Dobro vi utro..ubav den denes.jas nokeska ic ne sum spiena.preokupirana vo mislite, polozba ne mozam da najdam a sabajlevo si imav i mal gust iscedok zoltenikav nakaj bledo kafen i uste povekje se preokupirav Izgleda se blizi denov. A bolki si nemam, ova izgleda se otvaram jas bez bolki..neznam sto da pravam dali popladne da odam u drzavna ili utre ili da si cekam uff pojma nemam
Добар ден, за мн.години да ни е денов да сме живи ,здрави! Јас вчера бев на гости, кога се вративме, страшна промена, наеднаш цела отеков, едвај стигнав до кола.Станав сабајле ,како да имам плус 100кг на мене.А сега ме боли кичма, ме стега, ме пушта, а и имам грчеви во стомаков!Вчера на цтг немаше ништо, незнам зашто имам вакви болки...
Eve me i mene bev na CTG i nema ni edna kontrakcija, deneska sum 40+5... Kje me cekaat uste 5 dena i posle so provokacii. Me vidoa i vaginalno ne sum ic otvorena, malku me rascepka dole kao bozem da me podrasirel... Vekje izgubiv nadez deka kje bide priroden poragjaj :/
Јас бев ист случај... Па во 42 недела со провокации...ни тоа не помогна, па бидна царски . Потоа со докторот се смеевме - среќа што сме се одлучиле за царски, бидејки бебуш беше 4+ кг
Што и да јадеш од ова што ти наброја Јои,саат два пред тоа и после тоа не пиј кае и не консумирај млечни производи.И спанаќот јади го без млечен производ оти нема ефект. Исто за хемоглобинот е убаво и какаото.
Mariz kolku go nadnosi,mislsm ne e mnogu,za tamu neznam,ovde 10 dena sekogas cekaat posle termin,no neznaci deka nema da e prirodno,eve ovde prijatelki sto nsdnosia dve nedeli,imaa priroden poragaj,no sigurno si zavisi od poveke faktori toa.
@mariz ne gubi nadez srcka,sin mi se rodi 4kg i 100 grama a osmiot den posle termin se rodi. nikogas ne se znae dali ke e carski ili prirodno i kaj mmene priprodno prirodno vo posleden moment sin mi izmrdal glavceto i koga vide doktorot vika off ke mora carski, mm za malku ke se onesvestese ahaha oti e protiv carski i mi vika doktorot mlada si ke probame da go svrtime pa so carsavi i masazi uspeaa da mu ja svrtat glavata i prirodno se porodiv. ne misli i ne panici mnogu,na kraj ke ispadne kako ni na kraj pamet mislis deka ke e taka da relax.
Majki jas se rasetav do Vero i sega koga dojdov vo vece sto da vidam... Ligava crvena krv??? Od pregledot mi e ili? Neznam dali da se vrakjam do Cair, nemam bolki sega za sega nikakvi...
Pa so eden prst samo, zatoa sto ne sum ic otvorena... Legnav da odmoram pa kje vidime dali mu teknalo na bebus ili pak od sto me cepna ovoj zatoa sto posle odnosi so mm pa nemam nisto...
i jas toa pomisliv, a dali posle pagjanje na cepot seuste se krvari? Zirnav pred 20 min imav samo svetlooo epten malku rozevko, a prviot pat bese bas ligava crvena krv... Sega cekam pa kaj kje zirnam za nekoe vreme
Од паѓањето на чепот до раѓањето може да поминат и неколку дена. Само смирено сега и одмарај, ке ти треба сила. Не паничи џабе, се додека не добиеш болки лежи и уживај.
Не,јас не крварев.Кај мене почнаа слаби болки па чепот па неколку часа беше мирно.Тек во текот на нокта фатиа големите контракции . Денес читав дека лугето родени на овој празник ги пратело голема срека и берикет на секое поле
Odam do vece, gledam krv i si se nasmeav... A kaj tetka mu na mm sum, da ne sedam sama doma denovive iskacam od vece i kazuvam i takva me gleda vidi ja vika se smee, neli ti e strav??? jas takva neee bee jas edvaj cekam me bolat preponi samo i gore kaj rebrata stomakot, ama ne se brzam za vo bolnica, kje si cekam bolki ako voopsto e krvarenjevo znak za bebus
Seuste nemam bolki, osven sto edvaj odam preponite me bolat i malku nad preponite.. crvena krv vekje nemam, no mi se proceduva ligavo kafeavko. Doktorov bas mi pomogna ama takov mi brcna i vika cekaj da ti potpomognam haha i mi rece da si imame odnosi so mm... Moze i posle krvarenjevo kje saka mm