znam, da ne se luti otposle maticnata...a ne moze da otkazuva na odmor od pred 10 dena....

2. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Од кои причини не сакаш? Бесплатно е и онака, искористи си.

3. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Pa deka ke praam vo Sistina, da ne mi se fati dvapati ....

4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Сите скоро по два пати правиме.

mace89, Srcka28, fana and 1 other person like this.
  5. Alexandrite

Поубаво е секогаш да чуеш и друго мислење. Ти пак оди си во Систина:)

fana likes this.
  6. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

И јас ги правев и двата скринига по двапати и во систина и кај матичен бидејќи и тој прави сепак е убаво да се слушнат две мислења

fana likes this.
  7. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Искуство со трет скриниг сте правеле ли и зошто се прави тој скриниг незнам дали да го правам

8. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Обичен преглед е. Секако тие недели ќе се погоди да одиш на контрола, мерат се што вообичаено мерат, плус доплер, протоци, ако има потреба и цервикс мерат.

fana likes this.
  9. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Жива и здрава да е ! :l::$

10. Perla*

Perla* Истакнат член

Што пиете за болки во грлото?

11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Ништо посебно се додека немаш болки. Веќе си во безбедна зона, пораѓај можи да се случи или за брзо или за неколку денови. Со лесно:$

Marie86 likes this.
  12. Doktor F

Doktor F Популарен член

Не мораш.
    Јас сум 31 недела, скрининзи имам правено во систина.
    Нема никаква потреба да одиш на ГАК, во никој случај.(освен нели ако сакаш)
    Не знам зошто така ти кажала.

Nela_21 and MeowMeow like this.
  13. Alexandrite

Ај ја да си поставам глупаво прашање. Треба торбата да си ја редам. Купив памперс премиум, колку пелени да спакувам за во болница? И дали сите три пакувања вир влошки се носат со мене или ќе треба и дома да си ставам?
    Туку и што мислите за памперс премиум, дали да си продолжам со нив или после да одам на друга варијанта?

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Jaс првите 2 месеци користев Премиум, после почнав со други. Тоа е избор, се зависи како ќе биде со осетливост на кожата. Искрено јас не би носела цело пакување, а најмалку Премиум пошто верувам дека таму не пазат ич чие дете со чии пелени го облакаат, па би зела некои обични да не лупам пари за Премиум а дома ќе си купам такви. Ако грешам кажувајте. Влошките земи си 2 пакувања, за секој случај де, и мој совет земи си од подлогите за преслакање како пелена што се, да си ставаш под тебе да не се праиш лом оти ако е како што беше за сестра ми, мењање постелнина потешко таа работа. Исто ако грешам кажувајте. Јас со подлогите и дома продолжив, ставав по 2 под мене дека и од гради многу млеко ми течеше и лом правев, па да не мењам 2 пати дневно чаршави, поарно ми беше така. Искрено вир ти се најдобри пошто се 100% памук, немаш најлони, што ќе ти смета страшно особено за природно раѓање, јас продолжив уште 2 недели и дома вир, после сменив со едни на Натурел со камилица, до крај со нив бев. Имав некоја Олвејс од претходно, ја ставив, мислам дека ќе се запалев од што ми беше склет и ги џитнав.

Bebulleee and Alexandrite like this.
  15. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Просек за бебе ке ти требаат по 6-8 пелени на ден. Јас користев премиум од прв ден до одвикнување. Пробав уште два типа ама премиум најдобри се покажаа. Најскапи се и ако не ти е тоа проблем со тие терај.
    Синко беше со мене цело време откако ми го дадоа, јас менував пампи. А додека го земам, со царски, немам поим што му ставале, мислеле јас немам пампи.
    Убаво ти кажале за подлога за кај газ. Мене од влошки со мрежа вир ми беа најгрди, таа пластиката ми пречеше. Има едно виолетови кои се само памук и мрежа. Понесов 2 пакувања ама ми носеа уште 2-3 пати по 2. По 2 влошки ставав една до друга. Дома ги користев тие па продолжив со класични кога намали крварењето.

Alexandrite likes this.
  16. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Taka mi rece, demek da me imalo so istorija vo slucaj da se poragam vo drzavnive bolnici Gak ili Chair (kako sto pisav i pogore) i u stil zosto da sum idela u Sistina koa i vo Gak bile strucni, i besplatno, i nemalo potreba da davam pari...(sto e nejzin stav)
    A jas iskreno deka prva bremenost ama i od loso iskustvo so gak, nejkam paniki da si pravam. Vo sistina se osekam posigurno.
    Valjda sekoj ima pravo da bira dali drzavno ili privatno ke pravi skrininzi...no si prasav tuka pa spodelija kako pravat i drugite, ete mi e glupo od maticnata, ke se luti itn a maltretiranje mi e da idam 2 pati po bolinici od malku mi se losi i se onesvestuvam. Bi idela i na Gak samo dokolku e moralno, ne znaev kako e pravilno zatoa tuka se informiram od clenkive.
    Fala i na tebe. So lesno do kraj ...

17. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Јас се пораѓав на државно а правев скрининзи на приватно, во ремедика.
    Бев договорена со докторка и беше запознаена со се.
    И да решиш да се пораѓаш на гак, кога ке отидеш ке те прашаат што треба. Системите и онака не работат пола од времето. Плус и нема логика. Ако сакаш во чаир да родиш?
    Плус скрининзите се за бебе да видат како напредува и дали е се во ред со органи итн. На пораѓај им е битен притисок, скриен шеќер и која недела си.

Doktor F and Nela_21 like this.
  18. le.soleil

le.soleil Популарен член

Сметам дека при избор на клиника прв критериум треба да ти биде доктор а не пријатен мирис во ходници.

H.VAGA, Doktor F, Bibi_23 and 13 others like this.
  19. Alexandrite

Е да си жива и здрава. Многу ме нервира кога ќе ме прашаат каде ќе се пораѓаш. Не одам поради болницата, одам на работното место каде е вработен докторот што ќе ме пораѓа. Ништо, апсолутно ништо не ми значи, ни како изгледа болницата, ни симнување ѕвезди за да ме молзат за пари, туку само довербата која гинекологот си ја заработи кај мене.

fana, Blue moon, nevermet18 and 4 others like this.
  20. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Го делам мислењето со тебе. Најважно ми е да сум кај докторот во кој што имам доверба, а финесите после тоа се друга работа. Секако дека на секоја од нас ни годи мазење, пазење и супер услови ама примарно треба најважен да ти е докторот.

Alexandrite likes this.