Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    820
    Фала ти многу ми олесна колку толку ептем е зезната оваа тироидна уште да те прашам ќе ме вратат на 0.25 секој ден да пијам или ќе ми покачи терапија од 0.5 според тебе.

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.867
    Допаѓања:
    77.340
    Не се грижи, не е страшно. Јас пред втората бременост бев со терапија и кога останав бремена некаде 2м бев проверив tsh 5+ ми беше. Ми појачаа доза и ми се регулираше, но на неколку пати проверка 3ипол ми беше.

На ija му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    820
    Мене без терапија најмногу ми беше 3.9 сеа со терапија пак ми се качи до 3.78 и затоа испаничив прво супер ми се намали ама изгледа мала доза примам само 3 пати во неделата од 0.25.

4. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    Па мислам првин ќе се проба со константна доза секој ден.
    Мене сега во бременоста ми покачија 50 па 75 наизменично преку еден ден, претходно бев 25 може една година, па покачија 50 и така

На ija му/ѝ се допаѓа ова.
  5. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    2.476
    Друштво кога почнавте се перење/пеглање на облеката за бебе? Ме плаши моментот дека е рано, и дека во комода само прашина ќе фака, а влегов во 9ти..

6. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Сега во 37ма почнав, до наредна недела се надевам ќе средам се. И мене за тоа ми беше, да не стојат долго време во плакар.

На VirgoStar и velesanka им се допаѓа ова.
  7. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Јас ги исправ и исушив во сушара. Нема да пеглам. Ги спакував во ќеса за вакумирање. Бебе кога ќе се роди само ќе отпакувам и ќе наместам во плакар.

На nevermet18 и velesanka им се допаѓа ова.
  8. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.968
    Допаѓања:
    12.278
    Децо, дали се плашите од овие мајмунски сипаници зараза што ли е...?
    Како се префаќа? Немам читано, не ни сакам да отворам, налет и зарази.
    Ама за бебево ми е страв само.
    Маж ми само ми вели а мори шо си исплашена, будалче. Ама како да не сум, само тоа на фб има.

9. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    2.476
    Нема да замирисаат во ќесата? Размислував и на таа варијанта ама ме плаши кога ќе ги отворам, да не треба се од ново..

10. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    2.476
    не читам вести откако влегов во 8ми, и поубаво ми е :D

На Sofi***¥ му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Па не верувам. Сепак не е долг период. Башка суви барут се, не би требало на нешто да замирисаат. Ти ако сакаш не ја затварај ќесата нека има провев, само да се заштитени да не фаќаат прашина.

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.193
    Допаѓања:
    111.363
    Е демек алиштата во плакар што не ги носите ги перете на 2 недели, или на бебе, 9ти мене и касно ми беше да спремам зошто во 9ти веќе имав бебе, така да јас да дојдам до 8ми и ќе исперам, испеглам се одма, да не изненади бебе ко бато пред да влеземе во 9ти. Јас планирам октомври да ги вадам од ќесите тие на бато, да распоредам, да видам што ми фали да докупам, да викнам фирма да ми исчистат душеци и гарнитура, да викнам мајка на помош за генералка почеток на декември и после да го прележам цел декември јер ми најави доктор дека сака да стигнеме бар до 37ма овој пат. Јас си планирам, па сега ќе видиме како ќе биде.

На Rtulka, Kate Rina 93, nevermet18 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.114
    22 терам. Ниту цервикс измериле ниту па некаква реакција за болкиве. Освен нормално е, друго не кажаа. Едвај се намоливме пост ковид барем хемоглобин да проверат, за друго не сакаа да чујат. Рекоа постелката многу ниско…и толку.
    @AngelOfArh Оти да не догураш до крај. И кај мене Алекс подрани па не е индикација дека и ова би било порано.
    Инаку јас она што порано перев пеглав, облека постелнини, ставав во вакуум кеси(невакумирани:rofl:) за “прашина” да не фаќа и дел по дел откачував од ту ду листа.

На velesanka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    36+ недела..
    Сега сум 38ма конечно денес завршив.
    Уште да спаковам торбица, и спремни сме ќе го чекаме денот :angel:
    "Закажано имам царски" :tmi:

На Rtulka, Cloverrrr, velesanka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.850
    Јас планирам во 36 кога ќе влезам да почнам со перење и пеглање, прво облеката, па потоа количка релаксатор постелнина се да си наместам и да покријам со тетри. Туку да ми слика некој тетра да видам како изгледа може? Не знам како се викат на германски, а тоа што го наоѓам тука не сум сигурна дали е тоа тоа

На velesanka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Со лесно

17. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Имаш обична тетра и тетра со апликација... пиши на интернет ќе ти излезат

Прикачени фајлови:

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @Anturium муслин пелена барај.

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.193
    Допаѓања:
    111.363
    Јас сум со уринарна инфекција хронична што не се лечи, башка има направено на бешиката леукоплакија која требаше да се оперира и не се среди на време и буквално е темпирана бомба кога пак ќе се активира и може да направи компликации, како што направи со Матео. Како причина за рано пукање водењак наведоа тоа, Ешерихија Коли и компликации од јака уринарна инфекција. Сега со ова сум 19та недела и се нема уште активирано, стерилна е урината, ама леуоплакијата не се лечи и само чека пад на имунитетот да се размножи бактеријата што се крие во тие лезии во бешиката. Така ми објаснија уролог, гинеколог и микробиолог, така пренесувам. Според нив инфекцијата која ја создава оваа гадинкава уствари е причината за прерано пукање на водењак и со оглед на тоа што ја немаме санирано состојбата ризикот од повторно да се случи исто постои. Исто ме предупреди доктор и дека овој пат ќе морам да одмарам повеќе во 8ми, а 9ти да си го лежам. Инаку за ниска постелка кај нас колку што сум информирана советуваат лежење, читни низ нетов. Цервикс во рана бременост се мери со абдоменално, сигурно при ехо провериле. Лошо кај вас е што нема приватно да одиш да провериш, не прават ехо како ќе ти текне, овде повеќето тераат бременост со дупли прегледи, на 2 недели, што исто не е нешто потребно, ама имаш опција.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.850
    Тие во боја со апликација може да се вријат на 90? Да си земам бели ако пуштаат боја другите