Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.193
    Допаѓања:
    111.348
    Јас на свадба бев минатиот викенд, србите знаете колку сакаат да се бацуваат, 300 луѓе ко ништо сретнав и еве 1 недела помина и добра сум. Многу ми беше страв да не се заразам ама морав да одам, најблизок ми е после сестра ми, малтене брат ми е. Со лесно Ананасче, то имаш уште некој ден и можеш после и во Систина, мајка ми на 7миот ден негативна излезе, не се сеќирај. Ако не си праела пцр да чекаш тек нови 7 дена почекај уште некој ден и прави пак брз.

На pineapple93 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.274
    Допаѓања:
    4.939
    Јас денес се рашетав,син ми почна да спие сам во негова соба па мерак ми беше да му купам некои декорации,ама се изморив многу.кога дојдов дома скоро колабирав,и многу болки имам, половина,препони,како да ме клоца некој меѓу нозе, и бодежи имам во задникот,како во дебело црево имам бодежи.Се напив магнезиум и парацетамол,и еспумисан уште пред 2 саати и уште не поминува.Ме попушти минимално само.Се надевам дека ке помине,34+3 денес.И бебе само клоца,цел стомак ме боли.

3. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.511
    Допаѓања:
    2.626
    Цела бременост лежиме и затоа после ко раштрафени сме и јас малку ако чепнам низ дома и смак света.
    Ама после 36 та планирам да прашам се подраздвижувам бегај после царскиот од кревет нема да можам да станам. Лежи сега не мрдај ќе помине ❤️

На Alexandrite, jelo, Rtulka и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.583
    Допаѓања:
    8.600
    Темава ми е омилена :inlove:
    Боже колку ме фаќа носталгија за бременоста, уште не ми е верно дека се породив.
    За мене бременоста ми беше посебен период од животот, се чувствував посебно.
    Не дека само јас сум била бремена до сега, општо секоја трудница е посебна што е благословена(и што сака да биде мајка) да носи живо битие во неа.
    Имаше и болки и паники не викам не, ама не се жалам се се заборава, пак кога помислувам назад мислам на убаво искуство.
    Колку само ме разубави бебуш. Целата сјаев.
    Ех Ми недостигаат ехо прегледите, слушањето срценце, големина на плод (facepalm) ехее па мешето колку ми фали поточно ми фалат движењата и ударите во стомакот. :punch:
    Некогаш заборавам дека не сум веќе бремена па цревата кога ќе ми скркораат или ќе ме спецка стомакот велам бебето и после ми текнува дека еве го бебето до мене кога ќе ме погледне со своите очиња како да не го сакаш? :l:
    Мешковци уживајте во бременоста стварно е еден прекрасен период и искуство во животот.
    Ви посакувам на сите лесни пораѓаи и здрави и живи бебенца :f::l::l:

На Martka, pikabu5, VirgoStar и 41 други им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.193
    Допаѓања:
    111.348
    И мене денес ме болеше, пишав, се напив магнезиум, отспав и се смири.

Јас се движам, не смеам да се пожалам, со синко помалку движев, со ова одам и до работа пешки и таму на работа обавезно искачам на пауза вртам некој круг и се осеќам поподвижно.

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.918
    Ne se visoko DDimerite za tret trimestar na bremenost, cekaj negativen rezultat i odi si vo Sistina bez problem.

7. mb2408

mb2408 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    835
    Не се страшни д-димерите.
    Золва ми прележа корона пред една недела во 7месец од бременоста,после 6 ден нејзе и покажа негативен тест и си продолжи на работа да оди одма,така да не паничи повеќе витамини внесувај и ќе биде океј.
    Побрзо да минува.:hug:

8. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.274
    Допаѓања:
    4.939
    @Cloverrrr , @AngelOfArh јас цело време лежев сега оваа недела почнав да се раздвижувам,си викам више посигурна зона дека стигнав до 34 недела ама ич не можам,ја и онака имам стално болки и сум доста толерантна ама ова е премногу,како ке функционирам со бебе стварно незнам со оваа улеженост.Во 1 се вратив дома уште неможам да си дојдам на себе,ако станам до тоалет мислам дека ке се онесвестам, ми се затнуваат уши,малаксана сум скроз, и све ме боли,а и главата ми е матна.И времето се смени тоа ми влијае плус,на секоја промена ми се случуваат болки и кога не бев трудна а сега све е дуплирано,смачено ми е веќе од се,само да помине уште овој месец више.

На Cloverrrr и purple..m им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.193
    Допаѓања:
    111.348
    Ќе помине, како ти е името, лавица, ќе помине се. Ајде на крај си, се бројат деновите.

На macalavica и Cloverrrr им се допаѓа ова.
  10. simplegirll

simplegirll Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    250
    Skoro li bese pozitivna prv pat?

11. pineapple93

pineapple93 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2019
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    180

Иди си во Фармахем приватно испитај си ддимери јас денес платив 960ден

12. pineapple93

Се зачлени на:
    11 јули 2019
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    180
    @kristina.k @Srcka28 @AngelOfArh се пазиме колку можеме да се пазиме ама на крајта Господ да не чува сите :l:

Се чуствувам панично зошто ептен сум при крај, незнам кога може да почне пораѓајот, на гак немам никој да не ме забаталат таму сигурно ако тргне природно нема шанса ни епидурал да ми дадат ;( прва бременост ми е поима немам што ме чека, ми се плаче…
    од друга страна се плашам за бебчето втор пат веќе ковид еднаш на почеток еднаш на крај, дали ќе биде се во ред со него..

Оф ;( ајде секое лошо за добро е, мора да се случи и нешто убаво нели :l:

На Rtulka, kristina.k и Srcka28 им се допаѓа ова.
  13. pineapple93

Се зачлени на:
    11 јули 2019
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    180
    Не во јануари бев прв пат

14. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    2.801
    Потполно те разбирам во иста ситуација сум и јас , со тоа што до сега немам ниту еднаш прележано :(
    Инаку за бебчето да не се секираш , во неколку наврати ,од што бев преплашена цела бременост за тој ковид , се консултирав со гинеколози сите ми кажаа дека нема да има опасност по бебето доколку сум позитивна , ќе биде се во ред , само нервозиве и стресот не ни требаат на крај :(

На Rtulka, Alexandrite и pineapple93 им се допаѓа ова.
  15. ^Jasmine^

^Jasmine^ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    97
    Да, под шифра за постпартум проверка. Јас проверив пред една недела.

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.583
    Допаѓања:
    8.600
    Фала ти:)

17. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    734
    Те молам кажи ми за ваму треба да се јавам да си закажам или директно да отидам ? Ке идам приватно ми се гади више од трансфузиологија у државна.

18. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.197
    Допаѓања:
    2.262
    Женски а вие што сте околу 34-35 недела колку често имате бракстон хикс ? Мене денес мн често ми се стврднува така стомак ама болки не осеќам.. мн ретко така некоја менструална болка ама ептееен слаба. Приметив кога ќе се раздвижам по дома тогаш повеќе ги осеќам.

19. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    2.757
    Па дневно по неколку пати, без болки ама обично бебе ко мрде осекам стврднување. На 27авг ми закажаа за прво цтг.

На jelo му/ѝ се допаѓа ова.
  20. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    1.762
    Тоа со царскиот е само мит.:D
    Ти сакала или не ден после ќе те станат ќе ти извадат катетар и ќе мора сама да се движиш, за три дена ќе бидеш како нова, а 5ти ден нема да чустуваш никаква болка.
    Да и мајка ми пред 36 години кога ме породила со царски еден месец не можела да оди зошто стомакот и е шиен како гоблен.
    Сега е поинаку и полесно се поминува. Без страв..

На Rtulka, Perla*, Cloverrrr и 1 друга личност им се допаѓа ова.