Женски ми донесе сестра ми фера фолик 500 од Грција, упатството е на грчки цело. По едно на ден ли пиевте или две. Во петокот на трансфузија ми направија и крвна слика, хемоглобинот ми е 100, железо таму не проверуваат, треба дополнително да проверам, ама претпоставувам паднато ми е, а пијам хемовит плус, ама слабо нешто ми помага. Сакам да сменам со овие да пробам.
Ти тотхема ампули треба да пиеш. Тие се најјаки за железо, а мораш да имаш добра крвна слика оти си со близначиња (ако не се лажам)
Edno prasanje.. Pred tri nedelji imav gnojna angina,piev antibiotik ama sega imam problem so slajmovi vo grlo,nikako da isfrlam,a me izmoruvaat koga ke se zaglavi nitu mozam da jadam nitu da piam dodeka nekako se trgne malku.. Da li nekoja imala ist problem i kako go resila? Inaku ja su vo 35+1 nedeli
Да да, со близнаци сум, за два дена 18та недела. Утре сум кај матичен, да видам што ќе каже и он. Мислев зошто е рано да пробувам вака со апчиња, тие ампулите гадни за пиење биле, ама ако се подобри ќе ги земам.
Мене наеднаш ко ми потече така бев 4+6. Мене ми протече светло кафеаво помешано со бело и одма отидов на преглед, ме виде со спекулум мислам, виде дека помешано со розе има внатрешно исцедок. И мене ми даде дабростон да пијам. Земи утре да пиеш. Сега како ти е?
Со што би исчистиле кадичка за бебе од бигор? Дали полирапид смеам, или стандард оцет и сода? Второво некако не чисти баш.
@elenaklasik @fana и пишав на докторката, рече без преглед не можам да ти дадам Дабростон. Ме прати на дежурен да ме прегледаат, ќе одам за кратко. Моментално немам ништо, само еднаш беше ептен бледо розе. Минатата бременост имав од 7ма недела кафеаво беше повеќњ и ставав вагинално Утрогестан до 12та. Не знам зошто сум извадена од памет сега, баш пред да тргнам на одмор мораше ли вака..
За редовно чистење/ одржување, јас сум задоволна, не смрди цело купатило како останатите. За тврдокорен каменац не знам
Здраво, мило ми е што конечно ни се придружи тука со лесно да си ја износиш бременоста. Утрогестанот е подобра опција од Добростон,ама мој совет ти е да одиш на лекар ,да видат која е причината за таков исцедок и да те боцнат плус прогестерон депо ако треба.Лежи мирувај, види со д-р дали воопшто да одиш на одмор, долго возење,вибрации не се баш пожелни во прв триместак особено не со исцедок бар мене така ме советуваа.
Леле @Bella_Stella мноогу ама многу ме израдува Оддамна те читам и знам што се доживеа, искрено од срце ти посакувам овој пат да си ја износиш до крај, со леснотија и убавини да ти мине цела бременост. За исцедокот немам совет да ти дадам, оди на дежурен и пиши кога ќе завршиш, те мислам. Биди мирна, ќе биде се во ред
@Bella_Stella ти посакувам лесна бременост и до крај да си ја износиш. Јас имам една мисла па ајде да пишам прочитав на интернет и сега ме јаде внатрешно.Цервикс ми измерија 3цм и докторката рече дека е добро, не е добро да биде под 2.5. Ама причитав дека во оваа недела 16та треба да биде од 3.5 до 4цм. И не ми нагласи дали да одмарам а контрола имам за 5 недели кога ќе биде и вториот скрининг. Кажа дека грлото во ред затворено е и за постелката дека е во ред а на кој ѕид е и дали е ниско не кажа. Бев закажана за кај др Таше а ме гледаше неговата снаа која работе со него заедно. Вторник ќе одам кај матичен и таму да си прашам.Дај боже интернетот без потреба да ми направи паника.
@Bella_Stella јас пред 2 недели на почеток на 5та недела имав кафеав исцедок неколку дена со тоа што ми протече и розево само еднаш во тие неколку дена. Од тогаш почнаа да ме боцкаат прогестерон депо еднаш неделно и пијам дабростон 3 пати на ден.
Мене од 14 недела исто ми беше 3цм во 16та ми ставија серклаж и мирувам цела бременост,побарај второ мислење.