На муабетот дека утрогестанот е дефицитарен, на кој му треба, во аптеката на Систина има и од 200 и од 100mg, барем вчера имаше и не спомнаа дека се куси со залихи.
Која трудница имаше исцедок по земање брис? Мислам од странство беше. Не се сеќавам, ама нека каже како ѝ е сега
Не се грижи не е страшно, јас имав во 4 ти месец со син ми кога бев бремена, траеше неколку часа и толку. Тоа од брисот, ништо страшно. Никаков проблем немав до крај на бременост.
Pa mozes da i pises lp i da ja prasas, vaka citajki te pomisliv deka ti imas iscedok, a tuka negde sme so nedelite, baska znaes deka tuka sme edno virtuelno semejstvo i bas se sozivuvame so sekoja situacija (barem jas)
Ама не ми текнува на името на членката, затоа пишав ако види да каже. Мислам дека не пишува често. Инаку, да, сите сме со ист трепет и желба, така што си ги делиме емоциите и молитвите.
Девојки пијам еутирокс за тироидна од 0.25 мг 3 пати во неделата така ми е терапијата од докторката и секој месец правам контрола и ми се менува терапијата денес испитав и тсх ми е 3.7 многу сум исплашена нешто да не ми се деси утре ќе одам кај докторката што ме води ама паничам ептем ми е страв некоја со слично искуство да ми пише добро би ми дошло.
Ne se sekiraj, ke ti zgolemat doza i ke se regulira. Jas pred bremenost piev 6 dena 50mg, 1 den 25mg A sega pijam sekoj den 50mg i na redovni kontroli e vo red, fala mu na Gospod.
Мене изгледа не можи да ми се погоди дозата прво пијав секој ден по 0.25 па после преку еден ден од 0.25 па после само три пати во неделата по 0.25 и сеа ми е 3.7 треба поголема терапија да примам или секој ден по 0.25 само се исплашив во меѓу време дан ми е десено нешто со тироидна нема играње многу е опасно.
Не се случува тоа така преку ноќ, не се секирај, исто така не ти е енормно висок ТСХ,сеуште си во референтните граници. Ќе пробаат со малку поголема доза и најверојатно за месец дена повторно ќе провериш. Битно е ФТ4 колку ти е
Генерално, се тежнее ФТ4 да е над половина од средната вредност, тебе ти е понизок и би требало да ти покачат терапија,сеуште не е алармантно