Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    857
    Допаѓања:
    1.079
  2. simplegirll

simplegirll Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    252
    stom si veke 5 den izolacijata e 7 dena, ke izdrzi bebo za 2 dena, inaku jas bev negativna na 6 den veke. Site se plasime da ne se sluci ova ili ona, i jas isto nemam nikoj na gak ali eve tuka imase clenki koi se porodia vi kovid na gak i se zadovolni, lezi ovue dva dena i ne se plasi:hug:

3. Mart3

Mart3 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2019
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    157
    Zdravo mesinja, snosti imav na levata strana dolu nisko bolka, dali e mozno da bea bolkite lazni kontrakcii? I dali od laznite kontrakciida tece videnjakot i da se otvora matkata? Btw 25 nedela sum i paniki me fakjat :worried:

4. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    18.139
    Допаѓања:
    124.564
    Не. Тоа ти е мускулна болка од некој лигамент.
    Лажните контракции не предизвикуваат пукање на водењак ниту го кратат ниту го отвораат грлото на матката.

На Mart3 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mart3

Mart3 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2019
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    157
    Znaci nema potreba da se grizam, oti maticniot ne e na rabota denes, magnezium se napiv se nadevam da nemam bolki nisto

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  6. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    18.139
    Допаѓања:
    124.564
    Не, нема :)

На Mart3 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.311
    Допаѓања:
    4.959
    Добро утро, дефинитивно болките беа од умор вчера, денес е подобро, се диши.Денес не мрдам никаде,ептен се опуштев,вчера до 3.00 ноќеска неможев да заспијам од болка.

На Alexandrite, Kate Rina 93, Bebulleee и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    53.448
    Мене само ми се лежи и одмара, едвај го средивме плакарот за бебе, па не ги пеглав алиштата, само ги наредив.. сега криво ми е, требаше да испеглам, а ме мрзи пак од почеток све..
    Ја средувам и торбицата, и таа 3,4 дена на рати ја полнам и уште не сум готова.
    Со ова бебе како сум опуштена, изгледа голо без облека ќе си го носам дома:rofl:
    За првото уште во 7ми имав спремно све.
    Ај битно купив памперс кан бебе,фана што ми го препорача:D

Стврднувања, болки долу ниско во стомакот, бебе гура надолу.. сето ова се случува често, ама веќе опуштена сум.
    Мислам опасност нема, кога ќе реши нека излегува. Само да почека ако сака да влезам во 36та недела:D
    Денес 33+0

На Martka, ivance.., oblace1 и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.228
    Допаѓања:
    40.615
    Арна сум јас. Почнав малку повеќе да се раздвижувам иако брзо снемувам сила. Вчера 3 саати со малиов пред зфрада седев да игра. Сабајлево фатив мои алишта да потсресам. Пларарите ќе му проодеа и ништи не можев да си најдам. 2 саати што правев вади стави се преморив:drunk:
    Од втроник се враќам на работа, една недела, па на одмор ќе се оди(poolparty).

Туку друга мака:worried:. Од вчера на внатрешната страна на бутовите ми се појавија како ситни брунчиња (како кога че се наежи кожата се на допир), и почнува да ме чеша. Не сум се потела ниту ми се тријат за да ми се изиритира ниту сум пробувала неперена гардероба. Што може да е и како да третирам, што да мачкам :(

10. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.311
    Допаѓања:
    4.959
    @Kate Rina 93 јас баш ништо не сум спремила за бебе,купив еднаш 3 бодиња од Џамбо и чорапчиња и едно комплетче од ваикики и тие си седат нови уште.Ни памперс ни козметика,ни торба спремна,ниту пак облека за излегување. Од синко бебешки алишта ништо немам извадено да проверам да преперам,си дремам така све викам има време.И дома ништо не ми организирано за бебе,ниту испланирано кое каде ке го ставам.Кога ве читам дека сте скоро све спремни се прашувам што ми е мене.

На ivance.., velesanka, Kate Rina 93 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.311
    Допаѓања:
    4.959
    Дали некој знае во Понеделник кои доктори се на Гак?Ана Данева или Даниела Јованова треба да ги барам по препорака од матичната.

12. TheBluePhoenix

TheBluePhoenix Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2021
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    252
    Не си сама. И јас немам уште ништо спремно а 36та недела сум. Кога читам дека се имаат спремно од 32/33та недела се чувствувам неодговорно (facepalm)
    Не знам дали имам доволно алиштиња земано, кога да почнам да перам, ептен сум си изгубена :?:

На velesanka и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.829
    Допаѓања:
    114.814
    Јас со оглед на тоа што синко ме изненади во 35та, богами овој пат планирам многу порано да се спремам. Кај ме изненади, кај неспремна, уште и некои работи недокупени, па мораше да купуваат золва и свекрва и нормално не ми беше по вкус, е со ова веќе почнав тук там. Си земав торбица, ќе си земам следно за вадење од болница, имам едно на ум како скафандерче меко плетено за да не го покривам со ќебиња и тетри дезенирани, со синко не земав имав од сестра ми, со ова сакам неколку да земам. Друго не планирам да купам, имам се од бато, греота е да купувам облека. Е на крај таму ќе земам некое шишенце, цуце, играче, такви работи и пелени, за мене што треба и толку. Ама од бато работите мислам да ги вадам уште од октомври месец, да селектирам па полека полека да перам. Да видиме, може ќе фали нешто.

На ALISA0000, macalavica и mal.ecka им се допаѓа ова.
  14. pineapple93

pineapple93 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2019
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    181
    Добра сум @Joraa фала ти :l: се трудам повеќе да лежам да не се движам многу барем уште два дена ако успеам, ама еве бебе почнува да се движи повеќе, колкови болат, навечер секој саат се будам..

15. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Ако почнеш да гледаш што си купила, а што немаш, глава ќе те здоболе. Легендата вели дека некогаш некоја мајка била задоволна со бројот на купени облеки за бебе. Истата легенда вели, дека некогаш некоја мајка била целосно спремна за доаѓањето на бебето.
    Јас пишав дека го наполнив плакарот, и не знам како завршив во продавница и излегов со полна кеса. Ниту ми требаше нешто од тоа, ниту ќе го искористам. Ќе треба секој ден да му менувам облека, за да се искористи се што е од 0 до 3.
    Она што сакав да кажам, не биди како мене:)

На ALISA0000, TheBluePhoenix и velesanka им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.829
    Допаѓања:
    114.814
    О биди среќна ако еднаш дневно смениш облека, на почеток менував по 3 до 4 пати на ден шоихозни и бодиња. Бљуцкаат, протекува пелена, млеко потекло, плукнало млеко... а тек па кога ќе почнат да какаат ко да се десило експлозија, до врат ушлакани... А и од мерак, се ќе искористиш.

На ALISA0000, Erika.greeneyes, Kate Rina 93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.929
    Допаѓања:
    7.823
    Ана Данева понеделник и четврток мислам.

На ALISA0000 и macalavica им се допаѓа ова.
  18. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    53.448
    Јас од ќере облеката ја спремив. Сега бев докупив уште 3 пара шпихозни, 5 бодиња и едно комплетче дводелно од ваикики портокалево со тиркиз ,тоа најасално ми беше некако ,ќе го спремам за излегување од болница.
    Ова даде не го изнесувам во розе боја:D
    Деновиве да се наканам да пеглам.
    Не можам да чекам 9ти.. второ ми е, плус сум цело време со некои болки, да не реши да излегува порано, маж доволно ќере што ќе ја чува, уште да трча по облека за нас.. голи ќе останеме:D

На mal.ecka и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  19. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.665
    Допаѓања:
    2.482
    Јас освен козметика се купив уште во 6ти, само уште да се испере, испегла.. :worried:

На ALISA0000 и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  20. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.561
    Допаѓања:
    38.814
    Јас сум најнеодговорна изгледа :D таман решив да перам, врни неколку дена, а немам сушара.
    Мм и генералка пак треба да прави дури сме на болница, со ова мече со долго влакно што го имаме и секој ден чистење е малку. :D
    Ќе средам од утре се во 3-4 дена се надевам. За таму не спремам ништо, даваат се, друго ќе се купува како што има потреба.
    За малиот милион работи неискористени имав, сега решив така да купуваме по потреба.

На mal.ecka, ALISA0000, Bebulleee и 2 други им се допаѓа ова.