Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    Јас сум кај истата… Пред три месеци ме извади од памет, ми вика цервиксот ти е 2 см ама ништо страшно ќе се качи сега плодот погоре. Леле јас доаѓање дома и читање по нет во депресија паднав, триста филмови си направив дека и со мало дете сум. Одма му се јавив на Димитров во Ремедика да ме види и човеков мери 3,90см и ми вика на таа матичната да и кажеш да си купи наочари ако нема :o

На Rtulka и Ena0310 им се допаѓа ова.
  2. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    Исти муабет и кај мене…Синко ми е 14 месеци и коментарите од страна се леле ти ептен си побрзала… ауу ич не ти се чекало (facepalm) Ахх да се планираа така дечиња моите во школо ќе тргнеа до сега :doh: Како и да е не треба многу да се замараме;) Сепак ова ни се моменти за уживање:wasntme:

На elenaklasik, ivance.. и Doktor F им се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.144
    Допаѓања:
    111.139
    Мене ми почнаа болките во колковите, не знам дали е од што се оптеретив вчера или од што влегов веќе готово во 20та, ама сум ко раштрафена, готово мислам ќе останам во една позиција некогаш. Уште се занесувам дека не сум трудна, па така се веднам, дигам, се престигнувам, се поткачувам... ама кај и да е ќе ми дојде паметот кога ќе останам во некоја таква шкљ поза. И болките во препони се интензивираа, еве сеа така ме укочи, мислам дека нож некој ми збрца во интима. Бебе се дигна горе па, не е веќе ниско сега баш кај папокот го осеќам. Прееска икаше изгледа осеќав некои пулсирања, интересно беше, со синко дека не знаев што е тоа и дури откако озбилно ми мрдаше стомак во интервали сфатив дека ика. Дали дека шетав малку, го успав никаде го нема, мирен бајче. Добра ноќ мешиња!

На Rtulka, mb2408 и mace89 им се допаѓа ова.
  4. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Може само те нервираат луѓето од кои доаѓа муабетот па така реагираш :D
    Пример татко ми кога им кажавме дека сум трудна, супер среќни се, после кога ми јавија за пол на видео повик им кажуваме женско (а и сестра ми има женско) као суперрр јессс мајка ми вика и сестра ми почна да го зеза кај ние женски, па и внуките и сите се смеевме :rofl: Тоа ни беше онака баш пресмешно, а тој се лути кутриот, демек јас сум радосен вие мајтап си играте...
    Не се замарај кој што ке каже, и машко и женско е голем благослов, само да се живи и здрави...
    Ако било машко зошто машко, женско зошто женско, не можеш на сите да угодиш, така да уживај си :inlove:

На Rtulka, Perla* и elenaklasik им се допаѓа ова.
  5. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    731
    Фала богу, и ја мислам дека она е у грешка. Во Ремедика ми го мереа пред 10 дена 3.04 . И од тогаш сум со лежење, ама имам и фанелинг и некаква внатрешна инфекција па се исплашив од тоа да не ми се доскрстило. Ке си идам пак во Ремедика во среда. Од шо не ми се чекаше отидов кај Снеже да не ми е на мисла и бетер си направив,поарно ич да не идев.

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Алек***

Алек*** Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    2.493
    Да си ја смениш Снежана најдобронамерно. Само може од памет да те извади, и да лупне некоја дијагноза од ракав.

На Ena0310 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Пиеше ли нешто за инфекцијата? Не е многу, за еден ден штом ќе одиш во Ремедика, таму ќе си на сигурно.

8. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    По муабетов само богатите нека имаат деца, јер нели треба у луксуз да живеат(facepalm)
    Е за ова стварно би се изнервирала...
    Мислам дека парите не се мерило за колку деца да се има, има милион примери за тоа, од луѓе екстра богати какви деца испаднале и обратно.
    Ако јас мислам дека можам да го изгледам тоа дете и да му приуштам тоа што сметам дека треба, нема друг зошто да ми води сметка за моите финансии.
    Од друга страна не оправдувам ни 5 деца а да трпат за основни работи, ама тоа е веќе одење во крајност.
    Арно си се воздржала и си останала културна :D

На Rtulka, mace89, Alexandrite и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Во авто мора бебето да е во транспортер или ако заплаче може во раце да се земе?

На Mari-Li му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.470
    Допаѓања:
    5.825
    најбезбедно е во транспортер

На Tiny Love и Freckles. им се допаѓа ова.
  11. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    731
    Пиев сумамед. Ја прашав Снежана за инфекцијата дали се гледа нешто и дали е исчистено ми го игнорираше прашањето , во државна исто не кажаа ништо да инфекцијата.Инаку тоа е внатрешна инфекција што не ја покажува на брисеви ама Петрова во Ремедика ја виде на ехо.

На Beatris му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    731
    Касно е сега да ја мењам, ама кај неа више само за документите што ми требаа за боледување, ќе си идам на прегледи на приватно и тоа е.

На Алек*** му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mb2408

mb2408 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    835
    Баш,во право си..
    Можеби немам за да се расфрлам и да живеам луксузно ама основни работи можам да си дозволам и да купам и да излезам да прошетам,ама ете секогаш ќе се најде некој што ќе ти забуричка по нерви.

На Rtulka и Doktor F им се допаѓа ова.
  14. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.581
    Допаѓања:
    8.599
    Во транспортер, врзано.
    Секако ќе заспие од возењето.

На Tiny Love и Freckles. им се допаѓа ова.
  15. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.444
    Допаѓања:
    18.694
    Оваа е докторката со ординација во Ново Лисиче?

16. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    731
    Таа да, на да она ми е трет матичен последниве неколку години само ги мењам и кој од кој по бетер се. Ми се чинеше ок на почеток ама сега све и е некако ради реда , или баш она си лупа од ракав дијагнози... Стварно нема асален лекар во државава. Или ја ги наоѓам све такви. :(

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.350
    Цела бременост :puke:

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.144
    Допаѓања:
    111.139
    Мора! Ќе заплаче, ќе се научи, ништо страшно. Од прв ден, прво возење, во транспортер и никако поинаку (евентуално седиште 0+). Во раце ни до продавница не сум го возела, оти не е безбедно, ти колку сакаш пази, секогаш има некој на улица што не пази.

На Martka, Rtulka, Tiny Love и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.444
    Допаѓања:
    18.694
    И јас од бременост до сега-3год сменив 3 докторки. Кај последнава бев 2 пати,не сум сигурна за стручноста а и малку е скапичка.
    Сега планирам втора бременост и баш мислев да си барам друг матичен,пред некој ден прочитав позитивно искуство за твојава.
    Ама читајќи го твоево искуство ќе бегам од неа. Слична е ко таа што ми водеше бременост,а такви стресови не ми требаат.

20. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Девојки добро утро од една ненаспиена мама to be... :D
    Почна воопшто да не ми е згодно, во ниедна положба, а као сите наспиј се, одмори се дур не дошло бебето, е ајде де, нит наспиена нит одморена..
    Маж си спие нема гајле, му завидувам.
    Кога ке дојде бебе барем ке си правиме друштво, ке си се гушкаме.
    Во последно време многу мрда, стомакот од една на друга страна оди, навечер е најактивна, преку ден ја шетам и не се буни.
    Стврднувања исто станаа секојдневие, бајаги често се јавуваат, пиев по еден магнезиум ретко два, ама кај и да е ке почнам по два.
    32 недела ја раситнивме, а кога беше тест кога правев...
    Денес одиме на пат, белким ке одмориме на планина, поладно, Скопје стана неподносливо или мене така ми е склет, не знам. Едвај чекам есен па и зима иако никогаш не сум сакала.
    Препорака што да купам од Аптека од Бугарија, што нема кај нас а ке ми треба?
    Гледав капки за грчеви саб симплекс биле доста ефикасни, таму ги имало, ке земам, да сум спремна :D
    Друго ако имате предлог кажувајте.
    Жал ми е за ХМ ке се отвори а нема да сум тука, маж вика да одложиме ако не, не се испушта тоа :rofl:
    Го терав пред месец бевме за Солун за ХМ, навикнат е на луди идеи :D.
    Убав ден да имате мешковци :hug:

На Rtulka, Ena0310, Alexandrite и 1 друга личност им се допаѓа ова.