Kako sme site tuka nekade so terminov pred veligden, neznam koj kade ke se poragja, ama ako ste GAK bogami ko sto nema da ima za praznicive ziv coek tesko nas
E ne utesi ja samo za toa se sekiram ama mi vikaat ne e mozno mora da ima lekari I bas im rekov denes sto ke pravime deka nerabotni denovi I oni mi vikaat pa 24 h rabotime ic da ne se sekiras ne ne ne se sekiram
Jas vo Cair kje se poragjam, drugarka mi vika leleee kako kolku malku doktori kje ima, pa i tie sto kje gi ima nervozni zatoa sto oni za praznik na rabota... i vikam fala bas me utesi jas se nadevav deka kje se porodam pred praznicive, ama nisto... Daj boze do cetvrtok da bide
Јас во Систина, ама мојов доктор од петок си го зема одморот таман да си спои Јас сакам тој да ме пораѓа, ама ќе видиме...а да ви кажам вака сега лежам и си викам ако ми рече утре, задутре, уффф, ме фаќа страв иако долго чекам, сакам ама пак имам голем страв.
По непишано правило поспонтано подобро се мине. Ајде девојки стискаме палци и да се олесните сите најлесно што може.
Да,сакам царски , ама сепак ќе одлучиме заедно со докторот .Не сум со Бојаџиев, кај Др.Ивановски сум, немам закажано, чекам тој да каже како е што е, едно е јас што сакам, друго е што и кога може Минатиот пат ми рече ќе си чекаме уште една -две недели, ќе видам денес како ќе биде.
I mojava ke si spojyva, taka mi kaza taka da molam boga bebe da poceka uste nekoj den..a nokeska bas si imav bolkicki nekolku pati koi me teraa na golema nuzda Uste malku idam na ctg i eden pregled pa ke vidam do kaj sum
Dobro utro Ti epten ranobudnik deneska... Mene ne da mi se spiese pred 10 min, ama stanav do wc, piev voda i se rasoniv.. kje probam da dremnam uste malku zatoa sto kasno zaspav.. Denes kje me druzi sestra mi doma, sama nikako ne sedam denovive, zbesnuvam inace
Of sto ubavo, ajde bebuska kje si ja vidis, kje si ja slusnes, so lesno pa pisi sto si napravila... Ako te zadrzat i ako te nema na forumov nie mekici kje poracuvame Inace te razbiram, jas ovaka ne spijam od sto znam deka denot mi e tuka vekje 40+4 sum, jas utre sum na CTG, doktorot t.e. mi rece na dva dena kontroli...
Девојки ве читам секој ден и гледам да видам дали денес ќе се частиме мекици, ама еве бебиња мудри уште не родени не командаат Кога они ќе сакаат тогаш А баш вчера зборував со една докторка околу тоа што ако се погодат празници и она вика нон стоп има доктори 24/7 така да нема што да се плашите За мене е уште рано ама еве за вас стискам палцииииии и чекаммммм мекицииииииМамички најхрабри
jas misлам ке чека велигден, или барем утре прво јајце да офарбаш како ке се вика, името одбрано е? Поспиј уште малку, спремај се за непреспани ноки ... а може чека викендот, да се стопли, да те заштеди на струја malku шала...
Женски, завршив со преглед, ниедна контракција на цтг, бебето поспано дека не каснав ништо сабајле.Се пожалив дека некако млитавко ми мртка, ме виде, доволно плодова вода, па се двоумеше дали утре да закажеме или по Велигден И сепак вика посигурно е по Велигден да биде полна 38.Тоа што мн.ми натежнува не е ништо, не е ни спуштено како што мислев Следно цтг во сабота..па преглед кај него во Вторник
Ваљда за мене е прашањево? Името ни е Тео или Теодор, јас сакам Теодор, а мм само Тео сака Вчера се зезаа викаа ако се роди денеска Блажо ке го крсиме хаха, а ако е за велигден Велко или Христијан ама јас си останувам на Тео, уште пред да го направиме со мм ние Тео си го крстивме, ако беше женско Теа хахаха иначе и мајка ми тоа вика, ова твое бебе чека да се стопли времето, сега знае дека е ладно па се топли во тебе
Se vrativ od ctg...dva prsta sum otvorena i omeknata malku dole.mi vika off neznam dali ke me docekas ona od utre si spojuva.i me napna bas.mi vika ako sakas denes ama vikam aj sto ke gi forsirame rabotite koga mu dojde togas.i vika ako izdrzam u vtornik sabajle da sum se nacrtala na klinika ako slucajno ispadne denovive da ja baram da mi sredi so doktori.inaku za praznikov ke si ima dr nee strasno. Uff neznam aj kazete so dva prsta kolku mozam da izdrzam?? Znam deka si e toa individualno a i kolku treba da si otvoren da te zadrzat???
Kako sto rece,se e individualno.Mene me zadrzaa so dva prsta otvorena.Otidov vo 22 h,vo 5-6 mi pocnaa prvite kontrakcii,vo 10.30 bev 7 otvorena,vo 11 bev na boks,vo 12.55 mi olesna ...Inaku mene me fati praznicen prodolzen vikend,i toa bas vo sabota vecerta otidov na lekar.Prv raboten den bese vtornik e sega,da tocno e ima dezurni lekari,megjutoa,...Generalno,ok,pominav ama za sekoj slucaj podgotvi nervi .Se poragjav na GAK.
Ајде со лесно, мила и се во најдобар ред кога и да се случи. Штом си отворена, кај тебе не се знае Ајде, чекаме мекици од тебе и @mariz Кај и да е, вие две сте на ред..... Ајде со лесно