А јас пак си пијам и метил фолат од 1000 и пренатални и магнезиум директ со б и ц ќе се предозирам од б витамини од метил фолатот имам уште за денес незнам дали да го продолжам да го пијам петти месец сум а немам мутации т.е немам испитано докторот ми рече можам да го прекинам ама незнам што да правам.
Е ајде кога се спремав за инвитро докторот ми препорача метил фолат од 1000 и останав природно бремена и навикната со пијање на многу витамини си продолжив со пијање на метил фолатот ми беше шубе да не пијам само сеа немам повеќе и валда ќе ги прекинам.
Дали некоја зема во бременост матичен млеч со мед јас го јадам уште пред да останам бремена и продолжив во бременост мене многу ми помага и затоа го користам немам прашано доктор за карање сум ама ко ми е убо шо да правам.
Isto i jas pijam metil folat plus prenatalni Femibion. Od ova pakovanje imam uste okolu 20 tableti, da gi dopijam i planiram da gi prekinam.
400 микрограми фолна е доволна доза во бременост. Останатото се исфрла преку мокрача ако е вишок. Освен ако не е препорачано од доктор да се прима повеќе. И тоа фолната е битна за плодот само во прво тромесечие, дури е органогенезата. После тоа за нас ги пиеме повеќе витамините.
@Bibi_23 честитки. Ајде женичка да го завршиме петоков конечно Едвај чекам дома да одам едвај. Нешто ми се врти у глава благ ориз да јадам Иначе ке идам дома и ке лежам и сака некој филм да гледам. Или серија. Дајте препорака нешто ново и интересно.
Здраво мамички и идни мамички Јас пошто сум породена а сакам да проверам крвна слика и д димери на државно. Дали матичниот гинеколог може да ми даде упат? Значи без шифра за бременост, ќе платам колку што треба само упатот да ми биде за во државна лабараторија.
И јас од тоа се плашам ,јас сум 39+2 , јас од дома не искачам ама маж ми оди на работа , колку и да се пази човек неможе да се допази. Имаше ли нешто симптоми што правеше брз тест ? Не се секирај само нека виде се како што треба
Таа варијанта сакам да ја избегнам Ако од матичниов гинеколог сум потполно задоволна од општата целосна спротивност. Ептен терсене жена.
Исто и јас да ти кажам од дома не излагав и да излезев сама ќе свртам еден круг колку да се раздвижам и ќе се вратам дома ама маж ми оди на работа и преку него ме фати, ми се фати прво носот па почнав да кашлам и си викам леле еве од климава се преладив ама ај за секој случај по едем брз тест да направиме (а маж ми до тогаш без симптоми, јас барем со нос и кашлица) и излезе и кај двата позитивно .. и од после маж ми тт качи и не му беше добро а јас само со кашлица и затнат нос останав…
@pineapple93 и докторот денес ми вели пази се уште оваа недела, како да се пазам ко мм низ цела Македонија работи, мора да е сега на работа за да земе одмор ко ќе се породам. Јас само со мајка ми имам контакт и со домашните, а малиот оди надвор, оди на фудбал, оди допази се. Плус овие дена во сите институции што бев ни пациенти, ни доктори салам маски не носат.