Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.547
    Јас цела недела бев два прста отворена, со три ме примија. Инаку и мене докторката ми понуди да ме пораѓа во одреден ден, но сакав спонтано и тоа излезе по два дена од понудениот термин.

Со лесно да поминете сите мајки :)

На Sky-butterfly, makedonkamak, espana и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Individualno jas mislam moze da pocne nabrzo, a moze i da izdrzis do vtronik :) ti vidi kako osekash i dali pocnuvash nekoi kontrakcii pojaki da cuvstvuvash, ako da idi si odma kaj doktorkata sto sakash da te porodi i ne e pa i tolku strasno ako treba i nekoja provokacija da se stavi, barem i jas taka mislam.....kolku ima slucaevi koga se nadminuva termin, pa se stavaat na provokacii, a ka nekoi pa ne ni deluvaat.....kako sto cuvstvuvash taka...
    vo sekoj slucaj so lesno neka ti e milicka da ne izraduvash so prekrasni vesti i nemoj da se grizis gospod e so nas i vaka ili taka bebceto ke izleze...:inlove::inlove::inlove:
    i jas osekam ke bide kaj mene denovive....prst ipol sum otvorena i osekam na razlicni intervali slabi kontrakcii, ke vidime utre sto ke pokaze ctg. a vodenjakot uste si e vo red..... pa ako treba da me zadrzat neka pravat kako mislat i neka ubrzuvaat ako treba....sto treba ke izdrzam valjda :)

Последна измена: 8 април 2015
    На espana и mami blue им се допаѓа ова.
  3. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Rabotata e sto doktorkava spoi i se vrakja na rabota vo vtornik.no neli boze moj ako dojde da se poragam nema da ja cekam..znam za provokacii so prvoto mi pukna vodenhak so eden prst otvorena ni bolki ni butur pa bev so provokacija i epiduralba.ova e sega drugo ..bolkicki si imam od vreme na vreme, sega i psiha me bie tska da pametot samo tamo mi e deka i ona sama mi rece koj znae dal ke ja docekam
    Kako i da e ke sledam pa so gospod napred se ok da bide.koga tesilo togas ke si iskoci

На Ivanushkaa и Kiflicka05 им се допаѓа ова.
  4. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Правев прва проверка на крвната слика одкако сум бремена. Имам ниско ниво на глукоза во крвта, а си јадам благичко нормално, не сум за жалење. 8) Постарите мешиња имаат ли некакво искуство со ова?

5. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Ве читам и се чудам, зашто мене гинекологов не ме гледа дали сум отворена....само цтг, и абдоминално ехо....

6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.005
    Допаѓања:
    327.969
    И мене не ме гледале никогаш.Се зависи од докторот и начинот на кој он работи .

На N.Kety, espana и Kiflicka05 им се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.657
    Допаѓања:
    76.928
    Pa mene do sega ne me imaat zirnato dole :D moze i da sum otvorena a da neznam... Zatoa sto si imam dosta golem iscedok, valjda bi trebalo sega ovaa nedela da me zirnat vaginalno...

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.657
    Допаѓања:
    76.928
    Da se nadevame deka za praznicive ubavi kje bide, vekje ne odam protiv bebus, dzabe tehnikite od vcera ne mi uspeaa :D resil on koga saka da iskaca... :) Fala inace :*

На makedonkamak, espana и Ivanushkaa им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.657
    Допаѓања:
    76.928
    Da se pofalam za moite novi strii koi mi iskocija preku nokj i toa levo i desno od papokot i mi odat nagore, ova bebe moe nema zal za mama :( ako posedi uste malku do gore kje mi otidat striive, posle ne samo vo bebe kategorija, kje se prefrlam i vo sekoja kategorija kaj sto ima predlozi i iskustva za spas od strii :D

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.657
    Допаѓања:
    76.928
    Samo jas edinstvena nisto ne osekjam... A znam devojce sto vo 42ra nedela i stavija dve provokacii, ni se otvori, ni bolki osekjala a ctg-to pokazuvalo kontrakcii i sepak carski rez i napravile, osekjam deka kje zavrsam i jas kako nea... Kje si eksperimentiraat so provokacii na mene, pa ako ne bide carski :/ Abe 300 misli vo glavava imam... Kuznae sto kje bide na kraj, nekako uste ne mi se veruva deka ne se porodiv uste -.- a mi bese kazano deka i porano kje se porodam i toa od dve doktorki...

На espana и Ivanushkaa им се допаѓа ова.
  11. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Denes koga bev na ctg pak ja vidov istata devojka sto e so nadminat termin i mi tekna na tebe:)
    Uste sirota ne se olesnila..
    Vie dodeka isprobuvate tehniki za pbrzo da se otvorite jas sum legnala i miruvam demek da go docekam vtornik:D

На katce patce, makedonkamak, Sky-butterfly и 2 други им се допаѓа ова.
  12. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    A i nekako datata mi se svigja..14.04.. prvata kerkicka mi e na 19.04:)

На makedonkamak, Sky-butterfly, espana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.547
    Хахахаха ве читам и се потсетив мене кога ми дојде денот... И јас како вас бев во исчекување и секој втор -трет ден одев на цтг. Секој ден мислев дека тој е денот. И кога се разбудив едно сабајле почнаа болките и му кажав на мм и тој вика ајде спремај се, одиме. Јас кога запнав: не бе не е ништо, нема да биде денеска...не бе седи дома џабе ќе одиме. Не сакав да отидам, а за три саати се породив истиот ден. 

На katce patce, Sky-butterfly, espana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Ostajse ja na momenti si se ohrabruvam, na momenti me fakaat paniki, filmovi....osekam deka ke mi uklucat provokacii, e sega sto ako ne se dootvoram :/ carski ne mi bega....ama ajde se nadevame deka kako i da treba da bide deka ke bideme vo race na doktori koi se strucni i ke odlucat se sto e najdobro....duri si mislam lele ke si go vidam uste malku bebenceto i probuvam da zamislam kakvo cuvstvo ke imam, ama sigirno e deka nemozam da go dolovam dur ne vidam :D mariz koga si pak na ctg?

15. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Mene dva pati do sega me vide, poslednive dva pregledi , taka praktikuva pri kraj koga si i da vidi grloto dali e omeknato, a ne deka ke predvidi tocno, poso mislam deka naednash se menuvaat rabotite , vo eden den sto se vika....nishto ne se znae....a inaku baagi me bolese vtoriov pat koga pregleduvashe...:(

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.657
    Допаѓања:
    76.928
    Jas utre sum, doktorot vo ponedelnikot mi rece, dojdi na kontrola za dva dena i zatoa odam utre, a posle dali na eden den kje me vrakjaat neznam, vrska nemam kako odi toa so plodovata voda, on mi pokaza vo Pon.. rece eve imas uste vodicka (valjda vodicka mu znaci malku vodicka) :D baska bebus e golem, nemoze ni da se vidi ubavo na eho... Del od race, del od nodze, del od glava :D se taka posebno samo haha

На espana и Ivanushkaa им се допаѓа ова.
  17. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    И јас провервав сега според благо колку јадам мислев шеќераш ке ме најдат а то на долна граница.Сега ко ги гледаше не реце ништо лошо е ако е покачено.
    Хемглобинот ми е низок мене шо да јадам за него?

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Кај мене е 3,4 гликозата, а и јас не сум за жалење за благо. Докторите не изреагираа никако, така да тоа е.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.005
    Допаѓања:
    327.969
    Жолчка,спанак,блитва,кајсија,слива,телешко,какао,цвекло и обавезно витамин ц за да го сврзе железото во крвта.

На SpangeBob и Едно Чупе им се допаѓа ова.
  20. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    Јас во претходните постови пишав ..јас јадам аронија.ја има по маркетите во замрзната форма.си вадам по една рака ја чекам да се одмрзне и јадам.пробај

На Едно Чупе му/ѝ се допаѓа ова.