И овде е есен, а ќе имам есенско бебе и времето ми кажува колку сум блиско до пораѓај Скринингот јас го правев во 29+6. Подобро закажи околу 20ти таман пред свадба и одмор, после мирна да си
А и не ви пишав сабајле колку ми фалат цигарите. Аиии... Мислев кога ке ги оставам ке се навикнам и толку ке биде ама не...едвај чекам да си пушам пак , го замисшљам денот коа после раѓање ке го пијам првото кафе и ке испушам две три цигари со него
Колку време е најдобро да помине, после испиен антибиотик, да се повторат брисевите и уринокултурата, за да има точен резултат?
Јас палам по една на 6-7 дена може и повеќе, зависи кога ќе ме фати мерак. И предходно не бев некој пушач, ама сеа па ептен ретко. Ме нервира, сестрата во мајчината книшка ми пиша дека пушам 3 цигари на ден, а јас и кажав дека толку пушев пред да забременам.
Јас земам по два три дима на неколку дена од некој пушач што ке ми се најде ....иначе не се замарај за книшката...битно да сте добри со бебето. Јас сум пишана пушач зашто на почеток пушев ама тоа е ...
И јас сакам есен. Мирисот убав, дожде ѕвонливо, мераци. Ми се прави ајвар во село, да го земам и малиов со братучедите да се изнаиграат. Мирис на пченки печени, тиква печена со коричка, костени варени, чајче и какао топличко. Ме потсетува на дом и топли чорапчиња, ќебенце и филмче. Зима да не почнам да кажувам колку ми е мила. Сѐ е некако позабавено, попријатно кога времето е постудено. Напротив, лето цело жештини и нервози. Смени си го ти, шо се замараш. Земи коректор и поправи си.
Јас без енергија овие два дена.. 2 чекори правам мислиш маратон сум трчала.. едвај средувам по дома Да земам денес упат, да видам како ми е железото. Вие околу 34та недела како сте со енергија? Па и со јадењево мака, ептен апетит имам, се најадувам, после лошо ми е, не можам да дишам,а што да правам кога многу ми се јаде.. Жалопојки постов
Zdravo na site, mi treba pomos/mislenje. Momentalno sum 33 ned i nekolku dena Imam vodest iscedok. Sega se zagriziv da ne e plodova voda, pa pocnav da citam Po interent Sto da pravam. Sega sovetite na net se da pojdam da mi napravat lenta test za plodova voda. Prasanjeto e kade mozam da go napravam toa. Dali da odam na klinika, Ili mozebi mi e popametno na privatno nekade. Dali moze da se kupi toj test vo apteka ? Fala odnapred
Како ти тече? Цело време имаш? Дека имам и јас ,од време на време потекува,јас осеќам кога ќе потече.. го прашував баш докторот кога бев на преглед, прво ме видр на ехо, рече има плодова вода, нормално е повеќе да имаме исцедок ова тромесечие рече.
Jaс есенва и зимава ги чекам за костени варени, ако ви кажам дека кризирам веќе за костени нема да ми верувате. Минатата година бев претежно на диета и костени по 4-5 јадев, а ние ги имаме дома со тони, маж ми ги продава и многу ги јадеме, така да за нас костен е секојдневие во зима и едвај чекам да им дојде сезона. За друго не, ама за костен варен, и зима ќе засакам. Е од годинава ќе ја засакам и због заради бејбисито. Јас вчера чистев генералка, да ви кажам искрено денес ко раштрафена одам, едвај се движам, а вчера имав и грчеви во мускули. Му реков на маж и официјално му предавам чистење на него, доста е што ќе готвам. Иста сум и со апетитот.
E pa vcera porucek nemav skoro ic, ama pa deneska od sabajle na tri pati primetiv. Vo odnos na kolicinata, bi opisala kako mokra damka so diametar od 3-4 cm na gakite. Imam plus i malce zolt iscedok koj e koncenriran na sredinata na damkata. Nema miris.
Мислам нема место за паника, оди на ехо ако ти оди на памет. Јас имам исцедок, баш она гаќите моокри, само мењавам гаќи..
И јас сум тие недели и постојано ми се влажни гаќите, некогаш многу некогаш помалку. Ја прашав докторката рече нормално било, зголемен исцедок може сега до крај да имаме
Имате костен во двор дома или негде во село? Ако се убави големки или и помали ама баш вкусни, дај да ти купам.
Што ти требаше да ги спомнеш, кај да барам сеа Има и во двор дрвца инаку, ама се поситни од тие планинските. Ако не грешам, собирате кај мене в комшии, над Лешок, Брезно?
Убаво е Брезно многу Прати го маже и накај Варвара, премногу има костени Инаку низ град да, не би го бивало секако, ама вака низ селава да
Со лесно мила Мислам дека дабростонот го даваат при вакви состојби ама види со докторот. Јас минатиот пат примав дабростон до 16 недела превентивно а сега утрогестан 200
Јас планирав да го корегирам со коректор, ама па си реков да не не користат такво нешто па ќе ми речат што си менувала сама..